TOYOTA GAZOO Racing spremna za bitku u Bahreinu

TOYOTA GAZOO Racing teži da završi 2017 FIA World Endurance Championship sezonu na visokom mjestu

TOYOTA GAZOO Racing teži da završi 2017 FIA World Endurance Championship sezonu na visokom mjestu sa trećom uzastopnom pobjedom u finalnoj trci sezone, Bapco 6 Hours of Bahrain.

Toyota i World Champions Porsche imaju po četiri pobjede ove sezone, TS050 Hybrid-om koji je pobijedio u poslednje dvije trke, stvarajući tako da odlučujuća trka bude Bahrain International Circuit. Mike Conway, Kamui Kobayashi i José MaríaLópez su osvojili pol pozicije 2017. godine u 7. TS050 Hybrid i putovali su do Srednjeg istoka u potrazi za prvom pobjedom u sezoni.

Ekipa broj 8 sastavljena od Sébastien Buemi, Anthony Davidson I Kazuki Nakajima očekuje treću uzastopnu pobjedu, petu u ukupnom plasmanu, posle posljednjih pobjeda na Fuji Speedway i Shanghai International Circuit.
Trka od 5,412km, 15. Bahrain International Circuit je u prošlosti bio uspješan za Toyotu sa pobjedama u 2013.i 2014. godini, dok je Alex Wurz baš tamo završio svoju bogatu karijeru na podijumu na kraju teške sezone u 2015. godini.

Trka u subotu označava Toyotinu konačnu borbu sa Porche u bliskoj budućnosti, pošto njemački proizvođač napušta LMP1 klasu na kraju sezone, I tako doprinoseći interesantnijem takmičenju koje je već žestoko. Iako se takmičenje završava na kraju 6 Hours of Bahrain, ostaje još jedan finalni dan, sa godišnjim WEC rookie testom u subotu.

/

Hisatake Murata, predsjednik tima: „Veoma smo motivisani da završimo sezonu sa pobjedom u Bahreinu, posebno pošto bi nam to donijelo da imamo najviše pobjeda u 2017. godini. Porsche je dokazao svoju snagu sa drugim svjetskim šampionatom tako da je jasno da predstavljaju žestoke konkurente. Daćemo sve od sebe da fanovima pružimo uzbudljivu trku za finalno LMP1 takmičenje između Toyote i Porschea. Posle našeg snažnog nastupa u Fudžiju i Šangaju, spremni smo za trku u Bahreinu.”

Mike Conway(TS050 HYBRID #7): „Bahrein je jedna od mojih omiljenih trka tako da jedva čekam da odem tamo i nadam se i pobjedi za automobil broj 7. Cijele godine težimo ka tome. Imamo 4 pol pozicije i to moramo da pretvorimo u pobjedu u jednom trenutku. Mnogo smo naučili u Šangaju o trošenju guma i Bahrein je slična trka što se toga tiče tako da se nadam da će to predstavljati našu prednost.”

Kamui Kobayashi (TS050 HYBRID #7): „Ponovo očekujem uzbudljiv vikend u Bahreinu jer smo se odlično pokazali u Šangaju. To je finalna trka između Toyote I Porschea u LMP1 tako da bi trebalo da uživamo što se takmičimo protiv snažnog proizvođača. Definitivno želimo da pobjedimo I ubjeđen sam da imamo šansu.”

José MaríaLópez (TS050 HYBRID #7): „Poznajem Bahrein stazu još iz vremena mog učestvovanja u GP2 i ja uživam u njoj; Jedva čekam da tamo iskusim vožnju u TS050 Hybrid. Zaista želimo da na dobar način završimo finalnu trku sezone. Naš automobil je bio brz u posljednje dvije trke tako da očekujemo da ponovo budemo konkurentni u Bahreinu ali se Porsche isto toliko trudi te znamo da će ovo biti jedna teška trka.”

/

Sébastien Buemi(TS050 HYBRID #8): „Radujem se ovom vikendu; Bahrein ima dobru stazu gdje smo u prošlosti imali dobre rezultate. Vrijeme bi trebalo da bude stabilno tako da možemo da se koncentrišemo na to da što više iskoristimo automobile i gume. Trebalo bi da naš automobil odgovara karakteristikama staze, sa oštrim kočenjem na kraju dugih pravina. Daćemo sve od sebe da osvojimo još jednu pobjedu.”

Anthony Davidson (TS050 HYBRID #8): „Uživam u trkama u Bahreinu i očekujem da ćemo ponovo biti konkurentni. Odlazimo tamo posle uzastopnih pobjeda posIe našeg učinka u Šangaju tako da želimo da završimo sezonu sa tri uzastopne pobjede za automobile broj 8. Imam lijepo sjećanje na Bahrein posle osvajanja Svjetskog šampionata 2014 godine tako da jedva čekam.”

Kazuki Nakajima(TS050 HYBRID #8): „Bahrein je poslednja trka u sezoni tako da se nadam da možemo snažno da je završimo, posebno zbog tima koji je naporno radio cijele godine. Osvajanje trka je uvijek dobra motivacija tako da ćemo se vratiti u Bahrein puni samopouzdanja posle prikazane brzine u Šangaju. Ali to je drugačija staza i drugačija trka tako da moramo da se fokusiramo na to da damo sve da ponovo pobjedimo.”

/
TOYOTA GAZOO Racing u 6 Hours of Bahrain:

2012 #7: Kvalifikovao se na 3. mjestu; Trka DNF.
2013 #7: Kvalifikovao se na 1. mjestu; Trka DNF. #8: Kvalifikovao se na 2.; Trka na 1. mjestu.
2014 #7: Kvalifikovao se na 4. mjestu; Trkana 1. #8: Kvalifikovao se na2. mjestu; Trka na 11. mjestu.
2015 #1: Kvalifikovao se na 5. mjestu; Trka na 4. mjestu. #2: Kvalifikovao se na 6. mjestu; Trka na 3.mjestu. 
2016 #5: Kvalifikovao se na 6. mjestu; Trka na 4. mjestu. #6: Kvalifikovao se na 5. mjestu; Trka na 5. mjestu.

Pročitajte više o Toyoti

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.