Svjetska premijera potpuno novog Toyota RAV4 modela

Međunarodni sajam automobila u Njujorku 2018.

Toyota predstavlja potpuno novu, petu generaciju RAV4 SUV na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku 2018. Iako je ovo prvi RAV4 postavljen na novoj Toyotinoj platformi: TNGA - Toyota New Global Architecture, novi RAV4 ostaje veran svom impresivnom nasleđu, kao jedinstveni pionir SUV segmenta sa značajnim napretkom u pogonskim tehnologijama, dinamičnim performansama, inteligentnim bezbednosnim sistemima i sveobuhvatnom kvalitetu.

Robusni dizajn

Robusni dizajn novog RAV4 odražava Toyotin pristup poslednjim promenama najprodavanijeg SUV modela na svetu. Novi dizajn daje utisak "nezaustavljivosti" u vožnji za zabavu i pustolovinu, privlačan mladim porodicama koje uživaju u životu, bilo u vožnji gradom ili u odlasku na sportske aktivnosti ili slobodnom vremenu na velikim prostranstvima.

Upravljivost je oduvek bila jedna od najvažnijih kvaliteta RAV4 modela i tako ostaje i sa novim dizajnom. Dužinom od 4.600mm, skraćene su prednja i zadnja prevlaka, dok je međuosovinsko rastojanje smanjeno za 30mm, što je unutrašnju kabinu učinilo prostranijom i udobnijom. Prostor za prtljag je povećan takođe, a odlikuje se ugrađenom prilagodljivošću sa preklapanjem zadnjih sedišta, dvostrukom podnicom prtljažnika i mrežama na bočnim stranama prtljažnika.

Širina automobila je povećana za 10mm, čime je kabina postala još udobnija i komfornija.

Inovativna dinamika vožnje

Novi RAV4 biće dostupan u dva TNGA pogona, sa ciljem smanjenja potrošnje goriva i unaprijeđenja dinamike vožnje. Hibridni električni motor ostaje jedinstvena prodajna ponuda za RAV4 u toj klasi, zbog čega je privlačniji kupcima.

Potpuno novi hibridni pogon sa benzinskim motorom od 2.5 litara efikasno koristi hibridni sistem koristeći drugi elektomotor za pogon zadnjih točkova i postizanje velikog obrtnog momenta, smanjujući gubitak energije, uz doprinos smanjenju potrošnje goriva, pružajući odlične performanse pogona na sva četiri točka u različitim uslovima vožnje.

Novi 2.0 litara benzinski motor je takođe dostupan uz automatski ili ručni mjenjač, poboljšan uvođenjem dvostruke spojnice i zadnjeg isključenja na verzijama sa automatskim prenosom. 

Platforma TNGA sa niskim centrom gravitacije i pravilno raspoređenom težinom takođe jača dinamičke mogućnosti RAV4 modela, što konstrukciju čini krućom, a zahtjev vozača preciznijim, stabilnijim i tačnijim.

Više o RAV4

Toyota imenovana kao „najzeleniji“ proizvođač automobila na svijetu Toyota imenovana kao „najzeleniji“ proizvođač automobila na svijetu Magazin “Newsweek” po drugi put imenovao je Toyotu kao „najzelenijeg“ proizvođača automobila na svijetu, što Toyotu dovodi u top 5% globalnih kompanija. Sajam automobila u Frankfurtu Sajam automobila u Frankfurtu S obzirom da je jedan od naprestižnijih sajmova automobila na svijetu, ukoliko imate nešto uzbudljivo da prikažete, Frankfurt je pravo mesto za to. A 2015. mi imamo mnogo toga što će zagolicati vašu maštu.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.