Besplatno isprobajte Toyotu Cjenovnici i katalozi E-novosti Konfigurišite svoju Toyotu Moja Toyota

Toyota Mirai izabran za

“Zeleni automobil godine u svijetu”

Toyota Mirai proglašena je za “Zeleni automobil godine u svijetu” 2016, na konferenciji za medije Međunarodnog salona automobila u Njujorku.

Izabrao ga je međunarodni žiri koji čine 73 automobilska novinara iz 23 zemlje.
Toyota Mirai je izabran sa šire liste od osam vozila iz čitavog svijeta, a onda iz užeg izbora od tri finalista među kojima je bio i novi Toyota Prius.
Gospodin Karl Schlicht, izvršni potpredsjednik Toyota Motor Europe je izjavio:
“Kao priznati lideri u hibridnoj tehnologiji, mi smo iskreno počastvovani zbog ove nagrade. To je jasno priznanje Toyotinoj dugoročnoj posvećenosti tehnologiji gorivnih ćelija, ubjedljivom, sigurnom i relevantnom rješenju za mobilnost koje utire put ka razvoju ultimativnog ekološkog automobila.”
/
Fokusirana na automobilsku budućnost u narednih 100 godina, Toyota je nastavila sa razvojem vozila koje nudi novu, jedinstvenu vrijednost.  Mirai, vozilo koje za emisiju ima samo vodu,  je pionir koji će doprinijeti društvu baziranom na upotrebi vodonika.
Pored napredne tehnologije gorivnih ćelija i ekoloških performansi, Mirai je zabavan za vožnju, ima upečatljiv futuristički dizajn, i nudi tihu i veoma udobnu vožnju.
Lansiran u Evropi u septembru 2015, Toyota Mirai je u ponudi u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Danskoj. Prodaja će uskoro početi i u Belgiji, Holandiji, Norveškoj i Švedskoj, ukupno u ponudi u 7 zemalja. Mirai se prodaje u Japanu i Sjedinjenim Američkim Državama.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.