Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Toyota na Ženevskom sajmu

automobila 2017.

Predstavljanje novog Yarisa 2017 i Yarisa GRMN, jedinstvenih Toyotinih noviteta. Svjetska premijera i-TRIL Concepta, Toyotine vizije gradske mobilnosti 2030. godine. Cjelokupan asortiman TOYOTA GAZOO Racing, uključujući Yaris WRC, TS050 Hybrid i Dakar Hilux.

Na predstojećem Ženevskom međunarodnom sajmu automobila (7. – 19. marta), Toyota će predstaviti novi Yaris za 2017. godinu, zajedno sa njegovom sportskom verzijom, Yarisom GRMN. Toyotin štand će biti i domaćin svjetske premijere i-TRIL Concepta i cjelokupnog asortimana TOYOTA GAZOO Racing.
Predstavljanje novog, značajno izmjenjenog asortimana Yarisa ima za cilj da dodatno doprinese uspjehu Toyotinih malih vozila, zahvaljujući dinamičnom spoljašnjem dizajnu i unaprijeđenoj završnoj obradi unutrašnjosti. Asortiman Yarisa uključuje i raspon visokih performansi, Yaris GRMN, inspirisan i konstruisan pod uticajem Toyotinog povratka u Svetsko reli prvenstvo 2017. godine modelom Yaris WRC. Pomenuti Yaris će biti jedinstven na posebnom segmentu tržišta zahvaljujući „supercharged“ motoru– 1,8-litreni motor će stvarati više od 210 KS.
Drugi Toyotin dragulj u Ženevi će biti svjetska premijera i-TRIL Concepta. Riječ je o konceptumotora na električni pogon, koji je razvio Toyota Motor Europe (TME) u saradnji sa dizajnerskim studijemED² u Nici, a predstavlja brojne inovativne aspekte Toyotinog istraživanja radi što boljih i prihvatljivijih rješenja mobilnosti koja su povoljna po okolinu. Odlikuje se rasporedom sjedjenja jedan-plus-dva, tehnologijom Active Lean i u stanju je da autonomno djeluje, tako dai-TRIL Concept predstavlja održivu alternativu automobilima segmenta A i B, drugim vozilima na električni pogon i motociklima, kao i za sve one koji žele da se zabave u laganoj gradskoj vožnji.
Posljednje, ali ne i najmanje važno, na Toyotinom štandu će biti prikazan cjelokupan asortiman vozila Toyota Gazoo Racing. Učestvujući u veoma zahtjevnim takmičenjima, kao što su FIA Svetsko reli prvenstvo (WRC), FIA Svjetsko prvenstvo u trkama izdržljivosti (WEC) i Dakar, Toyotadovodi svoje automobile do krajnjih granica radi stvaranja sve boljih automobila.
Konferencija za novinare na Toyotinom štandu će se održati u utorak, 7. marta u 12,30 sati, u dvorani 4.
Besplatno isprobajte Yaris

Pročitajte više o Toyoti

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.