Konfigurišite svoju Toyotu
Cjenovnici i katalozi
Pronađite partnera Toyote
Moja Toyota

Yaris Cross Adventure - B-SUV

  • Warm Gold with black roof (2VS) Nije kompatibilno s odabirom motora
  • Night Sky Black with Warm Gold roof (2UB) Nije kompatibilno s odabirom motora
  • Oxyde Bronze with black roof (2TK) Nije kompatibilno s odabirom motora
  • Cobalt Blue with black roof (2VT) Nije kompatibilno s odabirom motora
  • Ash Grey with Warm Gold roof (2UA) Nije kompatibilno s odabirom motora
  • Shimmering Silver with black roof (2VU) Nije kompatibilno s odabirom motora
 • Crvena Flame/Crna Night Sky (2SZ) Nije kompatibilno s odabirom motora
 • Platinum Pearl White with Night Sky Black roof 2PU Nije kompatibilno s odabirom motora
Od
27.250 €
Yaris Cross Luna dostupan od 17.900 €

Istraži Yaris Cross

Dobro došli u svijet hibridne sreće.

Spajajući odvažan dizajn s prostranošću i povišenim položajem sjedenja, Yaris Cross nudi istinski SUV doživljaj u kombinaciji sa kompaktnim dimenzijama. Uz sistem Hybrid AWD-i pogona na sva 4 točka, šta god vam se nađe na putu, uvijek ćete imati samopouzdanja da nastavite voziti.

Najbitnije na Toyota Yaris Cross

 • Uvijek u pokretu

  Uz veću odignutost od tla i viši položaj sjedenja, Yaris Cross vam daje samopouzdanje za bezbrižnu vožnju gradskim ulicama. Inteligentni pogon na sve točkove ispod vas i prostrana i svestrana unutrašnjost koja je dorasla svim zahtjevima uvijek vas drži u pokretu.

 • Nepobjediva pribranost u svakoj situaciji

  Uz jedinstvenu kombinaciju hibrida i inteligentnog pogona na sve točkove, osjećat ćete se nezaustavljivo u Yarisu Cross. Njegov hibridni sistem pruža performanse i učinkovitost koja nema premca u svojoj klasi, dok sistem AWD-i pruža garantovan nadzor u svakodnevnim vožnjama i na skliskim podlogama.

 • Uvijek povezani, nikada uznemireni

  Uz Toyota Smart Connect, svaka vožnja je bez stresa. Novi HD dodirni ekran od 9" nudi pristup povezanoj navigaciji putem oblaka s obavijestima o dešavanjima na cesti u stvarnom vremenu kao i bežičnoj integraciji pametnog telefona, uključujući Apple CarPlay™ i Android Auto™. U Yarisu Cross, udobnost i kontrola su vam nadohvat ruke.

Galerija Yarisa Cross

Istražite u 360°

 • Privucite pažnju grada

  Yaris Cross dijeli vašu želju za isticanjem. Bogato iskustvo sa SUV-ovima spaja se sa stručnošću u proizvodnji malih automobila radi stvaranja dizajna drukčijeg od svega drugog. Mišićavi lukovi točkova, veliki alu naplatci od 18" i impresivan izgled s protkanim uzorkom romba stvaraju SUV izgled koji privlači poglede, prepuštajući vam da se s gradom suočite puni samopouzdanja.

 • Nezaustavljiva energija

  Uz četvrtu generaciju hibridnog sistema u Yarisu Cross svaka vožnja je potpuno bez napora. Novi 1,5-litarski hibridni pogon sa 116 KS pruža performanse i učinkovitost koji su iznad svih u toj klasi. Neprimjetno se prebacujući između benzinskog i električnog pogona, pruža vam sjajan odziv kod ubrzanja, malu potrošnju goriva i zadivljujuće malu emisiju CO2, uz dodatnu pogodnost većeg dosega na električni pogon.

 • Oslonite se na T-Mate da vam čuva leđa

  Zahvaljujući sistemu T-Mate, šta god život baci pred vas, Yaris Cross je uvijek korak ispred. T-Mate je ime sveobuhvatnog sklopa koji uključuje Toyota Safety i napredne sisteme pomoći vozaču (Advanced Driver Assistance Systems). Od sistema aktivne sigurnosti kao što je predsudarna zaštita do bezbrižnosti koju pruža Toyotin napredni sistem pomoći pri parkiranju (Teammate Advanced Park), T-Mate vam čuva leđa posvuda, od užurbanih autocesti do gradskih gužvi, pomažući vam da zaštitite sebe, svoje putnike i druge učesnike u saobraćaju.

 • Prostor koji dopušta životu da teče

  Praktičan i svestran, Yaris Cross se odlikuje sjajnim električnim otvaranjem poklopca prtljažnika pomakom noge za one trenutke kad su vam ruke zauzete. Njegova prilagodljiva podnica prtljažnika se može postaviti za stvaranje sigurnog prostora u podu ili za povećanje prtljažnika, dok inovativni prilagodljivi pojas osigurava sve, od bicikala do snowboarda. Zapremina prtljažnika je povećana preklapanjem stražnjih sjedišta u omjeru 40:20:40, čime dobivate potreban prostor kada postoje stvari koje morate ponijeti sa sobom.