Isporučeno 3-milionito Toyotino hibridno električno vozilo u Europi

Prošle sedmice u Španiji je isporučeno 3-milionito Toyotino hibridno električno vozilo, Corolla GR SPORT, ponosnom novom vlasniku Nicolásu Jiménezu. Corolla GR SPORT, proizvedena u Velikoj Britaniji, izdvaja se od ostatka porodice Corolla zahvaljujući svom sportskom dizajnu inspirisanom Toyotinim uspjesima u moto sportu.

Nicolás Jiménez objasnio je da se odlučio za hibridni električni automobil Toyota, jer mu je auto neophodno za vožnju u centru Madrida: „Danas je ograničenje ulaska u centralne zone mnogih gradova realnost. Nisam razmatrao nijednu drugu mogućnost osim hibridne, jer zone s niskim emisijama neće doprijeti samo do gradova poput Madrida ili Barcelone, nego i do mnogih drugih.

/

Odabrao sam Corolla GR SPORT zbog dizajna, zbog kojeg se i ja osjećam 30 godina mlađe. Mlad sam u srcu i ovo je verzija Corolle koja mi najviše odgovara. Otišao sam u Toyota salon zbog Yaris hibrida, ali kada sam bacio pogled na Corollu shvatio sam da još bolje odgovara mojim potrebama. Veličinom, ali i zato što je to automobil koji omogućava i putovanje na velike udaljenosti i udobno kretanje u gradu poput Madrida.“

Predsjednik i izvršni direktor Toyote Španija, Miguel Carsi, prisustvovao je primopredaji nove Corolle Hybrid: „Za Toyota Španiju velika je čast isporučiti 3-milionsko hibridno električno vozilo. Nakon brzog rasta hibrida, uzbuđeni smo što kupci koji traže automobile sa više sportske privlačnosti razmišljaju i o hibridnim električnim pogonima. To naglašava njihovo povjerenje da naša hibridna tehnologija može pružiti potrebno zadovoljstvo i performanse u vožnji.“

/

Toyota je počela sa prodajom hibridnih električnih vozila u Europi 2000-te godine. Danas kupci mogu birati između 20 različitih hibridnih električnih modela brandova Toyota i Lexus u Europi, koji su u 2019. godini činili 52% ukupnog obima prodaje, a 63% u zapadnoj Europi.

Toyotina dugoročna strategija da se fokusira na hibridne električne pogone u većem dijelu svoje game omogućila je kompaniji da postane lider u ispunjavanju strožih propisa o emisijama u Europi, pri čemu je potpuna hibridna tehnologija većinu vremena nevjerovatno efikasna u radu bez emisija, specijalno u gradskim jezgrama.

Tri miliona prodatih hibridnih električnih vozila u Europi važan je korak jer naglašava masovnu privlačnost Toyota hibrida kod europskih kupaca. Toyota je već prodala više od 15 miliona hibridnih vozila u svijetu, smanjujući emisiju CO2 za više od 120 miliona tona.

/

Saznajte više

Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Toyota na Salonu automobila u Parizu 2018. Kako automobilska industrija ulazi u razdoblje promjena kakve se događaju jednom u stoljeću, Toyota prelazi od čistog proizvođača automobila prema pružatelju mobilnosti - nudeći sve bolju mobilnost za sve. Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Nova generacija Toyotinog automobila u C segmentu će, u sve tri karoserijske izvedbe – hatchback, sedan i karavan, nositi u cijelom svijetu ime Corolla Svjetska premijera potpuno novog Toyota RAV4 modela Svjetska premijera potpuno novog Toyota RAV4 modela Toyota predstavlja potpuno novu, petu generaciju RAV4 SUV na Međunarodnom sajmu automobila u Njujorku 2018. Novi Toyota Auris - Nova generacija hibridne vožnje Novi Toyota Auris - Nova generacija hibridne vožnje Treća generacija Aurisa ima dinamičniji spoljašnji izgled sa potpuno novim hibridnim pogonom od 2.0 litara, koji prati liniju motora, označava početak nove Toyotine dualne hibridne strategije.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.