Debi Toyote GR Supra koncepta

na Gran Turismo Sport™

Nakon svjetske premijere u Ženevi prošlog mjeseca, Toyota GR Supra koncept sada je dostupan u Gran Turismo Sport™, ekskluzivno na PlayStation®4.

Sa pogonom na zadnjim točkovima, GR Supra koncept vozilo usklađeno je sa Gran Touring Endurance pravilima. Namjenski prilagođen dizajn, vizuelno će očarati, a da bi se postigla rigidnost i lakoća, korišteni su najsavremeniji kompozitni materijali.

Svaki detalj ovog konceptnog vozila precizno je dizajniran za igru, od efektnog eksterijera do kokpita fokusiranog na takmičenje, čime se igračima pruža nevjerovatan doživljaj i mogućnost pomjeranja automobila do krajnjih granica na virtualnim stazama ove igre.

Razvijena od strane Polyphony Digital Inc. i predstavljena po prvi put prije 20 godina, Gran Turismo serija postala je važna stvar za fanove igara, ali i automobilizma širom svijeta. Sa aprilskim update-om, Toyota GR Supra koncept pridružiće se sve većoj listi Toyotinig putničkih i trkačkih automobila iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koji su dostupni u GTS-u, uključujući i legendarne automobile kao što su Toyota 2000GT, električni hibrid trke 24 sata Le Mansa TS050 Hybrid i jedan od omiljenih Toyota Supra A80 – prethodnik Toyotinog posljednjeg koncepta.

/

GR Supra koncept vozilo oživljava naslijeđe jednog od najpoznatijih Toyotinih automobila. Naziv „Supra“ ukazuje na snagu i vrhunski performans, ono što je u prethodnih četvrt vijeka bio sinonim za velike svjetske automobile.

Kao potpuno sportski automobil, Toyota Supra izgradila je reputaciju impresivnog performera na putu i automobila koji osvaja na trkačkoj stazi, dominirajući sa japanskom vrhunskom GT trkačkom serijom i osvajajući legije fanova.

Predstavljanjem ovog konceptnog automobila prošlog mjeseca, Toyota je pokazala svoju ambiciju da ponovo vrati na staze jedan od legendarnih sportskih automobila, kako je potvrđeno u Ženevi od strane Dr Johan Van Zyl, predsjednika i izvršnog direktora Toyota Motor Europe.

Više informacija na: Gran-turismo.com

Saznajte više

Toyota na Sajmu automobila u Parizu 2014. Toyota na Sajmu automobila u Parizu 2014. Svetske premijere i novosti sa Sajma automobila u Parizu. Toyotina vizija krosovera iz C segmenta Toyotina vizija krosovera iz C segmenta TOYOTA C-HR koncept je imao svetsku premijeru na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu.