Optimizacija protoka u okviru

sistema mobilnosti sa AI

Turing i Toyota Mobility fondacija sarađuju na modernizaciji urbanizma i upravljanju saobraćajem

Institut Alan Turing i Toyota Mobility fondacija zajedno sarađuju na projektu promjene načina projektovanja gradova i njihovog upravljanja. Cilj ovog novog projekta „Optimizacija protoka u okviru sistema mobilnosti sa AI“, koji je dio novog Turingovog programa AI (Artifical Intelligance – vještačka inteligencija) je prebacivanje upravljanja složenim saobraćajnim sistemom sa statičkih sistema na dinamičke, optimizovane sisteme kojima se upravlja u realnom vremenu, za razne vrste mobilnosti.

Mogući ishodi uključuju:

• integraciju AI sistema upravljanja semaforima
• izgradnju platforme za interaktivnu obradu podataka radi praćenja i predviđanja ponašanja prometa i testiranja scenarija planiranja,
• pronalaženje mehanizama za saradnju flotnih operatora i gradova, na primjer dijeljenjem podataka o gužvama ili mjestima najvećeg zagađenja i preusmjeravanja prometa prije nego što problem postane ozbiljan.

Naša vizija je da urbanisti i operatori imaju sistem koji im u realnom vremenu dostavlja podatke, omogućava analizu djelovanja grada, objedinjuje matematičko i kompjutersko modelovanje, kao i modele za mašinsko učenje, sa ciljem testiranja scenarija i davanja uvida u promjene uzroka ponašanja. Zahvaljujući podacima i novoj tehnologiji, saobraćajni obrasci se sada mogu drastično promijeniti u veoma kratkom vremenskom periodu. Nadamo se da će to dovesti do poboljšanja zdravlja i mobilnosti za stanovnike gradova, kao i povećanje sigurnosti i efikasnosti u upravljanju prometom.
Alan Wilson, CEO Instituta Alan Turing i glavni istraživač

Uvođenju vještačke inteligencije (AI) u vozila posvećeno je dosta pažnje. Međutim, radujemo se saradnji sa Turingom na uvođenju obrade podataka i AI u komplementarnu aktivnost: u infrastrukturu. Vjerujemo da je mobilnost ključna za promociju društvenog napretka i poboljšanje uslova života širom svijeta. Ovaj projekat predstavlja važan korak u poboljšanju društvenog stanja i pomaže u postizanju ujednačenog kvaliteta svih vidova mobilnosti, za sve građane.
Ryan Klem, Direktor programa u Toyotinoj Mobility fondaciji

O Toyota Mobility fondaciji

Toyota Mobility fondacija (Toyota Mobility Foundation) osnovana je u avgustu 2014. godine sa ciljem podrške razvoju društva bolje mobilnosti. Fondacija nastoji da podrži snažne sisteme mobilnosti istovremeno uklanjajući neusklađenosti u mobilnosti. Fondacija koristi Toyotinu tehnološku, sigurnosnu stručnost, kao i stručnost u zaštiti okoline sarađujući sa univerzitetima, vladama država, neprofitnim organizacijama, istraživačkim institucijama i drugim organizacijama radi rješavanja problema mobilnosti širom svijeta. Programi uključuju rješavanje problema prevoza u gradovima, širenje korišćenja lične mobilnosti i razvoj rješenja za mobilnost sljedeće generacije.

O Institutu Alan Turning

Institut Alan Turing je nacionalni institut Ujedinjenog Kraljevstva za nauku podataka i vještačku inteligenciju.

Institut nosi ime Alana Turinga u čast naučnika čiji pionirski rad na području teorijske i primjenjene matematike čini temelje savremene nauke podataka i vještačke inteligencije. Ciljevi Instituta su sprovođenje svjetskih istraživanja na području nauke podataka i vještačke inteligencije, primjena istraživanja na stvarne probleme, pokretanje ekonomskog uticaja i društvenog napretka, vođenje treninga za nove generacije naučnika i vođenje javnih rasprava na bazi podataka. turing.ac.uk

Pročitajte više o Toyoti

TOYOTA GAZOO Racing WRC slavi pobjedu na Rally Sweden TOYOTA GAZOO Racing WRC slavi pobjedu na Rally Sweden TOYOTA GAZOO Racing WRC tim slavi svoju prvu pobjedu na ovogodišnjem Svjetskom Rally šampionatu. Na krivudavim snježnim cestama Švedske najbolje se snašao Ott Tänak koji je već nakon druge etape dominirao, a na kraj rally-a došao skoro čitavu minutu prije nekadašnjeg timskog kolege Esapeke Lappija. POBEDA! POBEDA! Poslednja faza Dakara 2019 završena je u Peruu, gde su Nasser Al Attiyah i Mathieu Baumel iz Toyote Gazoo Racing SA, sa svojom južnoafričkom Toyotom Hilux odneli pobedu. Povratak legende - svjetska premijera nove Supre u Detroitu Povratak legende - svjetska premijera nove Supre u Detroitu Potpuno nova Toyota Supra, peta generacija Toyotinog legendarnog sportskog automobila i prvi globalni GR model koji proizvodi TOYOTA GAZOO Racing, debitovala je 14. januara 2019. godine na Međunarodnom sajmu automobila u Detroitu. Prodato više od 10 miliona Toyota vozila sa “Toyota Safety Sense” sistemom Prodato više od 10 miliona Toyota vozila sa “Toyota Safety Sense” sistemom Toyota Motor Corporation objavila je da je ukupan broj vozila u cijelom svijetu, opremljenih sistemom Toyota Safety Sense (TSS)1, preventivnim sigurnosnim paketom koji je razvila sama Toyota, dostigao brojku od 10 miliona, otprilike tri i po godine nakon predstavljanja u martu 2015.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.