Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Novi Toyota Prius

nagrađen sa pet zvjezdica na Euro NCAP testiranju sigurnosti

Novi Toyota Prius osigurao je top 5 zvjezdica u nezavisnom testiranju sigurnosti Euro NCAP-a. Rezultat održava ugled Priusa kao jednog od najsigurnijih automobila u svojoj klasi, nastavljajući tradiciju osvajanja 5 zvjezdica Euro NCAP testiranja na modelima prve i druge generacije.

  • Novi Prius održava reputaciju ostalih hibridnih modela u izvrsnim performansama sigurnosti Euro NCAP testiranja
  • Treća uzastopna generacija Priusa koja je postigla klasifikaciju od pet zvjezdica od strane nezavisne organizacije
  • Toyota Safety Sense omogućava dodatnu zaštitu vozača i pomaže u izbjegavanju nesreća ili smanjuje posljedice sudara
  • Toyota New Global Architecture modularna platforma i korišćenje čelika visoke čvrstoće u izradi karoserije daju dodatnu ugrađenu snagu novom Priusu
Toyotino stalno unapređivanje sigurnosnih tehnologija pomoglo je Priusu - svjetski najprodavanijem hibridnom automobilu – da potvrdi Euro NCAP testiranje prema strožijim i širim kriterijumima, koji pokrivaju ne samo zaštitu putnika i pješaka u stvarnim scenarijima nesreća nego i kvalitet i raspon sigurnosne opreme na raspolaganju.
Novi Prius postiže izvrsnih 92% za cjelokupnu zaštitu odraslih osoba u automobilu; 82% za zaštitu djece u vozilu; 77% za zaštitu pješaka u saobraćaju i 85% za ugrađenu sigurnosnu opremu.
/
U svom izvještaju, Euro NCAP je pohvalio novi Prius za maksimalne postignute rezultate u testu sudara sa bočne strane sa "dobrom zaštitom svih kritičnih djelova karoserije" i dodijelio maksimalnu ocjenu za Sistem upozorenja kod naglog kočenja (EBS).
 Ova sigurnosna funkcija je uključena u Sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara, i u mogućnosti je da otkrije i reaguje na pješake, kao i vozila koja se nađu na putu novom Priusu.
/
Sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara je kao dio Safety Sense naprednog paketa aktivne sigurnosti zajedno sa automatskim regulisanjem tempomata pomoću radara, Sistemom prepoznavanja pješaka, Sisemom upozorenja prilikom napuštanja saobraćajne trake sa pomoći i korekcijom upravljača, Sistemom automatskog prebacivanja dugih i kratkih svijetala i Sistemom prepoznavanja saobraćajnih znakova – standard u svim novim Prius modelima. 
Ovaj paket integrisanih sigurnosnih sistema u novom Priusu je dodatno proširen Sistemom upozorenja za vozila u mrtvom uglu prilikom vožnje unaprijed (BSM) i vožnje unazad (RCTA).
Novi Prius „crash“ testovima odražava temeljnu snagu svoje Toyota New Global Architecture modularne platforme i karoserije koje dobro koriste strateška pojačanja i upotrebu čelika visoke čvrstoće kako bi apsorbovali i kanalisali udarce dalje od kabine. 
Lansiran početkom ove godine, novi Prius postiže najveći napredak u poboljšanju efikasnosti kroz manju potrošnju goriva i nižu emisiju CO2, dok istovremeno pruža uglađenu i udobnu vožnju kao i poboljšani užitak u vožnji.

Pročitajte više o Toyoti

Potpuno novi Toyota Prius Plug-in Hibrid Potpuno novi Toyota Prius Plug-in Hibrid Skoro pet godina nakon predstavljanja Toyotinog pionirskog modela, pozornica je spremna za potpuno novi Prius Plug-in Hibrid da redefiniše iskustvo hibridnih vozila "na utikač" ponovo. Otkrijte šta čini zaista posebnim potpuno električno iskustvo u vožnji našeg novog hibrida. Novi Prius Plug-in hibrid Novi Prius Plug-in hibrid Druga generacija Toyotine revolucionarne PHEV tehnologije ima svetsku premijeru na međunarodnom Sajmu automobila u Njujorku. Sajam automobila u Frankfurtu Sajam automobila u Frankfurtu S obzirom da je jedan od naprestižnijih sajmova automobila na svijetu, ukoliko imate nešto uzbudljivo da prikažete, Frankfurt je pravo mesto za to. A 2015. mi imamo mnogo toga što će zagolicati vašu maštu.