Konfigurišite svoju Toyotu
Cjenovnici i katalozi
Pronađite partnera Toyote
Moja Toyota

PREDSTAVLJANJE HIBRIDA

Toyota

Hibridna tehnologija od 1969: Davne 1969. Toyota je počela sa razvojem hibridne tehnologije.
Krenuli smo u proizvodnju 1997. i od tada smo vodeći na ovom polju.

Ključne prekretnice

Istorija naših hibrida uključuje predstavljanje modela Toyota Century 1975, jednog od prvih turbo benzinskih hibrida, a nedavno i modela Auris Touring Sports 2013. godine, prvog kompaktnog hibridnog karavana na svetu.

6 miliona Toyotinih hibrida na putevima

Ove godine ima 6 miliona naših hibrida na putevima. To je 80% svih hibrida koji se prodaju u svetu. A kao najveći proizvođač ove inovativne tehnologije ne nameravamo da tu stanemo. Do 2020. 50% svih Toyota će biti hibridi.

/
Ovde i sada... 1975: predstavljen je Toyota Century kao jedan od prvih turbo benzinskih hibrida. 2013: predstavljen Auris Touring Sports, prvi kompaktni hibridni karavan na svetu
Mali, stilizovan, gradski ili avanturistički? Danas isprobajte jedan od naših šest hibrida

Pročitajte više o Toyoti

Kompletna proizvodnja Toyote GR Supra rezervisana i prije Europske premijere Kompletna proizvodnja Toyote GR Supra rezervisana i prije Europske premijere Zahvaljujući uspješnom pokretanju platforme za rezervaciju u oktobru 2018., prije europske premijere na Ženevskom salonu automobila, svaka Toyota GR Supra namijenjena za isporuku u 2019. je već rezervisana širom glavnih europskih tržišta sportskih automobila. Toyota GR Supra GT4 Concept Toyota GR Supra GT4 Concept Toyota će 5. marta 2019. imati svjetsku premijeru nove GR Supre GT4 Concept na Sajmu automobila u Ženevi. Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Dvije nove verzije Toyota Corolle imati će svoj svjetski debi na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine – Corolla GR SPORT i Corolla TREK. TOYOTA GAZOO Racing WRC slavi pobjedu na Rally Sweden TOYOTA GAZOO Racing WRC slavi pobjedu na Rally Sweden TOYOTA GAZOO Racing WRC tim slavi svoju prvu pobjedu na ovogodišnjem Svjetskom Rally šampionatu. Na krivudavim snježnim cestama Švedske najbolje se snašao Ott Tänak koji je već nakon druge etape dominirao, a na kraj rally-a došao skoro čitavu minutu prije nekadašnjeg timskog kolege Esapeke Lappija.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.