Novi Rav4 i Corolla svečano

predstavljeni u Efel Motors

U Efel Motors Toyota salonu u Podgorici je u četvrtak, 7. marta je poslovnim partnerima, osobama iz javnog života, dosadasnjim i budućim kupcima, u prijatnoj atmosferi i uz muziku Sergeja Ćetkovića, zvanično predstavljena nova generacija Toyota automobila - novi Rav4 i Corolla.

Novi Rav4 i Corolla svečano predstavljeni u Efel Motors

Novi Rav 4 je na održanoj prezentaciji prisutnima plijenio pažnju svojim mogućnostima, mamio osmjehe prostranom kabinom i ulivao povjerenje svojim sigurnosnim sistemima i unaprijedjenom HSD pogonskom tehnologijom. Elegantna, efikasna i zabavna za vožnju, nova Corolla, ikona savremenog doba i najprodavaniji automobil na svijetu također je prikazana okupljenim gostima.

/

Iz Efel Motorsa su poručili: “Bez obzira na životni stil i izbor karoserije - hachback, tourimg sport ili sedan - svako može uživati u pogodnostima samopunjivog hibridnog pogonskog sistema. Ovo je prvi put da Toyota nudi 2 hybridna motora u jednom modelu i to: 1,8 litarski hibrid i 2,0 litarski motor HYBRID DYNAMIC FORCE. Koji god da izaberete oba štede gorivo, uz smanjene emisije štetnih gasova i to gotovo do nultog podjeljka tokom vožnje na elektricni pogon.”

/

U prijatnoj atmosferi i domacinskom pristupu, svojstvenom timu Efel Motors-a, sa novim Rav 4 i novom Corollom, zapoceli su priču nove generacije automobila Toyota.

Saznajte više

Isporučeno 3-milionito Toyotino hibridno električno vozilo u Europi Isporučeno 3-milionito Toyotino hibridno električno vozilo u Europi Isporučeno 3-milionito Toyotino hibridno električno vozilo u Europi Toyota RAV4: od prvog na svijetu do najboljeg na svijetu Toyota RAV4: od prvog na svijetu do najboljeg na svijetu RAV4 je trasirao put za potpuno novi segment SUV-ova koji od tada neprestano raste: preko 25 godina od predstavljanja, RAV4 je najprodavaniji SUV na svijetu 2018. i 2019. godine, dok je 2019. bio i četvrti najprodavaniji putnički automobil uopšte. Globalna prodaja Toyote RAV4  dosegla 10 miliona  Globalna prodaja Toyote RAV4 dosegla 10 miliona RAV4 je proširio listu Toyotinih modela koji su prodajom premašili 10 miliona. Ukupna prodaja širom svijeta, krajem februara, premašila je ovu brojku, protežući se kroz pet generacija ovog modela koji se proizvodi od 1994. godine. RAV4 Plug-in Hybrid, Toyotin novi vodeći hibrid RAV4 Plug-in Hybrid, Toyotin novi vodeći hibrid Od svog lansiranja, kao prvog svjetskog rekreativnog SUV vozila za životni stil u 1994, RAV4 se stalno razvijao da bi zadovoljio rastuće zahtijeve kupaca za sve boljim kvalitetom, stilom, performansama i raznolikošću koji su osigurali njegovu poziciju kao jednog od najprodavanijih vozila na svijetu.