Toyota imenovana kao „najzeleniji"

proizvođač automobila na svijetu

Magazin “Newsweek” po drugi put imenovao je Toyotu kao „najzelenijeg“ proizvođača automobila na svijetu, što Toyotu dovodi u top 5% globalnih kompanija.

Magazin “Newsweek” po drugi put imenovao je Toyotu kao „najzelenijeg“ proizvođača automobila na svijetu, što Toyotu dovodi u top 5% globalnih kompanija. U kategoriji automobila, Toyota je imenovana kao najbolja kompanija u svjetskoj industriji.

Od 500 „najzelenijih“ kompanija, Toyota se nalazi na #16 mjestu na svijetu, a u kategoriji automobilske industrije na #1 mjestu.

Toyota je nagrađena zbog svojih dostignuća u oblasti ekologije i proizvodnje eko-osjetljivih hibridnih i benzinskih automobila. Ova dostignuća dovela su Toyotu, najvećeg svjetskog proizvođača automobila, ispred uglednih svjetskih kompanija poput Apple-a, Starbucks-a i Nike-a. Konstantna Toyotina posvećenost održivim inicijativama doprinijela je boljem ovogodišnjem rangiranju kompanije.

Dr. Johan van Zyl, predsjednik i CEO, Toyota Motor Europe: „Od samog osnivanja kompanije, očuvanje životne sredine bilo je u središtu svega što radimo u Toyoti. Pokretanje našeg „Environmental Challenge 2050“, 2015. godine, ojačane su ključne oblasti u kojima smanjujemo naš uticaj na životnu sredinu, tokom životnog ciklusa naših proizvoda. Priznanje magazina „Newsweek“ dokazuje da je održiva strategija koju je Toyota usvojila, isplativa na duge staze.

Koristeći osam metrika za mjerenje uticaja na životnu sredinu, magazin „Newsweek“ rangira najveće svjetske kompanije. U saradnji sa „Corporate Knights“ i „HIP Investor“, Newsweek ocjenjuje učinak kompanije prema svakoj metrici, uključujući potrošnju energije, vode i otpada.

Kompletno rangiranje kompanija prema magazinu „Newsweek“ dostupno je na website-u: www.newsweek.com.

Pročitajte više o Toyoti

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.