Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

GAZOO

Racing

Toyota je od 11. aprila ujedinila sve svoje sportske aktivnosti i timove pod zajedničkim imenom GAZOO Racing. Taj korak jasno ističe ulogu sportskog odeljenja Toyote u nastojanju da stvore još bolje automobile i podstaknu nove generacija entuzijasta.

Toyota je do sada učestvovala u nizu sportskih takmičenja širom sveta – uključujući Svetsko prvenstvo u izdržljivosti (WEC), japanski Super GT i poznatu trku izdržljivosti 24 časa Nirburgringa – kroz odvojene fabričke timove: Toyota Racing, Lexus Racing i GAZOO Racing.
Od navedenih, upravo je poslednji tim – GAZOO Racing – stvoren kako bi se promovisale sportske aktivnosti izvan tradicionalnih okvira proizvođača i podstakle nove generacija vozača i ljubitelja automobila da se ponovo zaljube u Toyotina sportska vozila, ali i u samu vožnju.
/
Ujedinjenje svih sportskih sektora Toyote komentarisao je i predsednik Toyote Akio Toyoda: „Naš osnivač, Kiichiro Toyoda, jednom prilikom je izjavio kako su sportske aktivnosti od izuzetnog značaja za dalji napredak u proizvodnji automobila i čitavu automobilsku industriju. Upravo na osnovu toga, GAZOO Racing na sebe preuzima odgovornost razvijanja budućih automobila i podsticaj novih generacija automobilskih entuzijasta, pod uverenjem da su putevi razvili ljude, a ljudi razvili automobile.“
Toyota će, zato, na svim budućim trkama i relijima učestvovati pod imenom Toyota GAZOO Racing. Svoje sposobnosti Toyota GAZOO Racing tim premijerno će pokazati na japanskom festivalu Motor Sport Japan 2015 u Odaibi, koji je organizovan od strane Japanske organizacije za promovisanje sportskih aktivnosti u automobilizmu.
/
Na privatnim trkama, poput takmičenja Super GT, gde su redovno glavni konkurent bila vozila marke Lexus, koristiće se Lexus GAZOO Racing logotip.
Na isti način kao što je jedna od najpoznatijih trka izdržljivosti - 24 časa Nirburgringa - poslužila za razvoj i podešavanje supersportskog serijskog automobila Lexus LFA, Toyota planira da svoje inženjere i mehaničare edukuje upravo tokom trka,  gde su brzina, preciznost i kreativnost najviše izražene.
Takođe, znanje dobijeno tokom razvoja trkačkog hibrida TS040 Hybrid za WEC, već je iskorišćeno u razvoju budućih serijskih hibrida. Upravo kroz takvu inicijativu, znanje i iskustvo stečeni na sportskim takmičenjima, mogu efikasno da se iskoriste u svim segmentima automobilske industrije.
/
Toyota će u isto vreme integrisati sve svoje sportske marketinške aktivnosti, razvoj novih vozila i tehničku podršku, donedavno vođene kroz odvojene sektore i različite ljude, u novi jedinstveni sektor pod nazivom Motor Sports Group, koji je osnovan 1. aprila.

Pročitajte više o Toyoti

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.