Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Proizvodnja još boljih automobila

Nova TNGA plaforma

„Iznenadne i drastične promene u poslovnom okruženju znače da konvencionalni način razmišljanja i poslovanja više ne podržava održivi razvoj. Nalazimo se na prekretnici poslovanja, što podrazumeva stvaranje novog poslovnog modela.“, Akio Toyoda, predsednik Toyote.

Tokom četiri godine, otkako je Toyota najavila novu Globalnu viziju, ostvaren je značajan napredak u postizanju održivog razvoja – proizvodnjom nikad boljih automobila („Making Ever Better Cars“). Navedeno ne bi bilo moguće bez novog pristupa proizvodnji automobila, sa osnovnim ciljevima stvaranja poboljšanog i naprednijeg tehnološkog razvoja i konkurentnijih proizvodnih lokacija. Takav princip rada temeljen je na novoj „Toyota New Global Architecture“ platformi (TNGA) i podržan je od strane vrlo vešte i motivisane radne snage.
Komentarišući dosadašnji napredak, Akio Toyoda - predsednik Toyote – izjavio je: „Želim da 2015. bude godina u kojoj ćemo preduzeti sigurne i jasne korake ka održivom razvoju. To možemo da postignemo lansiranjem novih modela koji su bazirani na TNGA platformi i maksimalnim iskorišćavanjem ove namerne pauze od prošlog poslovnog modela, kako bismo postigli veću konkurentnost. U skladu sa novom upravljačkom strukturom koju smo najavili prošlog meseca, veoma je važno da povećamo našu stvarnu konkurentnost na tržištu, uključujući i jačanje naših ljudskih resursa. Cilj nam je da budemo kompanija koja je primer održivog poslovanja – stablo sa vrlo snažnim korenjem.“
/
Proizvodnja još boljih automobila na TNGA platformi
Kako bi značajno poboljšala performanse vozila i privlačnost proizvoda, Toyota uvodi inovativni pristup na polju razvoja komponenti pogonskog sistema i ostalih delova vozila. Razvoj vozila takođe je grupisan kako bi se promovisala strateška razmena delova i pogonskih sistema u cilju smanjenja troškova energije i ostalih resursa za 20 ili više odsto. Zbog toga, odnos s dobavljačima je prisniji i Toyota namerava da dodatno smanji troškove i reinvestira dobijene resurse u razvoj naprednih tehnologija i jačanje privlačnosti proizvoda.
Novi delovi pogonskog sistema
Delovi pogonskog sistema su izvor života svakog automobila. Njihov razvoj mora da bude koordinisan sa razvojem platforme vozila – koja formira bazu svakog automobila. Kako bi se poboljšale performanse i smanjila potrošnja goriva, bez negativnog uticaja na atraktivan dizajn i vozne karakteristike, Toyota se fokusira na zajednički razvoj pogonskih sistema i platformi – čineći tako delove lakšima i kompaktnijim, koristeći jedinstven dizajn.
Poboljšanjem toplotne efikasnosti motora i prenosa energije u menjačkim kutijama, Toyota je povećala prosečnu efikasnost svojih pogonskih sistema za 25% i prosečnu izlaznu snagu za 15%. Takođe, promenom upravljačkih sistema i smanjenjem elektromotora, invertera i baterija, Toyota očekuje poboljšanje prosečne efikasnosti kod hibridnih vozila za 15%. Toyota će započeti uvođenje novih pogonskih sistema u ovoj godini i nastaviti razvoj novih inovativnih hibridnih sistema, prenosa i motora.
Nove platforme
Toyota je razvila nove platforme kroz inovativna poboljšanja šasije vozila i ogibljenja. U prilog tome, premeštanje i spuštanje težišta pogonskog sistema doprinelo je stvaranju atraktivnijeg dizajna sa nižim stavom, direktnijim upravljanjem i odličnim osećajem za upravljačem.
Takođe je postignuta i veća sigurnost: karoserija i svi delovi pogonskog sistema su otporniji na udarne sile i oštećenja usled sudara. Ponovnim kreiranje strukture vozila, Toyota planira prvenstveno da poboljša krutost karoserije za 30% do čak 65%, a zatim dodatno doprinese osećaju stabilnosti primenom laserskog zavarivanja. Toyota će započeti sa lansiranjem novih platformi u ovoj godini, predstavljanjem novog modela srednje klase sa prednjim pogonom, zatim novih platformi za kompaktna vozila sa prednjim pogonom, kao i velikih vozila i vozila sa zadnjim pogonom. Toyota predviđa kako će do 2020. godine čak polovina svih prodatih vozila da budu sa novim platformama.
/
Poboljšavanje Toyotinog proizvodnog sistema
Nakon odluke o namernoj pauzi u razvoju dosadašnjeg poslovnog modela – kako bi se ojačala konkurentnost – Toyota je zamrznula projekte novih proizvodnih postrojenja i maksimalno se fokusirala na postizanje 100%-tne efikasnosti postojećih proizvodnih postrojenja i daljeg smanjenje investicija prilikom proizvodnje novih modela. Toyota, takođe, radi na konkurentnosti svojih proizvodnih pogona, značajnim smanjivanjem početne investicije i jačanjem ekoloških performansi i sigurnosti.
Kako bi se povećala privlačnost proizvoda, Toyota razvija nove proizvodne tehnologije koje će olakšati implementaciju atraktivnog dizajna na serijsku proizvodnju. Takođe, više je pažnje posvećeno i ljudskim resursima i pristupu radne snage u čitavom procesu proizvodnje novih automobila, kako bi se ostvario novi korak prema održivom poslovanju.
Maksimalno iskorišćavanje postojećih proizvodnih pogona
Od 2013. godine, Toyota je povećavala mogućnosti svojih proizvodnih linija povezujući proizvodnju istih modela kroz više proizvodnih pogona i na taj način uticala na povećanje operativnosti pogona. Na taj način su,Toyotini proizvodni pogoni povećali produktivnost na više od 90% (2009. godine produktivnost je bila 70%).
Smanjenje investicija prilikom proizvodnje novih modela
Od ove godine, Toyota planira smanjenje investicija potrebnih za pripremu, razvoj i samu proizvodnju novih modela za 50% u odnosu na 2008. godinu. Navedeno se odnosi na proizvodnju novih motora, prenosa i svih povezanih komponenti.
Iako će puštanje u pogon novih TNGA platformi i pogonskih sistema kratkoročno povećati investicije, očekivani investicijski zahtevi su i dalje niži u odnosu na nivo iz 2008. godine. Budući da TNGA platforma omogućava stratešku razmenu svih delova u procesu proizvodnje automobila – kroz modele različitih segmenata i tipova pogona – Toyota će biti u mogućnosti da fleksibilnije odgovori na zahteve tržišta i da postigne značajnu uštedu u investicijama za nove proizvodne procese.
Povećavanje konkurentnosti proizvodnih pogona
Toyota kombinuje rezultate svog rada kako bi povećala konkurentnost proizvodnih pogona, sa vizijom proizvodnje tehnološki naprednijih i generalno nikad boljih automobila. Toyotin cilj su objedinjeni i konkurentni proizvodni pogoni koji proizvodnju automobila vode u doba održivog poslovanja.
Takođe, čineći da proizvodna postrojenja budu što više ekološki orijentisana kroz poboljšan proces upravljanja energijom, Toyota očekuje smanjene emisija CO2 tokom procesa proizvodnje automobila za čak 55%.
Kroz sve navedene procese, Toyota se okreće prema konkurentnijim proizvodnim pogonima tokom čitavog procesa proizvodnje, u odnosu na pogone koji zavise od obima i potreba tržišta.
Proizvodnja nikad boljih automobila u pogledu tehnološkog napretka
Toyota koristi resurse dobijene zbog manje početne investicije u proizvodnji novih modela, kako bi značajno poboljšala privlačnost proizvoda u tehnološkom pogledu. 
Proizvodni tehnološki napredak, sa već implementiranim novim tehnologijama u procesu serijske proizvodnje automobila, uključuju revolucionarne procese koji omogućavaju proizvodnju stilski vrlo atraktivnih delova i razvoj naprednijih tehnologija zavarivanja radi veće krutosti karoserije – a time i bolje vozne karakteristike.

Pročitajte više o Toyoti

Milion prodatih vozila u 2017. godini Milion prodatih vozila u 2017. godini Toyota Motor Europe je u 2017. godini prijavila prodaju od 1.001.700 Toyota i Lexus vozila, što predstavlja porast od 8% u odnosu na 2016. godinu. Ukupan tržišni udio se povećao za 4,8%. Kako Toyota želi da spasi 1.3 milion života Kako Toyota želi da spasi 1.3 milion života Automatizovana vožnja, kao Toyotina vizija o smanjenju broja saobraćajnih nesreća. TOYOTA GAZOO Racing se posvetio trkama izdržljivosti    TOYOTA GAZOO Racing se posvetio trkama izdržljivosti TOYOTA GAZOO Racing će se takmičiti u FIA Svjetskim trkama izdržljivosti (WEC) tokom sezone 2018/2019., nakon potvrđivanja svoje posvećenosti razvoju hibridne pogonske tehnologije kroz motosport. 5 zvjezdica za Toyota Yaris 2017 prema Euro NCAP-u 5 zvjezdica za Toyota Yaris 2017 prema Euro NCAP-u Lansiran početkom ove godine, Toyota Yaris za 2017. je ocijenjen najvišim ocjenama prema rezultatima najnovijeg Euro NCAP testa. Toyota Mobility Foundation – Nagrada za neograničenu mobilnost Toyota Mobility Foundation – Nagrada za neograničenu mobilnost Izazov od 4 miliona dolara da se transformiše svijet ljudi sa paralizom donjeg dijela tijela Teška trka za Toyota Gazoo Racing u Meksiku Teška trka za Toyota Gazoo Racing u Meksiku TOYOTA GAZOO Racing tim pretrpio je razočaranje u petoj trci FIA Svjetskog prvenstva u trkama izdržljivosti (WEC) 2017. uprkos mjestu na postolju u trci 6 sati Meksika. Meksička misija za TOYOTA GAZOO RACING Meksička misija za TOYOTA GAZOO RACING TOYOTA GAZOO Racing počinje sezonu FIA Svjetskog prvenstva u trkama izdržljivosti (WEC) u drugoj polovini 2017. godine ovog vikenda, sa putovanjem preko Atlantika za peto kolo, šestočasovnom trkom u Meksiku. Toyota pokreće projekat “5 Continents Drive” u Evropi Toyota pokreće projekat “5 Continents Drive” u Evropi Danas je ceremonija u Toyota Caetano Portugalu (TCAP) označila zvaničan početak projekta "5 Continents Drive" proizvođača automobila u Evropi. Istorijski rezultat za Toyotu Yaris WRC kod kuće Istorijski rezultat za Toyotu Yaris WRC kod kuće Esapekka Lappi ostvario svoju prvu pobjedu, a Juho Hänninen završio kao treći, što je prvi put da je ova ekipa osvojila dva mjesta na postolju. Postolje u Nürburgringu za Toyota GAZOO Racing Postolje u Nürburgringu za Toyota GAZOO Racing Toyota GAZOO Racing je po prvi put u svojoj istoriji osvojio mjesto na postolju na trci 6 sati Nürburgringa u teškom danu za ekipu u četvrtoj trci FIA Svjetskog prvenstva u trkama izdržljivosti (WEC) 2017. Toyota Gazoo Racing odlazi u Nürburgring Toyota Gazoo Racing odlazi u Nürburgring TOYOTA GAZOO Racing nastavlja svoju sezonu FIA Svjetskog prvenstva u trkama izdržljivosti (WEC) 2017. sa kratkim izletom u Eifel, ovaj vikend za trku 6 sati Nürburgringa. Toyota Gazoo Racing spreman za Le Mans Toyota Gazoo Racing spreman za Le Mans Toyota Gazoo Racing se krajem ovog mjeseca vraća na mjesto jednog od svojih najdramatičnijih trenutaka povodom 85. izdanja 24 sata Le Mansa, treće trke FIA Svjetskog prvenstva trka izdržljivosti sezone 2017 (WEC). Snažan početak za Toyota Gazoo Racing u Spa Snažan početak za Toyota Gazoo Racing u Spa Toyota Gazoo Racing je dovršio naporan i pozitivan prvi dan postavljajući najbrže vrijeme kruga na treningu za 6 sati Spa-Francorchampsa, drugog takmičenja FIA Svjetskog prvenstva u trkama izdržljivosti 2017. (WEC). Toyota Gazoo World Rally Team u četvrtoj trci WRCa Toyota Gazoo World Rally Team u četvrtoj trci WRCa Toyota Gazoo Racing World Rally Team i njihovi vozači, Jari-Matti Latvala i Juho Hänninen kreću na ostrvo Korziku. Toyotin put do Relija Dakar 2017. Toyotin put do Relija Dakar 2017. Dakar s vratio po osmi uzastopni put u južnoj Americi, uključite se u akciju i pratite napredak Toyotinih ekipa. Meksički reli Meksički reli TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team odlazi na Meksički reli, vođeni optimizmom Jari-Matti Latvalove pobjede u prethodnoj trci, koja se vozila u Švedskoj. Toyota na Sajmu automobila u Ženevi 2017. | Toyota Evropa Toyota na Sajmu automobila u Ženevi 2017. | Toyota Evropa Kako i dolikuje, u jednom od najskupljih gradova Evrope, Toyota je pokazala svoju bogatu ponudu posjetiocima Ženevskog Sajma automobila. Od prvog predstavljanja dinamičkog novog Yarisa, njegovog GRMN rođaka i radikalnog gradskog i-TRL koncepta, do otkrivanja najnovije TOYOTA GAZZO mašinerije-Ženeva Internacionalni Sajam automobila je mjesto koje svaki fan Toyote treba da posjeti. Toyota na 3. mjestu u svijetu po pouzdanosti Toyota na 3. mjestu u svijetu po pouzdanosti Modeli Toyota Motor Corporation dobili su nagrade u 10 segmenata; General Motors je dobio četiri Toyota Motor Europe (TME) Toyota Motor Europe (TME) Toyota Motor Europe (TME) je prodao 928.500 vozila u 2016. godini sa najboljom prodajom do sada Lexus i hibridnih vozila 2016 YUKO 2016 YUKO Toyota je prva kompanija koja isključivo nudi potpune hibride u okviru pilot projekta Car sharing e-zakazivanje servisa e-zakazivanje servisa Zakažite servis uz naše e-zakazivanje servisa i izaberite termin koji Vam odgovara u 5 jednostavnih koraka. Toyota EverTest ekspedicija: misija završena Toyota EverTest ekspedicija: misija završena Veliki i ambiciozni projekat Toyota EverTest uspješno je završen. Projekat se održavao od aprila do juna 2016. godine i okupio je legendarni SUV Toyota Land Cruiser, hrabre ljude i najviši svjetski vrh Mount Everest. WWF i Toyota - sporazum o ubrzanom globalnom prijelazu na održivost. WWF i Toyota - sporazum o ubrzanom globalnom prijelazu na održivost. WWF i Toyota korporacija su upravo potpisale ugovor na pet godina sa ciljem procesa ubrzavanja globalne tranzicije ka održivosti. Fedor Konyukhov je 12. jula započeo svoj let balonom oko svijeta Fedor Konyukhov je 12. jula započeo svoj let balonom oko svijeta Fedor Konyukhov je započeo sa pokušajem postavljanja novog svjetskog rekorda za let balonom oko svijeta bez prekida. Hilux kod kuće ili put na jug Hilux kod kuće ili put na jug Mala grupa novinara iz regiona krenula je u avanturu, na prvu vožnju nove generacije Hiluxa, u Afriku. Toyota Mirai: “Zeleni automobil godine u svijetu” Toyota Mirai: “Zeleni automobil godine u svijetu” Toyota Mirai proglašena je za “Zeleni automobil godine u svijetu” 2016, na konferenciji za medije Međunarodnog salona automobila u Njujorku. Novi GT86 Novi GT86 Redizajnirani GT86 premijerno će biti predstavljen na međunarodnom Sajamu automobila u Njujorku. Toyota na sajmu automobila u Ženevi Toyota na sajmu automobila u Ženevi Ove godine u Ženevi otkrijte kako Toyota donosi bolju budućnost na puteve - i jedan automobil skreće svu pažnju na sebe: novi Toyota C-HR! Toyota je ponovo najuspješniji brend u TÜV izvještaju za 2016. Toyota je ponovo najuspješniji brend u TÜV izvještaju za 2016. 14 Toyota modela zauzelo je pozicije među prvih 10 u raznim kategorijama Sajam automobila u Budvi Sajam automobila u Budvi Na održanom sajmu automobila u Budvi, Toyota je potencijalnim kupcima prestavila kompletnu gamu vozila. Toyota Mirai: inovacija decenije Toyota Mirai: inovacija decenije Toyota Mirai je zauzeo prvo mjesto na listi njemačkog „Center of Automotive Management’s (CAM)“ među 100 najznačajnijih automobilskih inženjerskih inovacija. Toyota je i dalje najvredniji automobilski brend Toyota je i dalje najvredniji automobilski brend Vrijednost Toyota brenda se povećala za 16% i na taj način Toyota je zadržala vodeće mjesto u automobilskom sektoru. Sajam automobila u Budvi Sajam automobila u Budvi Planirate kupovinu automobila? Najbolji momenat je upravo sada! Sajam automobila u Frankfurtu Sajam automobila u Frankfurtu S obzirom da je jedan od naprestižnijih sajmova automobila na svijetu, ukoliko imate nešto uzbudljivo da prikažete, Frankfurt je pravo mesto za to. A 2015. mi imamo mnogo toga što će zagolicati vašu maštu. Novi Prius - ponovno rođenje pionira Novi Prius - ponovno rođenje pionira Na predstojećem međunarodnom Sajmu automobila u Frankfurtu novi Prius će premijerno biti prikazan javnosti. Novi Toyota Avensis osvojio 5 zvjezdica na Euro NCAP testu Novi Toyota Avensis osvojio 5 zvjezdica na Euro NCAP testu Novi Toyota Avensis je nagrađen sa prestižnih 5 zvjezdica na Euro NCAP testiranju. Toyota u Frankfurtu Toyota u Frankfurtu Toyota na predstojećem Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu (novinarski dani 15-16. septembar, za javnost 19-27. septembar). Budućnost je stigla u Evropu Budućnost je stigla u Evropu Evropa je dočekala novu Toyotu Mirai, prvu serijsku limuzinu na svijetu sa pogonom na gorive ćelije. Arnold Švarceneger sa Toyotom Mirai predvodio NASCAR trku Arnold Švarceneger sa Toyotom Mirai predvodio NASCAR trku Holivudska zvijezda u vozilu na alternativna goriva Toyota Mirai. Nagrade „Ichiban“ Nagrade „Ichiban“ Efel Motors iz Podgorice je ovogodišnji dobitnik Evropske nagrade za zadovoljstvo kupaca. Toyota u Japanu traži kreativne ideje za i-Road projekat Toyota u Japanu traži kreativne ideje za i-Road projekat Toyota preduzima veliki korak prema konačnoj realizaciji projekta i-Road, ultra-kompaktnog konceptnog električnog automobila. Toyota je najvredniji svetski automobilski brend Toyota je najvredniji svetski automobilski brend Toyota je još jednom zasijala kao najvredniji automobilski brend na godišnjoj BrandZ™ listi 100 najvrednijih svetskih brendova. Priče o Aurisu Priče o Aurisu Vozili smo novu Toyotu Auris - prvi utisci. Tražimo Auris sa najviše pređenih km Tražimo Auris sa najviše pređenih km Osvojite vikend sa novim Aurisom. Priče o Aurisu Priče o Aurisu Auris TS 1.6 Valvematic Sol: praktično i lepo u jednom. Rast prodaje Toyote u Evropi Rast prodaje Toyote u Evropi Rast prodaje Toyote u Evropi se nastavlja i u prvom kvartalu 2015. godine. Proširenje preventivnog poziva na vanredni servis Proširenje preventivnog poziva na vanredni servis Toyota je odlučila da proširi poziv na preventivni servis, na vozila koja su proizvedena između 2003. i 2007. godine. Graeme Calvin vozi Toyotu Corollu Deluxe iz 1977. godine Graeme Calvin vozi Toyotu Corollu Deluxe iz 1977. godine Toyotine priče. Intervju: gospodin vodonik, Katsuhike Hirose Intervju: gospodin vodonik, Katsuhike Hirose Zašto Japanci razmišljaju drugačije od nas? Intervju Didier Leroy Intervju Didier Leroy Dosadašnji glavni čovek TME može da postane prvi izvršni potpredsednik Toyote koji nije Japanac. Dva Ginisova rekorda za Kirobo-a Dva Ginisova rekorda za Kirobo-a Toyotin robot astronaut Kirobo vlasnik je dva Ginisova rekorda. Nova era za svetske šampione Nova era za svetske šampione TOYOTA Racing započinje novu sezonu u Svetskom šampionatu u izdržljivosti spremna da obrani svoje dve titule. GAZOO Racing GAZOO Racing Toyota Racing, Lexus Racing i GAZOO Racing ujedinjeni pod imenom GAZOO Racing. Anthony Davidson i Sebastien Buemi ambasadori kampanje za bezbednost saobraćaja Anthony Davidson i Sebastien Buemi ambasadori kampanje za bezbednost saobraćaja Šampioni svetskog prvenstva u izdržljivosti podržavaju kampanju FIA-e za bezbednost saobraćaja. Toyota postala TOP partner Međunarodnog olimpijskog komiteta Toyota postala TOP partner Međunarodnog olimpijskog komiteta Toyota je objavila sponzorsku saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, kao deo "The Olympic Partner (TOP)" programa. Toyota Mirai Toyota Mirai Sve što treba da znate o našem novom automobilu na vodonik. Koristeći vodonik da generiše električnu energiju, Mirai postiže vrhunske ekološke performanse, uz užitak u vožnji koji očekujete od automobila nove generacije. Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi Za zaljubljenike u Toyotu, naš štand na 85. međunarodnom Sajmu automobila u Ženevi ima sve: nove modele, inovativnu tehnolgiju, trkačke automobile, pa čak i revolucionarni novi automobil koji emituje samo vodu! Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense sadrži set novorazvijenih tehnologija aktivne bezbednosti koje vam pomažu da vozite bezbednije na svojim svakodnevnim putovanjima. Povratak Toyote Motorsport u WRC Povratak Toyote Motorsport u WRC TOYOTA Motorsport GmbH je potvrdila povratak u Svetski reli šampionat za sezonu 2017. Novi Toyota Auris Novi Toyota Auris Novi Auris se pridružuje Avensisu u Ženevi. Toyota je na vrhu izveštaja o kvalitetu AutoBild Toyota je na vrhu izveštaja o kvalitetu AutoBild Toyota je treći put zaredom na vrhu izveštaja o kvalitetu AutoBild. Toyota uvodi potpuno nove aktivne bezbednosne pakete Toyota uvodi potpuno nove aktivne bezbednosne pakete 2015, Toyota će lansirati novorazvijene pakete aktivne bezbednosti, dizajnirane da pomognu u sprečavanju ili ublažavanju sudara. TOYOTA RACING: SVETSKI ŠAMPIONI 2014. TOYOTA RACING: SVETSKI ŠAMPIONI 2014. TOYOTA Racing tim je svetski šampion u kategoriji vozača i proizvođača. Toyotin tim planira da u Brazilu osvoji titulu Toyotin tim planira da u Brazilu osvoji titulu TOYOTA Racing tim ovaj vikend putuje u Brazil, gde ga samo korak deli od titule na Svetskom šampionatu. Unapređeni sistemi za pomoć pri parkiranju Unapređeni sistemi za pomoć pri parkiranju Toyota je unapredila svoju tehnologiju inteligentnog sonara, koja služi za sprečavanje ili ublažavanje sudara tokom parkiranja ili kretanja. Toyota je i dalje najvredniji automobilski brend Toyota je i dalje najvredniji automobilski brend Toyota je dospela na 8. mesto Interbrand-ove liste 'Najboljih globalnih brendova' za 2014, uz rast vrednosti brenda od 20 odsto. Toyota je u Evropi proizvela 9 miliona vozila Toyota je u Evropi proizvela 9 miliona vozila Tokom Sajma automobila u Parizu, Toyota je objavila još jednu lepu vest - proizvodnju 9-milionitog automobila u Evropi. Prius+ za 2015. Prius+ za 2015. Prius+ za 2015. je unapređena verzija jedinog evropskog hibridnog sedmoseda. Toyota na Sajmu automobila u Parizu 2014. Toyota na Sajmu automobila u Parizu 2014. Svetske premijere i novosti sa Sajma automobila u Parizu. Toyotina vizija krosovera iz C segmenta Toyotina vizija krosovera iz C segmenta TOYOTA C-HR koncept je imao svetsku premijeru na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.