Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Novi Toyota Auris

se pridružuje Avensisu u Ženevi

Toyotin kandidat u zahtevni C-segment unosi novi stil i nove motore.

Sa dva oblika karoserije, hečbek i Touring Sports, uz izbor dizel, benzinskog i hibridnog pogona, kao i osveženim nivoima opreme sa novom sigurnosnim paketima – nova verzija Aurisa dizajnirana je kako bi zadovoljila sve potrebe kupaca zahtevnog C-segmenta.
Sa lansiranjem novog Auris hibrida u 2010. godini, Toyota je postala prvi i jedini proizvođač automobila u segmentu sa izborom tri različita pogona. Danas, posebno u vidu ograničene i skupe konkurencije s istom ili sličnom ponudom pogonskih opcija, širok spektar Auris modela ostaje jedini logičan izbor.
Auris hibrid predstavlja izuzetnu vrednost za novac. Sa emisijama CO2 od samo 79 g/km i kombinovanom potrošnjom goriva od 3,5 l/100 km, hibridni Auris svojim kupcima nudi poreske olakšice (u određenim zemljama) i znatno manje troškove održavanja.
/
Toyotina potpuno hibridna tehnologija sve je češći izbor kupaca unutar C segmenta širom sveta, a iznenađujuće tih i uglađen Auris hibrid postaje sve popularniji, nudeći opušteno iskustvo vožnje čak i u stresnim urbanim sredinama.
Hibridni model trenutno odnosi više od 50% prodaje Aurisa na tržištu zapadne Evrope, s očekivanim porastom te brojke kroz sledećih nekoliko godina. Otkako je hibridna tehnologija dostupna u Aurisu, prodato je više od 200.000 primeraka, čime je Auris danas postao najprodavaniji hibrid u Evropi.
/
/
Odgovarajući na promene u zahtevnom i vrlo konkurentnom C segmentu, kao i naočekivanja Toyotinih kupaca i prethodnih iskustava, novi Auris donosi pet značajnih poboljšanja kroz pet ključnih aspekata: dizajn, unutrašnji kvalitet, hibridni model, sigurnost i konvencionalne pogonske opcije, povećavajući time pokrivenost u segmentu za 40%.
Potpuno novi 1,2 litarski turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva pridružuje se ponudi dosadašnjih benzinskih motora. Sa druge strane, 2,0 litarski turbo dizel zamenjen je novim 1,6 litarskim D-4D motorom, dok je provereni 1,4 litarski D-4D turbo dizel unapređen, nudeći najbolje emisije CO2 u klasi u kategoriji do 90 KS. Svaki motor u ponudi sada zadovoljava EURO 6 standard.
/
Novi dizajn spoljašnjosti donosi redizajnirani prednji i zadnji kraj, pružajući Aurisu otmeniji i elegantniji izgled. U kabini izgled je značajno unapređen kroz redizajn kontrolne table, premium kvalitet svih površina i elemenata i novi 4,2-inčni TFT multiinformacioni ekran (dostupan od srednjeg nivoa opreme, a u hibridnom modelu kao serijska oprema).
Nova verzija Auris modela dodatno je unapređena redizajnom ogibljenja i sistema upravljanja kako bi se poboljšao kvalitet vožnje, udobnost, upravljivost i angažovanje vozača. Takođe, dodatno se obratila pažnja na smanjenje nivoa buke, vibracija i zveckanja u kabini.
Konačno, nivoi opreme su prilagođeni kako bi se u standardne modele uneo dašak hibridnog uživanja.
/

Pročitajte više o Toyoti

Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Kako automobilska industrija ulazi u razdoblje promjena kakve se događaju jednom u stoljeću, Toyota prelazi od čistog proizvođača automobila prema pružatelju mobilnosti - nudeći sve bolju mobilnost za sve. Toyota imenovana kao „najzeleniji“ proizvođač automobila na svijetu Toyota imenovana kao „najzeleniji“ proizvođač automobila na svijetu Magazin “Newsweek” po drugi put imenovao je Toyotu kao „najzelenijeg“ proizvođača automobila na svijetu, što Toyotu dovodi u top 5% globalnih kompanija. Toyota objavila globalne godišnje rezultate i potvrdila posvećenost ugljičnoj neutralnosti Toyota objavila globalne godišnje rezultate i potvrdila posvećenost ugljičnoj neutralnosti Kompanija Toyota Motor Corporation (TMC) objavila je finansijske rezultate za poslovnu godinu koja je završila 31.03.2021. CROATIA RALLY CROATIA RALLY U nevjerovatnoj završnici TOYOTA GAZOO Racing ostvario dvostruku pobjedu