Svjetska premijera potpuno novog Toyota RAV4 modela

Međunarodni sajam automobila u Njujorku 2018.

Toyota predstavlja potpuno novu, petu generaciju RAV4 SUV na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku 2018. Iako je ovo prvi RAV4 postavljen na novoj Toyotinoj platformi: TNGA - Toyota New Global Architecture, novi RAV4 ostaje veran svom impresivnom nasleđu, kao jedinstveni pionir SUV segmenta sa značajnim napretkom u pogonskim tehnologijama, dinamičnim performansama, inteligentnim bezbednosnim sistemima i sveobuhvatnom kvalitetu.

Robusni dizajn

Robusni dizajn novog RAV4 odražava Toyotin pristup poslednjim promenama najprodavanijeg SUV modela na svetu. Novi dizajn daje utisak "nezaustavljivosti" u vožnji za zabavu i pustolovinu, privlačan mladim porodicama koje uživaju u životu, bilo u vožnji gradom ili u odlasku na sportske aktivnosti ili slobodnom vremenu na velikim prostranstvima.

Upravljivost je oduvek bila jedna od najvažnijih kvaliteta RAV4 modela i tako ostaje i sa novim dizajnom. Dužinom od 4.600mm, skraćene su prednja i zadnja prevlaka, dok je međuosovinsko rastojanje smanjeno za 30mm, što je unutrašnju kabinu učinilo prostranijom i udobnijom. Prostor za prtljag je povećan takođe, a odlikuje se ugrađenom prilagodljivošću sa preklapanjem zadnjih sedišta, dvostrukom podnicom prtljažnika i mrežama na bočnim stranama prtljažnika.

Širina automobila je povećana za 10mm, čime je kabina postala još udobnija i komfornija.

Inovativna dinamika vožnje

Novi RAV4 biće dostupan u dva TNGA pogona, sa ciljem smanjenja potrošnje goriva i unaprijeđenja dinamike vožnje. Hibridni električni motor ostaje jedinstvena prodajna ponuda za RAV4 u toj klasi, zbog čega je privlačniji kupcima.

Potpuno novi hibridni pogon sa benzinskim motorom od 2.5 litara efikasno koristi hibridni sistem koristeći drugi elektomotor za pogon zadnjih točkova i postizanje velikog obrtnog momenta, smanjujući gubitak energije, uz doprinos smanjenju potrošnje goriva, pružajući odlične performanse pogona na sva četiri točka u različitim uslovima vožnje.

Novi 2.0 litara benzinski motor je takođe dostupan uz automatski ili ručni mjenjač, poboljšan uvođenjem dvostruke spojnice i zadnjeg isključenja na verzijama sa automatskim prenosom. 

Platforma TNGA sa niskim centrom gravitacije i pravilno raspoređenom težinom takođe jača dinamičke mogućnosti RAV4 modela, što konstrukciju čini krućom, a zahtjev vozača preciznijim, stabilnijim i tačnijim.

Više o RAV4

Novi RAV4 Plug-in Hybrid Novi RAV4 Plug-in Hybrid Toyota predstavlja najbolje iz RAV4 serije, novi RAV4 Plug-in Hybrid Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Predstavljeni ranije ove godine, Toyota Corolla i RAV4 2019., ostvarili su najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožijem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. Novi Rav4 i Corolla svečano predstavljeni u Efel Motors Novi Rav4 i Corolla svečano predstavljeni u Efel Motors U Efel Motors Toyota salonu u Podgorici je u četvrtak, 7. marta je poslovnim partnerima, osobama iz javnog života, dosadasnjim i budućim kupcima, u prijatnoj atmosferi i uz muziku Sergeja Ćetkovića, zvanično predstavljena nova generacija Toyota automobila - novi Rav4 i Corolla. Potpuno nova Toyota RAV4 Potpuno nova Toyota RAV4 Izgrađen za vožnju i oblikovan za isticanje, novi RAV4 se odlikuje robusnim izgledom i majstorskom unutrašnjošću.