Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid

donosi visoke tehnologije

Toyota Prius originalan je i svjetski priznat hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja traje preko 20 godina.

• Tradicija tehnoloških inovacija i liderstva koja traje više od 20 godina
• 2019 Toyota Prius Plug-in Hybrid povećala je kapacitet putnika sa 4 na 5
• Dodatak vanjskom izgledu je crna metalik boja i 17“ aluminijski naplatci

/

Toyota Prius originalan je i svjetski priznat hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja traje više od 20 godina.
Plug-in verzija nudi kupcima dva automobila u jednom - sofisticiran i potpun hibridni pogon koji postiže izuzetno malu emisiju od 1,3 l/100km i 28g/km CO2 (WLTP ciklus) dok istovremeno pruža pravo, potpuno električno EV iskustvo u vožnji dosega do 45km u svakodnevnim okolnostima s maksimalnom brzinom od 135 km/h u EV modu.

Izuzetno mala emisija i posebne EV mogućnosti u vožnji koje nudi Prius Plug-in rezultat su vrhunskih tehnologija jedinstvenih u ponudi Toyota modela.
Prius Plug-in je opremljen s toplinskom pumpom koja koristi toplinu izvan automobila, što dovodi do povećanog stepena efikasnosti u uporedbi s tradicionalnim grijačima koji generišu toplinu iz motora ili za punjenje električnih grijača.
Uz to, prilikom punjenja, sistem grijanja baterija će zagrijati ćelije do efikasne radne temperature, što će omogućiti da se i snaga baterije i efikasnost održavaju na nivou dovoljnom da se minimizira uticaj hladnog vremena na doseg prilikom vožnje u EV modu.

/

Konačno, veliki solarni panel koji generiše elektricitet za napajanje hibridnog sistema baterija još uvijek ostaje jedinstven u ovom segmentu. Zavisno od vremenskih uslova, solarno punjenje može povećati doseg do 5 km dnevno, što je otprilike 1,000 km potpuno električne vožnje godišnje. Od svog lansiranja u septembru 2016. godine prodato je preko 1,700 Prius Plug-in hibrida sa solarnim panelom, što sada predstavlja otprilike 1,700,000 km godišnje generisanim solarnom enerijom.

Novi Prius Plug-in Hybrid značajno je povećao funkcionalnost promjenom konfiguracije od dva stražnja sjedišta na treće srednje sjedište, koje donosi visok nivo udobnosti za sada uključenih pet sjedišta za putnike.

Uz povećanje kapaciteta sjedenja, novi Prius Plug-in Hybrid podigao je na viši nivo i opremu s potpuno crnim detaljima unutrašnjosti koji su zamijenili postojeće bijele. Upotreba novih materijala također nudi osjećaj višeg nivoa kvalitete unutrašnjosti.
Pored svih ovih poboljšanja unutrašnjosti, vanjski izgled je također unaprjeđen. Novi Prius Plug-in Hybrid će biti dostupan u novoj metalik crnoj bolji ‘galaxy black’ i s novim 17“ aluminijskim naplatcima koje su u ponudi kao opcija.

/

Pročitajte više o Toyoti

Toyota Corolla Sedan dobija snažniji izgled i privlačnost sa novom izvedbom GR Sport Toyota Corolla Sedan dobija snažniji izgled i privlačnost sa novom izvedbom GR Sport Toyota Corolla Sedan dobit će novu, još atraktivniju verziju sa novim modelom GR SPORT koji će se pridružiti postojećoj paleti, nastavljajući uspjeh Hatchback i Touring Sports Corolle GR SPORT. Prodaja Toyotinih hibrida premašila 15 miliona Prodaja Toyotinih hibrida premašila 15 miliona Toyota je širom svijeta prodala preko 15 miliona hibridnih električnih vozila od predstavljanja Priusa 1997. godine do januara 2020. U Europi je prodaja HEV - hibridnih električnih vozila, premašila brojku od 2,8 miliona, zahvaljujući širokoj paleti od čak 19 različitih HEV modela marki Toyota i Lexus, što je u 2019. godini predstavljalo 52% ukupne Toyotine prodaje. Prodaja hibrida u prvom kvartalu 2018. godine Prodaja hibrida u prvom kvartalu 2018. godine Toyota Motor Europe predstavila je prodaju automobila u prvom kvartalu 2018. godine. Ukupno je prodato 280.300 Toyota i Lexus vozila, što je 4% više u odnosu na prošlu godinu. Ukupno tržišno učešće grupacije poraslo je za 0.1ppt na 5.1%. Milion prodatih vozila u 2017. godini Milion prodatih vozila u 2017. godini Toyota Motor Europe je u 2017. godini prijavila prodaju od 1.001.700 Toyota i Lexus vozila, što predstavlja porast od 8% u odnosu na 2016. godinu. Ukupan tržišni udio se povećao za 4,8%.