Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Novi Toyota Avensis

osvojio 5 zvjezdica na Euro NCAP testu

Novi Toyota Avensis je nagrađen sa prestižnih 5 zvjezdica na Euro NCAP testiranju.

  • Maksimalnih 5 zvjezdica, sa rezultatom od 93% u kategoriji za bezbjednost odraslih putnika
  • Unapređene performanse zbog uvođenja Toyota Safety Sense sistema kao dijela standardne opreme*
Testiranje se sastoji iz četiri kategorije - „odrasli putnici“, „djeca putnici“, „zaštita pješaka“ i od 2009. „sistemi za povećanje bezbjednosti“. Posljednje uključuje izbjegavanje nesreća i funkciju smanjenja povreda, kao što su samostalno kočenje u slučaju opasnosti, elektronska kontrola stabilnosti i limiter brzine.
Novi Avensis je osvojio izuzetnih 93% u kategoriji zaštite odraslih putnika, 85% za zaštitu djece u automobilu, 78% za zaštitu pješaka i 81% za sisteme za povećanje bezbjednosti.
Novi Avensis je takođe pokazao maksimalan rezultat kada je u pitanju bočni sudar, sa dobrom zaštitom svih kritičnih dijelova karoserije. Dok je kod testa snažnog bočnog udara u stub, rezultat takođe bio dobar.
/
Euro NCAP je uputio dobre kritike kada je riječ o performansama Avensisovog standardnog sistema automatskog kočenja kod opasnosti od sudara, koji predstavlja dio Toyota Safety Sense paketa.
Karl Schlicht, izvršni potpredsjednik Toyota Motor Europe je rekao: „Veoma smo zadovoljni sa ovim rezultatima. To je nagrada za našu posvećenost unapređenju bezbjednosti na putu i popularizacije najnovije tehnologije koja je u mnogome pridonijela dobijanju ove nagrade.“
Performanse Avensisa su zaslužile da se nađu na Euro NCAP sajtu na rang listi za „Najbezbjedniji porodičan automobil i „Najbezbjedniji flotni automobil“.
* Nije dostupno na svim tržištima.

Pročitajte više o Toyoti

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.