Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Prius+

za 2015.

Prius+ za 2015. je unapređena verzija jedinog evropskog hibridnog sedmoseda.

  • Dinamičnija spoljašnjost i prefinjenija unutrašnjost
  • Proširen asortiman najsavremenije opreme
  • Veća vrednost za uložen novac
  • Pogonski agregat usaglašen sa Euro6 standardima
Prvi put predstavljen 2012. godine, Prius+ je bio prvo hibridno vozilo sa 7 sedišta koje se prodaje u Evropi.
 
Novi dizajn prednjeg dela usvaja atraktivan Toyotin dizajnerski jezik, koji odlikuju stilski elementi 'prodornog izgleda' i 'naglašena prednja maska', uz snažnu vizuelnu povezanost sa drugim Toyotinim modelima.
 
Nova prednja maska je naglašena Toyotinim znakom, koji je ugrađen u trodimenzionalni nastavak haube.
 
Nova LED prednja svetla prodornog izgleda imaju jedan cilindrični 'Bi-Beam' projektor, koji istovremeno služi i za duga i kratka svetla. Kontrast između crnih i hromiranih površina automobilu daje oštar izgled. Detalj koji odiše elegancijom su bočni pokazivači smera i prilazna svetla integirsana u prednje farove.
 
Naglašen dizajn prednje maske karakteriše trapezoidna donja maska, ofarbana u sjanu crnu metalik boju, što naglašava širok stav automobila. Ovaj utisak širine je dodatno naglašen uglovima branika, koji sada imaju 3D oblik, koji se proteže od prednjih farova do novih usisnika vazduha i novodizajniranih LED dnevnih svetala.
 
Pozadi, nova kombinovana zadnja svetla imaju tehnologiju svetlosnih vođica i crvena unutrašnja sočiva, zbog čega je automobil prepoznatljiv u svakom trenutku. U skladu sa novim dizajnom prednjeg dela, pozadina automobila je naglašena redizajniranom lajsnom iznad registarske tablice i novim branikom sa integrisanim difuzorom.
 
Prius+ za 2015. će biti dostupan u 2 nove boje karoserije: tamnocrvenoj metalik i elegantnoj 'Attitude' crnoj boji.
/
Unapređena unutrašnjost Priusa+ za 2015. je osvežena hromiranim ručkama vrata, kao i novom tamnosrebrnom metalik završnom obradom, koja je korišćena za komande klima uređaja i kontrolne prekidače.
 
Središnja konozla sada ima dvostruke tanke ventilacione otvore sa hromiranim detaljima, što kabini daje prefinjeniji izgled. 
 
Raspored instrumenata ispred vozača je izmenjen radi bolje preglednosti. Oni sadrže i 4,2-inčni multifunkcionalni TFT informacioni ekran u boji, koji može da se kontroliše preko prekidača na upravljaču.
 
Osim standardnih informacija kao što su sat, domet i potrošnja goriva, ovaj TFT ekran takođe prikazuje pokazivač hibridnog sistema i ekran toka energije, što je zajednička odlika svih Toyotinih hibridnih vozila. Nova 'Eco Judge' funkcija vozaču pomaže da maksimalizuje efikasnost hibridnog agregata, tako što skuplja poene u zavisnosti od toga da li vozi na ekološki svestan način.
 
Ovaj ekran takođe prikazuje funkcije adaptivnog tempomata (ACC), kao i podešavanja klima uređaja i audio sistema, kako bi sve te informacije bile u vidokrugu vozača tokom vožnje.
 
Prius+ za 2015. je opremljen najnovijom generacijom Toyota Touch® 2 multimedijalnog sistema. Dizajn ovog novog uređaja karakteriše ravan ekran sa dugmadi osetljivom na dodir, radi brze i lake kontrole,  lepši izgled menija, kao i osećaj korišćenja sličan tabletu.
 
Unapređeni 6,1-inčni ekran osetljiv na dodir prikazuje više boja i ima rezoluciju od 800x480, što garantuje oštriju i jasniju sliku. On takođe podržava pomeranje i prevlačenje prstiju radi lakšeg i intuitivnijeg korišćenja.
 
Toyota Touch® 2 sistemi su standardno opremljeni kamerom za vožnju unazad i spremni su za ‘MirrorLink’ tehnologiju. Ova fukncija korisnicima omogućavaju da se povežu sa pametnim telefonima i zatim ih koriste preko ekrana sistema.
 
Toyota Touch® 2 with Go kupcma nudi unapređenu navigaciju sa kompletnim kartama. Napredne informacije o saobraćaju se prikazuju na samoj karti u vidu 'informacionog prozora', pa vozaču vidi predstojeća zagušenja i koliko kašenjenje može da očekuje. Na osnovu istorijskih podataka sistem je takođe u stanju da predloži alternativne rute, u zavisnosti od doba dana.
 
Preko Toyota Online funkcije, ovaj multimedijalni sistem može da se poveže sa različitim servisima, uključujući 'Toyota Real Time Traffic', pokretan o strane TomTom-a, Google Street View, Panoramio i Google lokalnu pretragu - najveću i najažurniju bazu podataka na svetu.
 
Ako kupac odabere Toyota Touch® 2 with Go Plus uređaj, multimedijalni sistem dodatno ima 3D modele gradova, crteže važnih građevina i mogućnost čitanja tekstualnih poruka.
 
Ovaj sistem takođe prikazuje elektronsku poštu i kalendar, u zavisnosti od povezanog mobilnog telefona. Osim toga, opremljen je ‘Play More Like This’ funkcijom koja pušta sličnu vrstu muzike. Ovaj sistem za pametno prepoznavanje muzike automatski kreira liste pesama prema vašem raspoloženju, što je bezbedan i lak način da upravljate muzikom tokom vožnje.
 
Touch 2 with Go Plus podržava Wi-Fi povezivanje. Korisnici mogu da uključe Wi-Fi pristupnu tačku na svojim telefonima i na taj način se povežu sa sistemom.
/
Prius+ za 2015. sada već od srednjeg nivoa opreme ima sistem za inteligentno parkiranje. Ovaj sistem koristi zadnju kameru i ultrazvučne senzore na bočnim stranama branika kako bi identifikovao parking mesta. On zatim automatski okreće upravljač kako bi uparkirao na željeno mesto; vozač samo treba da kontroliše brzinu vozila.
 
Unutrašnjost Priusa+ za 2015. je sada opremljena sedištima sa električnim podešavanjem. Kabina je dostupna u crnoj ili sivoj boji, uz izbor tri vrste presvlaka: tkanina, tkanina sa 'Toyota E-Tex' kožnim bočnim delovima i sedišta kompletno presvučena 'Toyota E-Tex' kožom. 
 
Svi nivoi opreme standardno imaju središnji naslon za ruke presvučen 'Toyota E-Tex' kožom - izuzetno izdržljivim sintetičkim materijalom koji ima teksturu kože, a opet je 30% lakši i može lako da se čisti.
 
Novi Prius+ ima znatno bolju bezbednosnu opremu. U slučaju naglog kočenja, EBS sistem aktivira sve bočne pokazivače smera kako bi upozorio vozila iza i tako smanjio mogućnost sudara.
 
Sistem za povećanje bezbednosti pre sudara ima bolje performanse kočenja i sada može da koči pri brzini od 60 km/h. Osim toga, vozač sada može da podesi vreme zvučnog upozorenja ili da ga u potpunosti isključi. 
 
Radi lakše vožnje, sistem pomoći pri kretanju uz brdo se sada automatski aktivira kada je vozilo na nagibu.
Vozne performanse su takođe unapređene. Optimizovano je ogibljenje radi bolje upravljivosti i veće udobnosti. Primena novog materijala za zvučnu izolaciju na zadnjem delu vozila garantuje tišu vožnju, zbog čega je vreme provedeno u kabini još prijatnije.
 
Pogonski agregat Priusa+ za 2015. je usaglašen sa Euro6 standardima.
 
Osveženi Prius+ će biti dostupan širom Evrope od januara 2015.

Pročitajte više o Toyoti

Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi Za zaljubljenike u Toyotu, naš štand na 85. međunarodnom Sajmu automobila u Ženevi ima sve: nove modele, inovativnu tehnolgiju, trkačke automobile, pa čak i revolucionarni novi automobil koji emituje samo vodu! TOYOTA RACING: SVETSKI ŠAMPIONI 2014. TOYOTA RACING: SVETSKI ŠAMPIONI 2014. TOYOTA Racing tim je svetski šampion u kategoriji vozača i proizvođača. Toyota objavila globalne godišnje rezultate i potvrdila posvećenost ugljičnoj neutralnosti Toyota objavila globalne godišnje rezultate i potvrdila posvećenost ugljičnoj neutralnosti Kompanija Toyota Motor Corporation (TMC) objavila je finansijske rezultate za poslovnu godinu koja je završila 31.03.2021. CROATIA RALLY CROATIA RALLY U nevjerovatnoj završnici TOYOTA GAZOO Racing ostvario dvostruku pobjedu