Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Nova Corolla

predstavlja prestižniji dizajn i naprednu sigurnosnu tehnologiju

Trenutno dostupna u više od 150 zemalja svijeta i predstavlja oko 20% Toyotine globalne prodaje, nova Corolla i dalje ostaje najpopularniji model u ponudi japanskog proizvođača.

  • Redizajn najpopularnijeg modela u Toyotinoj ponudi
  • Prestižniji spoljašnji dizajn
  • Toyota Safety Sense tehnologija stiže kao dio serijske opreme
Osvježena Corolla sada uvodi novi i napredniji spoljašnji izgled. Prednji kraj je u potpunosti redizajniran kako bi naglasio široki stav vozila i prestižniji dizajn, koji je savršeno poprimio Toyotinu „Under Priority and Keen Look“ dizajnersku filozofiju.    
Ističe se prednja maska s novim LED svijetlima, uključujući i nova LED dnevna svijetla, te drugačiji prednji branik s većim otvorom za vazduh.
/
Sa strane, ručke na vratima su sada prekrivene hromiranim završetkom, ističući tako glavnu dizajnersku liniju koja se proteže čitavom dužinom automobila. Na izbor su takođe dostupni novi 16'' i 17'' aluminijski naplaci.
Zadnji kraj je takođe uređen adaptacijom novih LED dnevnih svjetala i brojnih hromiranih detalja kako bi se naglasila širina automobila.
Nova Corolla je dostupna s izborom od čak 9 boja karoserije, od čega su 3 potpuno nove: Platinom Bronze, Tokyo Red i Earth Bronze.
Predstavljena kao dio serijske opreme duž čitave ponude, Toyota Safety Sense tehnologija značajno doprinosi izbjegavanju ili umanjenju posljedica saobraćajnih nesreća, zahvaljujući korištenju sistema lasera i kamere koji su montirani na vrhu vjetrobrana.
Toyota Safety Sense uključuje Sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara, Sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, Sistem upozorenja prilikom napuštanja saobraćajne trake i Sistem automatskog prebacivanja dugih i kratkih svjetala.

Pročitajte više o Toyoti

Potpuno nova porodica hibrida Toyota Corolla. Izbor je vaš Potpuno nova porodica hibrida Toyota Corolla. Izbor je vaš Ikona postaje hibrid. Uz dinamičnu Corollu s pet vrata i praktični Touring Sports, sada je tu i elegantni novi sedan. Jedan od najvoljenijih automobila svih vremena sada je predstavljen i kao hibrid. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Kako automobilska industrija ulazi u razdoblje promjena kakve se događaju jednom u stoljeću, Toyota prelazi od čistog proizvođača automobila prema pružatelju mobilnosti - nudeći sve bolju mobilnost za sve. Nova Corolla Touring Sports Nova Corolla Touring Sports Nova Toyota Corolla Touring Sports svoj debi će imati na sajmu automobila u Parizu u oktrobru 2018. godine i pridružiti se tako novoj hatchback izvedbi istog modela koji je prvi put otkriven u Ženevi početkom ove godine. Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Nova generacija Toyotinog automobila u C segmentu će, u sve tri karoserijske izvedbe – hatchback, sedan i karavan, nositi u cijelom svijetu ime Corolla