Besplatno isprobajte Toyotu Cjenovnici i katalozi E-novosti Konfigurišite svoju Toyotu Moja Toyota

Toyota pokreće projekat

“5 Continents Drive”

Danas je ceremonija u Toyota Caetano Portugalu (TCAP) označila zvaničan početak projekta "5 Continents Drive" proizvođača automobila u Evropi.

  • Sedmogodišnji globalni istraživački i razvojni projekat koji će učiniti automobile još boljim
  • Projekat je započet je u Australiji u 2014. godine, a završiće se 2020. godine u Japanu
  • Ukupno će biti posjećene 24 evropske zemlje, na rastojanju od 19.000km
Danas je ceremonija u Toyota Caetano Portugalu (TCAP) označila zvaničan početak projekta "5 Continents Drive" proizvođača automobila u Evropi.

"Fabrika Caetano u Portugalu je simbolična lokacija za zvaničan početak ovog najnovijeg projekta na ovom kontinentu, budući da je ovdje napravljena prva Toyota, pre 46 godina.", kaže dr Johan Van Zyl, predsjednik I izvršni direktor Toyota Motor Europe.
/
Tokom 2014. godine, Toyota Motor Corporation započela je sedmogodišnji istraživački i razvojni projekat neprevaziđenih razmjera: neprekidna globalna inicijativa za postavljanje Toyota vozila na krajnji test, na svim mogućim terenima i u svim klimatskim uslovima širom svijeta.

Put obuhvata neke od najzahtjevnijih terena koje svaki kontinent nudi, posjećujući ključne objekte Toyote na putu. Ne ide se samo niz staze koje su dobro utabane, već se radi o susretu sa nepoznatim terenom i pronalaženju novih mjesta za vožnju.
"Putevi obučavaju ljude, a ljudi prave automobile", to je bila okosnica projekta “5 Continents Drive”. Riječ je o pružanju prilike inženjerima da izađu sa svojih radnih mjesta, da osjete put i dobiju iskustvo iz prve ruke, da uvide šta tačno utiče na performance prilikom različitih uslova vožnje širom svijeta, kao i da prikupe nove informacije. Povezivanjem sa kupcima na značajan način i slušanjem njihovih iskustava, Toyota može bolje da razumije njihove potrebe.
Prva dva kontinenta obuhvaćena “5 Continents Drive” bezbjedno su završena uz odličan uspjeh i inspirativne povratne informacije od onih koji su učestvovali. Od Australije (2014) do Sjeverne Amerike (2015) i Latinske Amerike (2016) gotovo 70.000 km puta pređeno je u potrazi za stvaranjem boljih, čistijih i sigurnijih vozila.
Poznata kao mjesto rođenja automobilske industrije, Evropa nudi potpuno drugačiji skup izazova i mogućnosti u odnosu na kontinente koji su prethodili na ovom projektu. Izuzetna mješavina politike, istorije, kulture i zakona stvara uslove vožnje jedinstvene za svaku evropsku zemlju.
"Evropa je jedna od najzahtjevnijih i najkonkurentnjih tržišta automobila na svijetu", nastavlja dr. Van Zyl. "To je izuzetno važna regija za Toyotu jer nam pomaže da odredimo kvalitet i performanse naših proizvoda na tržištu koje zahtjeva najviše standarde koji se trebaju ispuniti."
Tokom osam nedelja konvoj Toyota i Lexus vozils pokrivaće oko 13.000 km u evropskim zapadnim i južnim zemljama, prije nego što stigne u sjedište Toyota Motor Europe u Briselu, u Belgiji.

Druga četvoronedeljna zimska ekspedicija održavaće se na sjeveru i istoku, pokrivajući 6.000 km. Ekspedicija će krenuti od Kopenhagena u Danskoj, a završiće se u fabrici TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team factory u Puppoli, u Finskoj.


Učesnik prve etape zimske ekspedicije, od Kopenhagena u Danskoj do Osla u Norveškoj je i Aleksandra Graovac, koja će predstavljati Toyota Adria region na ovom uzbudljivom projektu.

Nakon posjete Evropi ove godine, sedmogodišnji ciklus će potom napredovati ka Africi i Aziji, gdje će se projekat završiti 2020. godine u Japanu. Te godine će Tokio biti domaćin Olimpijskih i paraolimpijskih igara. Toyota je TOP partner na Olimpijskim igrama, gdje pruža održivu mobilnost čitavom olimpijskom i paraolimpijskom pokretu.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.