1. Company
  2. News, Stories and Events
  3. 2020
  4. Toyota predstavlja novi kompaktni suv za europu
Odaberite

TOYOTA PREDSTAVLJA NOVI KOMPAKTNI SUV ZA EUROPU

Toyota Motor Europe (TME) objavila je svoje planove za uvođenje potpuno novog modela u svoju paletu za Europu. Radit će se o potpuno novom, kompaktnom SUV vozilu, temeljenom na novoj izvedbi platforme GA-B.

Ime novog kompaktnog SUV-a, planirane količine, kao i početak prodaje će biti objavljeni naknadno. Ovom prilikom je prikazan samo stilizirani obris budućeg automobila.

Zahvaljujući prilagodlijvosti, nova platforma GA-B može biti temelj za vozila različite širine, dužine, međuosovniskog razmaka, kao i visine.

„Ovaj model će se pridružiti uspjehu Yarisa u Europi, te očekujemo da će oni zajedno činiti oko trideset posto Toyotine prodaje u Europi do 2050.“ rekao je Matt Harrison, Izvršni podpredsjednik TME-a. „Nećete morati predugo čekati kako biste vidjeli konačni izgled, a tada ćete se uvjeriti da to nije samo Yaris s dodatnim karoserijskim omotačem i povišenim ovjesom, nego potpuno novi, impresivan B-SUV model kompaktnog i dinamičnog izgleda te jedinstvene osobnosti.”

Ovo buduće vozilo će se proizvoditi u Toyotinoj tvornici Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) u Onnaingu, blizu Valenciennesa u Francuskoj, usporedo s Toyotom Yaris.