Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Hilux kod kuće ili

put na jug

Mala grupa novinara iz regiona krenula je u avanturu, na prvu vožnju nove generacije Hiluxa, u Afriku, dom ovog modela.

Lokacija: negdje na putu do Namibije; Datum: 19.5.2016.
Prvi Hilux je napravljen davne 1968. godine i od tada krstari putevima širom svijeta. Do sada je u 7 generacija prodato više od 18 miliona primjeraka.
Nova, osma generacija u prodaji je od prošle godine a evropski kupci očekuju lansiranje ovog ljeta. Čvršći i udobniji nego ikad Hilux planira da ojača svoju lidersku poziciju u klasi na evropskom tržištu.
Mala grupa novinara iz regiona krenula je u avanturu, na prvu vožnju nove generacije Hiluxa, u Afriku, dom ovog modela – Hilux se proizvodi u Južnoafričkoj republici, u Durbanu.
Toyota je za ovu prezentaciju izabrala Namibiju, drugu po redu najmanje naseljenu zemlju na svijetu, čijim pejzažima dominira pustinja koja se susreće sa Atlanskim okeanom.
U narednim danima prenosit ćemo vam sve utiske iz vožnje po namibijskim putevima i van njih, jer Hilux dominira po nepredvidivim terenima.
/
Namibija 2. dan
Naša mala Hilux ekspedicija u Namibiji trenutno nema internet vezu pa prenosimo samo kratak sms izvještaj
Sutra očekujemo i prve slike, podijelićemo ih odmah sa vama.
Ekipa je juče srećno stigla u Windhoek, glavni grad Namibije. Nakon sinoćne prezentacije današnji dan je rezervisan za vožnju visoravnima i planinskim dijelom sve do granice pustinje. Na ovom dijelu rute ekipa testira udobnost i terenske sposobnosti Hiluxa. Sutra slijedi vožnja po pustinjskim dinama, sve do okeana.
Javljamo se.
/
Namibija 2. dan
Polazak iz kampa Naankuse prvog dana nas je vodio u planinske predjele sve do kampa Namibgrens što u prijevodu znači "granica pustinje Namib". Oko 80% puteva u Namibiji su šljunčani dok je samo oko 20% asfaltirano tako da je veći dio vožnje bio izazov zbog velikih oblaka prašine koje ostavljaju automobili za sobom. Prošli smo kroz tačku južnog povratnika a tokom puta smo mogli da vidimo babune i antilope koje slobodno pretrčavaju put kao i mnoge vrste ptica.
Hilux nas je prijatno iznenadio već od polaska svojom udobnošću, koja posebno dolazi do izražaja upravo na ovakvm putevima, lakom upravljivošću i stabilnošću u svakom trenutku vožnje. Terenske sposobnosti je pokazao na veoma zahtjevnim i grubim terenima visoravni Namibgrens.
/
Grupe novinara su bile smještene u pravim kampovima, u šatorskom smještaju, pa je avantura bila potpuna.
Drugog dana put nas je vodio prema pustinji Namib, kroz predjele veoma oskudne vegetacije, preko visoravni sa veličanstvenim pejzažima.
Na samom rubu pustinje Namib organizovana je vožnja po dinama koja je predstavljala vrhunac i pravo uživanje za sve učesnike iako je vožnja bila veoma zahtjevna a posebno fotografisanje na preko 40 stepeni koliko smo izmjerili tamo.
/
Naši domaćini su se potrudili da nas dodatno iznenade, u jednom trenutku sa dina se spustio Hilux, učesnik ovogodišnje trke Dakar 2016. Tim Toyota Gazoo Racing iz Južnoafričke Republike koji je osvojio treće mjesto na ovaj način nam je poželio spektakularnu dobrodošlicu.
/
Besplatno isprobajte Toyotu

Pročitajte više o Toyoti

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.