NOVI YARIS CROSS

DOSTUPAN U SALONIMA

POVJERENJE U POKRETU
  • 10 godina garancije na hibridnu bateriju i do 10 godina garancije uz Toyota Relax*
  • Naše iskustvo u proizvodnji gradskih automobila i iskustvo proizvodnje SUV vozila ujedinjeno je u novom modelu Yaris Cross. Viši položaj za vožnju i prostrana unutrašnjost u kombinaciji s hibridnom tehnologijom i pametnim pogonom na sve točkove (AWD-i), omogućuje da uživate u nepogrešivom stavu SUV-a.
  • Novi Yaris Cross opremljen je naprednim elementima aktivne sigurnosti koji garantuju sigurniju i ugodniju urbanu avanturu. Napredni Toyota Safety Sense objedinjuje funkcije poput Upozorenja na napuštanje saobraćajne trake te sistema predsudarne zaštite, za još više sigurnosti, već u standardnoj opremi.

POSEBNOSTI KOJE VRIJEDI ČEKATI

Hibrid sa sistemom Intelligent All-Wheel-Drive
Uz jedinstvenu kombinaciju hibridne snage i pametnog pogona na sve točkove, u Yarisu Cross ćete se osjećati nezaustavljivo. Njegov 1,5-litarski hibridni sistem pruža snažne performanse, zavidnu štedljivost i mogućnost potpuno električnog pogona (EV), pa ćete moći stići još dalje u gradu.

Od prolaska kroz zavoj po jakoj kiši do ubrzavanja na zemljanoj cesti, pametni pogon na sve točkove osigurava stabilnosti i prenos snage koji će vas uvijek izvući iz nevolje. Kako biste dobili još veću pomoć kada se uslovi na cesti pogoršaju, sistem AWD-i u Yarisu Cross ima i načine rada Trail (makadam) i Snow (snijeg). Na zaleđenim, zasnježenim i blatnjavim cestama, pomaže vam u izbjegavanju proklizavanja točkova, kako biste ostali na cesti i nastavili svojim putem.

Smart Cargo
Krenete li u kupovinu ili u planinu Yaris Cross će sve učiniti jednostavnijim. S poklopcem prtljažnika koji se otvara pokretom noge i preklapanjem stražnjih sjedišta 40:20:40, uvijek je spreman pomoći. Prilagodljiva podnica prtljažnika pruža veću zapreminu prtljažnika ili siguran prostor ispod poda, u skladu sa vašim potrebama, dok inovativni prilagodljivi pojasevi sprečavaju pomicanje torbi ili bicikla.

Priča o Yaris Crossu
Upoznajte Yasunorija Suezawu, čovjeka koji stoji iza Yaris Crossa. Glavni inžinjer našeg projekta kompaktnog SUV-a odgovoran je za prenošenje vizije u stvarnost. Objašnjava šta je bilo njegovo najveće nadahnuće i postignuće u razvoju našeg novog automobila, od najboljeg hibridnog AWD-i sistema u klasi do prekrasnog dizajna i vrhunskih sigurnosnih funkcija.

saznajte više o elektrifikovanim vozilima