5 zvjezdica za Toyota Yaris 2017

prema Euro NCAP-u

Lansiran početkom ove godine, Toyota Yaris za 2017. je ocijenjen najvišim ocjenama prema rezultatima najnovijeg Euro NCAP testa.

• Toyota Safety Sense aktivni sigurnosni sistem prilagođen je za sve nove Yaris modele
• Paket uključuje: sistem za povećanje bezbjednosti prije sudara sa sistemom za
autonomno kočenje u slučaju nužde, automatska duga svjetla, sistem za upozorenje za
napuštanje saobraćajne trake i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova.
• Pojasevi na zadnjim sjedištima su sa ograničenjem sile i zatezačima

Lansiran početkom ove godine, Toyota Yaris za 2017. je ocijenjen najvišim ocjenama prema rezultatima najnovijeg Euro NCAP testa.

Toyota veliku pažnju posvećuje sigurnosti prilikom izgradnje svojih automobila, vodeći računa da napredne tehnologije nisu samo ograničene na modele visokih specifikacija, već da budu dostupne svima. U skladu sa tim, Toyota Safety Sence je postao dio standardnog paketa za sve ovogodišnje Yaris modele.

Na taj način se osigurava da su svi automobili u liniji opremljeni sistemima koji sprečavaju nesreće ili smanjuju posljedice ukoliko do istih dođe.

/

Paket uključuje: sistem za povećanje bezbjednosti prije sudara sa sistemom za autonomno kočenje u slučaju nužde, automatska duga svjetla, sistem za upozorenje za napuštanje saobraćajne trake i sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova na svim modelima višim od početnog.

Toyota Yaris 2017 je poboljšan i nizom dodatnih funkcija namjenjenih povećanju sigurnosti putnika. Pojasevi na zadnjem sjedištu su sa ograničenjem sile, a dodatno su opremljeni i zatezačima. Nasloni za glavu su redizajnirani, kako bi se obezbijedila bolja zaštita u slučaju povrede glave. Poboljšanja su napravljena i na vazdušnim jastucima. Takođe, olakšano je postavljanje sjedišta za djecu sistemom „Isofix“.

Matt Harrison, potpredsjednik za prodaju i marketing rekao je: „U Toyoti vjerujemo da je najbolji doprinos koji možemo učiniti u cilju poboljšanja bezbjednost vozača na putu, standardizacija funkcionalnosti, koja će pomoći vozačima da izbjegnu nesreće ili da umanje posljedice istih“.

Pročitajte više o Toyoti

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.