TOYOTA AURIS

Auris Touring Sports Freestyle

Predstavljanje novog Toyota Touring Sports Freestyle i palete Aurisa za 2018. godinu.

Pet godina nakon prvog predstavljanja, Toyota Auris se prodaje u većem obimu nego ikada. Hibridni modeli preuzimaju sve veći procenat u prodaji. Auris gradi svoju privlačnost sa novom, limitiranom serijom Toyota Sports karavana u Freestyle verziji, sa izmjenom boja i unutrašnjih podnica za modele koji će proizvesti naredne godine.

Od predstavljanja 2012. godine, aktuelna druga generacija Aurisa ima ključnu ulogu za Toyotu u središtu evropskog tržišta. Kao model koji je konstruisan i proizveden u Evropi, on nastavlja da ispunjava velika očekivanja kupaca u C segmentu. Redovna poboljšanja su fokusirana na kvalitet, stil i performanse sa ciljem održavanja njegove privlačnosti i popularnosti.

Toyota predstavlja dalje izmjene Auris modela u Frankfurtu, što će ojačati i proširiti njegovu privlačnost na vrlo zahtjevnom tržištu kompaktnih automobila sa 5 vrata i karavana. Ovo uključuje novi Auris Touring Sport Freestyle i paletu Aurisovih modela za 2018. godinu.

/
Hibrid predvodi uspeh Aurisa

Toyota hibridna tehnologija benzin i elektromotora uvedena je u paletu prve generacije Aurisa 2010. godine, i od tada konstantno povećava udio u prodaji. Sve više kupaca odlučuje se upravo za ovaj model, umjesto konvencionalnih benzin ili dizel modela. Toyotina hibridna tehnologija poznata je po maloj emisiji izduvnih gasova i maloj potrošnji goriva. Korisnici takođe uživaju u pogodnostima tihe i opuštene vožnje.

Godine 2016. model Aurisa sa pet vrata i Touring Sports-a nosila je gotovo 60% ukupne prodaje ovog modela u Evropi. Ove godine rast se dodatno povećao, obzirom da skoro 2/3 kupaca ovog modela odabere upravo hibridnu verziju.

/

Toyota je prodala preko 1.26 miliona Aurisa u Evropi, u dvije dosadašnje generacije ovog modela, od toga su oko 400.000 hibridni modeli. Ovaj model Aurisa svake godine od 2012. godine kada je uveden, povećava ukupnu prodaju, a u 2016. godini dostignuta je prodaja od 144.000 vozila.

Auris Turing Sports Freestyle edicija

Pametni urban style dodaci odlika su Auris Freestyle modela, nove interpretacije uspješnog karavana Toyota Touring Sports-a.

Ova specijalna edicija Auris modela odlikuje se crnim lukom točkova i bočnim letvicama, prednjom i zadnjom zaštitom donjeg stroja sa aluminijumskim završetkom. Ovaj svrsishodan izgled uključuje i crnu masku hladnjaka, zatamnjeno zadnje staklo i svijetlo-srebrna zaglavlja retrovizora, kao i 17“ aluminijumske naplatke sa pet dvostrukih krakova u kombinaciji crne i sive boje.

Novi Freestyle model nudi kupcima sve neophodne prednosti Auris Touring Sports-a, uključujući sjajnu paletu hibridnih, benzin i dizel motora, kao i veliki tovarni prostor, koji može da obuhvati 1.685 l, kada su zadnja sjedišta prekopljena. Ovaj automobil idealan je za one kojima treba puno prostora za sportske rekvizite i druge potrebe.

Freestyle model biće proizveden u ograničenoj seriji, a na evropskom tržištu biće dostupan od decembra.

/
Auris model za 2018. godinu

Sajam u Frankfurtu pruža prvi uvid u promjene palete Auris automobila za 2018. godinu. Nove izmjene naglašavaju već potvrđeni kvalitet Aurisa za 2018. godinu, sa dodatkom savremenosti i sportskog izgleda.

Paleta boja je proširena novom plavom bojom koja je dostupna za popularan Auris Bi-tone model. Tu će se nalaziti i moderna opcija Manhattan sive, nova metalik nijansa sa prefinjenom notom, umjesto sjajne note koja je postojala do sada.

Ova opcija će biti dostupna kao boja cijele karoserije, ali će takođe biti dostupna kao izbor Bi – tone modela, sa upečatljivom kombinacijom kontrasta crnog krova, antenom u obliku ajkulinog peraja, zadnjim spojlerom, kućištem retrovizora i maskom hladnjaka. Crne bočne lestvice biće dostupne kao opcija, a nova crna maska hladnjaka će takođe postati dio paketa opreme Auris Style modela.

Pročitajte više o Toyoti

Potpuno nova porodica hibrida Toyota Corolla. Izbor je vaš Potpuno nova porodica hibrida Toyota Corolla. Izbor je vaš Ikona postaje hibrid. Uz dinamičnu Corollu s pet vrata i praktični Touring Sports, sada je tu i elegantni novi sedan. Jedan od najvoljenijih automobila svih vremena sada je predstavljen i kao hibrid. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Kako automobilska industrija ulazi u razdoblje promjena kakve se događaju jednom u stoljeću, Toyota prelazi od čistog proizvođača automobila prema pružatelju mobilnosti - nudeći sve bolju mobilnost za sve. Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Nova generacija Toyotinog automobila u C segmentu će, u sve tri karoserijske izvedbe – hatchback, sedan i karavan, nositi u cijelom svijetu ime Corolla Svjetska premijera potpuno novog Toyota RAV4 modela Svjetska premijera potpuno novog Toyota RAV4 modela Toyota predstavlja potpuno novu, petu generaciju RAV4 SUV na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku 2018.