Toyota na Sajmu automobila u Ženevi

Bolja mobilnost za sve

Nakon 20 godina liderstva u oblasti hibrida, Toyota je još posvećenija izgradnji hibrida koji su još atraktivniji za kupce. Novi Auris predstavlja potpuno novi 2.0 litarski hibridni pogon za još dinamičnije i uzbudljivije iskustvo u vožnji. Zabavnija vožnja je definitivno naš cilj sa novim AYGOm, zahvaljujući novom prepoznatljivijem prednjem dizajnu i poboljšanim performansama za bolju gradsku agilnost. GR Supra Racing koncept je obećao da će legendarni Supra vratiti nazad.

toyota auris
Start your impossible

Na ovogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi, Toyota je potvrdila svoju posvećenost namjeri da postane kompanija koja brine o ljudskoj mobilnosti, snažno povezana sa olimpijskim i paraolimpijskim partnerima koja se ogleda u poruci "Start your impossible" (Počni svoje nemoguće). Naš cilj da obezbjedimo bolju mobilnost za sve najbolje se vidi kod 3 električna automobila: Concept-i, Concept-i RIDE i Concept-i WALK.

Concept-i koristi vještačku inteligenciju i naprednu povezanost sa ciljem razumjevanja vozačevih navika i preferencija. Automatske funkcije vožnje će putovanje učiniti jednostavnijim, bezbjednijim i zabavnijim. Concept-i RIDE je vozilo u potpunosti prilagođeno osobama limitirane pokretljivosti, kao što su osobe koje koriste kolica. Concept-i WALK je kompaktan, prilagodljjiv i lak za rukovanje, što ga čini odličnim za kretanje u pješačkim zonama.

Dodatno, Toyota radi na sljedećoj generaciji hibridne tehnologije, što je već primjenjeno u Fine-Comfort vožnji. Ovo vozilo gleda u budućnost premium sedan dizajna, sa rasponom od 1.000 km, brzim punjenjem goriva i nultom emisijom gasova.

Sljedeća generacija hibridne vožnje

Toyota je veoma ponosna na činjenicu da sluša svoje kupce i odgovara na povratne informacije koje pružaju. Posle 20 godina liderstva u oblasti hibrida i više od 11 miliona prodatih vozila, zainteresovani smo da unaprijeđujemo naše hibride i da ih učinimo atraktivnijim za nove tipove kupaca. Iz tog razloga, počinjući od Aurisa, Toyota je odlučila da ponudi svoje osnovne modele sa izborom dva hibridna pogona: standardni 1.8 litarski pogon i potpuno novi 2.0 litarski sistem koji koristi prednosti dodatne udobnosti vožnje, stabilnost, rukovanje i užitak u vožnji svojstvene novoj Toyotinoj globalnoj platformi (Toyota New Global Architecture platform - TNGA).

Duži i niži od svog prethodnika, novi Auris usvaja znatno dinamičniji dizajn i upečatljiviji prednji stil. Ukupna dužina vozila je povećana za 40 mm, a visina je smanjena za 20 mm, što je rezultiralo dobijanjem elegantnijeg oblika i poboljšan prednji pregled.

Zanimljivija vožnja

Novi Toyota Aygo debituje na Sajmu automobila u Ženevi sa ojačanim mladalačkim imidžom i poboljšanim performansama, što najmanji model automobila u našoj ponudi čini još zanimljivijim za vožnju.

Model je zadržao svoj prepoznatljivi frontalni "X" izgled, koji se sada transformiše iz dvodimenzionalne grafike u moćniji, trodimenzionalni arhitektonski element. Novi AYGO je napravljen da bude prijemčljiviji ukusima i potrebama različitih korisnika. U srcu novog AYGA se nalazi x-play i osnova je za sve opcije prilagođavanja. Novi premijum paket opreme x-clusiv nadograđuje se na x-play standardni paket opreme sa prepoznatljivom bi-tone šemom sa tri boje. Pored toga, dva specijalna izdanja modela, x-cite i x-trend će osvježiti redovnu AYGO ponudu.

Novi AYGO posjeduje poboljšane performanse i dinamiku vožnje za još veću gradsku agilnost, dok održava veću efikasnost u vožnji.

TOYOTA GAZOO Racing: proizvodnja još boljih automobila

TOYOTA GAZOO Racing lansiran je prošle godine kao brend sa misijom da se takmiči u motosportovima i izaziva nas da pravimo još bolje automobile. Kreiran od strane TOYOTA GAZOO Racinga GR Supra Racing koncept savršeno odražava kvalitet "zabavan za vožnju", koji pokazuje suštinsku Toyotinu posvećenost proizvodnji još boljih automobila.

Sa svjetskim debijem na Sajmu automobila u Ženevi, GR koncept želi da oživi ime i duh najslavnijeg automobila u Toyotinoj slavnoj sportskoj baštini i da demonstrira Toyotinu posvećenost ponovnom vraćanju legendarnog Supra koncepta. Takođe pokazuje budući potencijal automobila koji mogu da prikažu velike performanse kako na putu tako i van njega. Kompaktan, automobil sa dvoje vrata, GR Supra Racing koncept ima čistu konfiguraciju prednjeg pogona/pogona na zadnjim točkovima i koristi napredne lagane materijale u svojoj konstrukciji.

More about Toyota Motor Shows

Novi Rav4 i Corolla svečano predstavljeni u Efel Motors Novi Rav4 i Corolla svečano predstavljeni u Efel Motors U Efel Motors Toyota salonu u Podgorici je u četvrtak, 7. marta je poslovnim partnerima, osobama iz javnog života, dosadasnjim i budućim kupcima, u prijatnoj atmosferi i uz muziku Sergeja Ćetkovića, zvanično predstavljena nova generacija Toyota automobila - novi Rav4 i Corolla. Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Dvije nove verzije Toyota Corolle imati će svoj svjetski debi na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine – Corolla GR SPORT i Corolla TREK. Potpuno nova porodica hibrida Toyota Corolla. Izbor je vaš Potpuno nova porodica hibrida Toyota Corolla. Izbor je vaš Ikona postaje hibrid. Uz dinamičnu Corollu s pet vrata i praktični Touring Sports, sada je tu i elegantni novi sedan. Jedan od najvoljenijih automobila svih vremena sada je predstavljen i kao hibrid. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Kako automobilska industrija ulazi u razdoblje promjena kakve se događaju jednom u stoljeću, Toyota prelazi od čistog proizvođača automobila prema pružatelju mobilnosti - nudeći sve bolju mobilnost za sve.