1. New Cars
  2. Small cars
  3. Small cars questions
Odaberite

Imate pitanje o malom Toyota automobilu koji već imate? Ili ste možda odlučili da bi neki od njih mogao biti baš za vas, pa jednostavno želite saznati više o njemu?

Koja je razlika između malog automobila i gradskog automobila?

Nema razlike između malih i gradskih automobila; međutim, AYGO i Yaris su jednako dobro osmišljeni i za gradsko okruženje i za otvorenu cestu.

Okretne karoserije olakšavaju njihovo parkiranje na uskim mjestima u gradu, dok je Yaris opremljen tempomatom kao standardnom opremom kako bi vožnja bila smirenija, kako na užurbanim ulicama, tako i na otvorenoj cesti.

Jesu li mali automobili ekonomični?

Mali automobili se obično diče najmanjom potrošnjom, pa automobili kao što je AYGO troši samo 5 l/100 km. Potpuno novi Yaris, dostupan s hibridnim pogonom, može doseći čak 4 l/100 km.

Sposobnost prelaženja veće udaljenosti, s manje goriva, smanjuje i troškove, ali i utjecaj na okoliš. Pri tome, istinski značajnu promjenu u pogledu potrošnje nosi vrsta motora, pa hibridni i električni automobili značajno smanjuju vaše troškove. Ovdje možete pronaći više pojedinosti o hibridnim automobilima.

Može li mali automobil biti dobar porodični automobil?

Mali automobili se obično ne smatraju porodičnim automobilima, ali su često iznenađujuće prostrani. Zahvaljujući mudrom oblikovanju i tehnološkim inovacijama, prostrani mali automobili imaju izdašnu zapreminu prtljažnika, što znači da porodice mogu udobno putovati i smjestiti svu prtljagu u prtljažnik. Yaris, na primjer, ima prtljažnik zapremine 286 litara (što odgovara veličini 2 kovčega srednje veličine ili mnoštvu prostora za vašu sedmičnu kupovinu!).

Je li mali automobil za mene?

Hoće li neki mali automobil biti odgovarajući za vas, zavisi o vašem načinu života. Ako vam je važno očuvanje okoliša, želite održavati niske troškove ili živite u gradskom području s gustim saobraćajem, tada je vrijedno razmišljati o malom automobilu.