Toyotina podrška sportistima

za igre 2020.

Toyota odabrala 250 sportista kao „Globalnu ekipu Toyotinih sportista“ na putu za Tokio 2020.

• Uz podršku aktivnostima sportista u susret Tokiju 2020., predstavljene su i posebne internet stranice
• Pomažemo ljudima u ostvarivanju njihovih snova pružajući podršku onima koji teže Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama

Toyota Motor Corporation (Toyota), globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara je danas predstavila posebnu podstranicu na svojim internet stranicama kao znak podrške i platformu za predstavljanje priča o otprilike 250 sportista iz 48 zemalja svijeta, koji se nazivaju „Globalnom ekipom Toyotinih sportista“ jer utjelovljuju duh „izazova“ i „neprestanog poboljšanja“ pokušavajući se kvalificirati za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.

Ova posebna stranica za sportiste predstavlja njihove priče kao Globalne ekipe Toyotinih sportista na njihovom putu prema sudjelovanju u Tokiju 2020. Stranice sportista će se osvježavati kako se Igre budu približavale, vijestima o tome ko se uspio kvalificirati za nastup u Tokiju 2020.

/

Ova nova stranica prenosi i Toyotinu globalnu korporativnu inicijativu „Start Your Impossible“ (Započni svoje nemoguće), što je poruka u kojoj je sadržana Toyotina snažna želja za prepoznavanjem i pomoći u izazovima s kojima se svi susrećemo, uključujući izazove koji stoje pred automobilskom industrijom u ovom periodu neviđeno brzih promjena. Sport i način na koji sportisti pred sebe postavljaju izazove kako bi postali bolji i ostvarili svoje ciljeve, nadahnjuju i pokazuju put prema boljem društvu.

Pomažući u stvaranju otvorenijeg i inkluzivnijeg društva koje omogućava ljudima da preispituju svoje potencijale, Toyota isto tako želi doprinijeti poboljšanju i napretku svakodnevnog život ljudi i društva u cijelosti.

/

„Globalna ekipa Toyotinih sportista“ se ne sastoji samo od sportista, tu su i Toyotini zaposlenici, ali i sportisti koji su odabrani iz svojih zemalja jer dijele Toyotine filozofije i vrijednosti, kao što su „izazov“, „neprestano poboljšanje“, „iskrenost“, „timski rad“, „skromnost i zahvalnost“, „odgovornost i iskrenost“. Ovi sportistai pretvaraju slogan „Započni svoje nemoguće“ u djelo kada se natječu u svojim sportovima, prikazuju hrabrost i nadahnjuju sve ljude, počevši od Toyota zaposlenika. Pored podrške koju Toyota pruža sportistima kao poslodavac, kompanija nudi podršku i u razvoju opreme, kao sponzor te na niz drugih načina.

Istorija Toyotine uključenosti u sport počela je još u trenutku osnivanja Toyota Motor Corporation 1937. godine, kada je osnovan prvi sportski klub Toyote, atletski klub. Od tada Toyota se kreće zajedno sa sportom. Timski rad i osobni napredak koji se stvaraju kroz sport su iskustva koja proživljavaju ne samo sami sportisti, nego oni daju snagu onima, uključujući Toyotine zaposlenike, koji za njih navijaju i podržavaju ih.

Akio Toyoda, predsednik Toyote, komentirao je razloge zbog kojih je osnivač Kiichiro Toyoda stvorio sportski odjel, rekavši: „Da bi stvari bile još bolje trebamo imati mentalitet „nema predaje“. Dok se borimo za nešto drugo, nešto što nismo mi sami, kao što su naši saradnici, shvaćamo da to radimo „za ekipu“, nešto što se očituje u našim konstantnim pokušajima da stvaramo sve bolje automobile.”

Godine 2011. sport je pružio Toyoti osjećaj nade i ohrabrenja, osjećaj „nema predaje“. Tokom te godine „Veliki zemljotres u istočnom Japanu“ je udario početkom godine, a kasnije te godine poplave na Tajlandu su prouzročile prekid lanca dobave zbog čega je proizvodnja bila prekinuta. Akio Toyoda je otišao vidjeti situaciju te je, dok je bio tamo, primio iz Japana vijesti o ženskoj ekipi kompanije u softballu.

Ekipa je bila usred finalnog meča za titulu. Prva vijest je govorila da je ekipa imala izjednačeni rezultat, 0-0 te je u produžetku prepustila dva boda protivnicama. Međutim, ekipa se podigla i uspjela preokrenuti rezultat pobijedivši s dva boda prednosti. Komentirajući informacije o čudesnoj pobjedi Toyoda je rekao: „Ova vijest je došla u trenutku kada se kao kompanija suočavamo s izazovima koji su posljedica velikog zemljotresa u istočnom Japanu i poplava na Tajlandu, pa je pobjeda ekipe u sofballu donijela toliko potrebno ohrabrenje.”

Zbog ovog iskustva i brojnih drugih, Toyota želi podijeliti snagu i ljepotu sporta sa što većim brojem ljudi.

Sportisti koji se natječu na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama su stvarne zvijezde. Kako bi im pomogla da svijetle što sjajnije, Toyota će, kao olimpijski partner (TOP), podržavati Igre osiguravajući tehnologiju i usluge kao što su pionirska vozila za mobilnost, roboti koji podržavaju mobilnost i korištenje Toyotinog sistema proizvodnje (Toyota Production System). Toyota se nada dijeliti strast prema sportu sa svim svojim partnerima, uključujući i svoje stranke.

/
O Toyotinom olimpijskom partnerstvu i globalnom paraolimpijskom partnerstvu

Toyota je postala službeni globalni partner za mobilnost Olimpijskog i Paraolimpijskog odbora 2015. godine za razdoblje 2017.-2024., pokrivajući Zimske olimpijske i paraolimpijske igre u Pjongčangu u južnoj Koreji 2018. i Pekingu 2022. te Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. i Parizu 2024. Kao partner, Toyota želi ohrabriti stvaranje mirnog društva bez diskriminacije kroz sport te je posvećena stvaranju održivog društva putem mobilnosti.

Olimpijske i Paraolimpijske igre dijele Toyotine vrijednosti neprestanog poboljšavanja i poštovanja za ljude jer to združuje ljude iz cijelog svijeta u prijateljstvu i solidarnosti radi veličanja najvećih ostvarenja ljudskog potencijala. Toyota vjeruje da se mobilnost ne zaustavlja na automobilima, riječ je o savladavanju izazova i ostvarivanju snova, što je sadržano u korporativnoj inicijativi kompanije „Započni svoje nemoguće“ te je temelj za njenu transformaciju iz proizvođača automobila u kompaniju za mobilnost. Kada se možete slobodno kretati, sve je moguće.

Saznajte više

Toyotini roboti u Tokiju 2020. Toyotini roboti u Tokiju 2020. Toyotini roboti u Tokiju 2020. Toyotini roboti pomoći će posjetiteljima da iskuse svoj san o posjeti Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. Toyota uz Crnogorski olimpijski komitet na putu za Tokio Toyota uz Crnogorski olimpijski komitet na putu za Tokio U četvrtak, 25. oktobra, u prostorijama kompanije Efel Motors, ovlaštenog uvoznika i distributera Toyota vozila, održana je konferencija za štampu i ozvaničena saradnja između Toyote i Crnogorskog olimpijskog komiteta. Preko Olimpijskih i Paraolimpijskih igara do inkluzivnijeg društva Preko Olimpijskih i Paraolimpijskih igara do inkluzivnijeg društva Dvije godine nas dijeli od Paraolimpijskih i Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine (25.08.-06.09.), a Toyota kroz svoja rješenja za mobilnost podržava paraolimpijske sportove i inkluziju osoba sa invaliditetom u društvene tokove.