Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Toyota C-HR je dobila pet zvjezdica

na testu bezbjednosti Euro NCAP

Toyota C-HR dobija visoku ocjenu za zaštitu putnika i aktivnu bezbjednost. Platforma zasnovana na „Toyota New Global Architecture“ i korišćenje čelika visoke čvrstoće za karoseriju vozila-daju čvrstoću konstrukcije.

Potpuno nova Toyota C-HR je osigurala najveću ocjenu od pet zvjezdica u nezavisnom ispitivanju bezbjednosti Euro NCAP. Osim toga što nudi odličnu zaštitu putnika u slučaju sudara, ovaj model je postigao vrlo dobre rezultate i u aktivnoj bezbjednosti.
C-HR je postigao odličan rezultat od 95 posto za sveukupnu zaštitu odraslih putnika, 77 posto za zaštitu djece u vozilu, 76 posto za zaštitu pješaka i 78 posto za funkcije pomoćne zaštite.
U svom izvještaju Euro NCAP je pohvalio C-HR za odličan rezultat koji je pokazao u čeonom sudaru sa pomjeranjem i za osvajanje maksimalnog broja bodova u bočnom sudaru sa preprekom i u opasnijem bočnom sudaru sa stubom.
Performanse Toyote C-HR, pokazane na „crash“ testu, rezultat su snage njene platforme koja se zasniva na „Toyota New Global Architecture“i karoserije koja dobro koristi pažljivo raspoređena ojačanja i upotrebu čelika visoke čvrstoće radi upijanja i usmjeravanja snage sudara u smjeru od putničke kabine.
Kao dio Toyotine posvećenosti da bezbjednosnu opremu učini pristupačnijom, Toyota Safety Sense se ugrađuje kao standardna oprema u cio asortiman modela C-HR. Ovaj bezbjednosni paket uključuje Sistem zaštite od sudara (Pre-Collision System - PCS) sa detekcijom pješaka, Prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control - ACC), Upozorenje na napuštanje saobraćajne trake (Lane Departure Alert - LDA) sa zakretanjem upravljača, Automatska duga svjetla (Automatic High Beam - AHB) i Sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova (Road Sign Assist- RSA).
Sistem zaštite od sudara na C-HR-u je osvojio maksimalan broj bodova na testu pri malim, gradskim brzinama, pri čemu su sudari izbjegnuti pri svim brzinama. Čak i pri većim brzinama, na autoputu, Toyota Safety Sense pokazuje dobre performanse. Kod približavanja automobilu koji se sporo kreće, sudar je izbjegnut pri svim ispitanim brzinama. Kod približavanja automobilu koji je parkiran ili automobilu koji usporava, sudar je izbjegnut u većini situacija, dok su u preostalim situacijama posljedice sudara drastično smanjene.
Funkcija detekcije pješaka kod ovog sistema je isto tako pokazala dobre performanse jer je sudar sa pješakom izbjegnut pri svim malim ispitanim brzinama, a pri većim brzinama, sudar je izbjegnut ili su ublažene posljedice.
„Ovi vrlo dobri rezultati testa bezbjednosti, posebno kada je riječ o aktivnoj bezbjednosti, pokazuju da Toyota C-HR ima mnogo više da ponudi pored primamljivog izgleda. Naš cilj je bio da C-HR-a učinimo dinamički zabavnim i bezbjednim za vožnju“, kaže Karl Schlicht, Izvršni potpredsjednik za prodaju kompanije Toyota Motor Europe. „Bezbjednost jeste i biće vrlo važna tačka u razvoju naših proizvoda. Toyota Safety Sense je veliki iskorak prema bezbjednim automobilima zbog čega je sada „uplovio“ u sve naše modele, uključujući i njegovo uvođenje kao standardne opreme na novu Toyotu Yaris za 2017. godinu“, zaključuje Karl.

Pročitajte više o Toyoti

Toyota C-HR Plutajući kroz noć Toyota C-HR Plutajući kroz noć U čast lansiranju nove Toyote C-HR, Mila Jovović i drušvo poznatih "faca" širom Evrope, "provozali" su se kroz nezaboravan i impresivan pozorišni performans-prvi takve vrste!