INSPIRISANJE SVJETA
DA SE KREĆE

Kao Svjetski partner mobilnosti Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, vjerujemo da kada se krećemo,
možemo da dostignemo nemoguće.

/

"Pod ovom olimpijskom i paraolimpijskom zastavom, omogućite nam da potvrdimo snagu sporta u povezivanju ljudi."

AKIO TOYODA

Predsjednik, Toyota Motor Corporation

TOYOTINA POSVEĆENOST

Cijelim srcem smo posvećeni u oslobađanju ljudskog potencijala kroz moć kretanja i iz tog razloga smo ponosni Partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.Igre su najveće svjetsko slavlje ljudskog kretanja. Ovdje učimo o snazi sporta - da sport može da nas izaziva, inspiriše i, najvažnije, ujedinjuje. I kao svjetski Partner mobilnosti Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, mi dijelimo viziju da inspirišemo ljude da se kreću naprijed - da pređu preko finiš linije, prevaziđu svoje nemoguće.

U pokušaju da sport raširimo u svim krajevima svijeta, radimo sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK) i Međunarodnim paraolimpijskim komitetom (MPK) da pomognemo da inspirišemo olimpijce i paraolimpijce da dostignu svoje snove bez obzira na okolnosti.

/

ANDREA ESKAU

Njemački ručni vozač bicikla, paraolimpijska biatlonka i kros kantri skijašica. Iz nekoliko razloga, Toyota je partner sa njemačkim četvorostrukom osvajačicom zlatne medalje Andrea Eskau da po mjeri napravi bicikl od karbonskih vlakana za Paraolimpijske igre i skije sa stolicom za Paraolimpijske zimske igre. Andrea je rođena sa odlučnošću i vozi da bi bila šampion i mi smo presrećni što igramo malu ulogu u njenom uzbudljivom putovanju kao paraolimpijke.
/

TYRONE PILLAY

Južnoafrički paraolimpijski bacač kugle i zaposleni u Toyoti. Mi smo takođe ponosni zbog našeg Tyrone Pillay, Toyotinog tehničara iz Durbana, Južna Afrika, koji je dvostruki pobjednik u bacanju kugle. Tyrone je rođen sa oštećenjem stopala ali nikad nije dozvolio da ga to uspori ili zaustavi od dostizanja zvijezda. Čast nam je da predstavimo Tyrone sa Toyota Global President’s Award za njegovo izuzetno iskustvo i timski rad na Paraolimpijskim igrama u Riu 2016. godine

/
/
PARA SPORTISTA Tatyana je osvojila 17 medalja na Paraolimpijskim igrama - a ima samo 28 godina. Rođena sa spina bifidom i započevši život u ruskom sirotištu, Tatyana izaziva šta predstavlja koncept takmičenja.
/
PLIVANJE Kao plivač za Olimpijski tim izbjeglica, Rami Anis trenira da dostigne svoj olimpijski cilj 2020 godine. Čak i kada je rat protutnjao kroz njegov rodni grad Alepo, Rami je nastavio svoj olimpijski put, pokazujući svoju otpornost svijetu.
/
/
/
ATLETIKA Američko-nigerijska trkačica Seun Adigun se takmičila u trkama od 100 metara za SAD tim 2012. godine i njen novi cilj je da vozi bob za tim Nigerije.
/
MARATON Iako su se estonske sestre Leila, Liina i Lily pojedinačno kvalifikovale, one su prve identične trojke koje se zajedno takmiče na Olimpijskim igrama.
/

Pročitajte više o Toyoti

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.