Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

Proširenje preventivnog poziva na vanredni servis

Toyota vozila

S obzirom da vodi računa o potpunoj bezbednosti i pouzdanosti vozila, Toyota je odlučila da proširi poziv na preventivni servis, na vozila koja su proizvedena između 2003. i 2007. godine, kako bi se zamenili inflatori vazdušnih jastuka.

Proširenje će u Crnoj Gori obuhvatiti 381 vozilo različitiih modela (Yaris, Avensis, Hilux, Picnic, RAV4).
Poziv na vanredni servis povezan je sa sumnjom, da bi u slučaju aktiviranja vazdušnog jastuka moglo da dođe do oštećenja kućišta inflatora. Toyota intenzivno ispituje Takatine inflatore, kako sama tako i preko različitih nezavisnih specializovanih laboratorija u različitim zemljama sveta. 
Dosadašnje istrage su pokazale da je greška povezana sa prodorom vlage u inflator, i zato je Toyota odlučila da preventivno zameni sve inflatore, koji nisu 100% nepropusni za vazduh. Toyota inače nije zabeližila ni jedan slučaj žrtve oštećenja koja bi izazvali delići kućišta inflatora vazdušnog jastuka.
 

Pročitajte više o Toyoti

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.