Briga za vaše vozilo

Vraćate se s godišnjeg?

Ako namjeravate voziti automobil nakon dužeg razdoblja neupotrebe, dobra je ideja provjeriti svoje vjetrobransko staklo prije nego što krenete u vožnju. Možda je prekriven prašinom, peludi ili drugim sitnim česticama nečistoće. Ako je nešto posebno teško, sustav za pranje vjetrobranskog stakla možda ga neće moći ukloniti, zato upotrijebite krpu sa sredstvom za čišćenje vjetrobranskog stakla.

Jeste li znali?

Nakon dugog nekorištenja, gume mogu dobiti ravno mjesto što bi moglo stvoriti malu smetnju ili vibraciju prilikom prve vožnje. To će obično nestati nakon prelaska nekoliko kilometara. Za sve ostalo, tu su za vas lokalni Toyota servisi.

Odlazite na duže putovanje i ostavljate svoju Toyotu u garaži?

Dobra je praksa ostaviti spremnik za gorivo punim dok ne koristite automobil. Na taj ćete način osigurati nesmetano pokretanje motora kada prvi put ponovo pokrenete vožnju.

Jeste li znali?

Ljeti ne koristimo automobil redovito, pogotovo ako smo na ljetovanju, ali dobra je praksa povremeno pokretati motor. Nakon što pokrenete motor, provjerite indikatore upozorenja. Za hibridna vozila preporučuje se pritiskanje gumba za pokretanje jednom tjedno i držanje u položaju "P" Parking najmanje 20 minuta. Za konvencionalna vozila (benzin ili dizel) preporučuje se pokretanje motora 20-30 minuta jednom tjedno.

Jeste li ikada provjerili tlak guma?

Provjerite tlak u gumama barem jednom tjedno tijekom razdoblja ograničene uporabe, primjerice na godišnjem odmoru. Referenčna tablica tlaka u gumama nalazi se unutar vašeg poklopca za punjenje goriva ili pogledajte korisnički priručnik.

Koliko ulja ima u vašem automobilu?

Prije nego li krenete na duži put, provjerite količinu motornog ulja pomoću mjerne šipke. Ako trebate doliti ulje, obavezno upotrijebite preporučenu vrstu. Ne zaboravite, vaš lokalni Toyota servis rado će vam dati savjete.

Vaša Toyota će biti parkirana više od tri tjedna?

Napumpajte svaku gumu do 3 bara / 43psi koristeći komplet za gume od Toyote, koji uključuje manometar. Ne pumpajte gume na benzinskoj pumpi niti pokušavajte voziti automobil kad su gume na 3 bara / 43psi jer to može biti nesigurno. Prije ponovne vožnje automobila smanjite tlak u gumama na normalan način (kako ne bi zaboravili, napišite sebi podsjetnik i stavite ga na instrumentnu ploču).

Jeste li znali?

Kočnice na vašoj Toyoti mogu zahrđati ako ih svoju Toyotu ostavite na otvorenom tijekom duljeg razdoblja neupotrebe, recimo za vrijeme godišnjeg odmora. Za uklanjanje hrđe i vraćanje performansa preporučuje se da vozite automobil i kočite od 30 km / h do potpunog zaustavljanja, ponavljajući deset puta. Trebali biste normalno, a ne teško kočiti i osigurati sigurno kočenje (tj. paziti da nema automobila iza).

Ne koristite klimu?

Ako ne volite klima uređaj, ipak ga koristite jednom mjesečno kako biste osigurali pravilno podmazivanje sustava i smanjili nakupljanje mirisa. Koristite svu snagu za puhanje kroz otvore. Za dezinfekciju i čišćenje klime posjetite Toyota ovlašteni servis.

Prazna baterija?

Ako se 12V baterija na vašoj Toyoti isprazni, možete upaliti automobil koristeći potisne stezaljke i drugi automobil ako ih imate kod kuće (pogledajte detalje o ispravnom postupku u vlasničkom priručniku). Alternativno, možete se obratiti Toyota Eurocare pomoći na cesti.

Saznajte više

Toyota pokreće KINTO, kompaniju za pružanje usluga mobilnosti u Europi Toyota pokreće KINTO, kompaniju za pružanje usluga mobilnosti u Europi Toyota je objavila da pokreće svoju novu kompaniju i brend - KINTO, posvećenu pružanju usluga mobilnosti korisnicima širom Europe. Toyotin grad budućnosti Toyotin grad budućnosti Toyota će u Japanu izgraditi prototip "grada budućnosti" koji će se koristiti za razvoj i testiranje budućih tehnologija TOYOTA GAZOO Racing započinje sa prodajom GR Supra GT4 za Europu u martu 2020. TOYOTA GAZOO Racing započinje sa prodajom GR Supra GT4 za Europu u martu 2020. TOYOTA GAZOO Racing je potvrdio danas da će započeti prodaju GR Supra GT4*1, trkačkog automobila, za kupce u Evropi od marta 2020. Istorijska pobjeda u reli šampionatu Istorijska pobjeda u reli šampionatu TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team i vozač Ott Tänak sa suvozačem Martinom Järveojom upisali su se u istoriju osiguravanjem svojih prvih titula u FIA Svjetskom prvenstvu u reliju zahvaljujući rezultatu na Španskom reliju.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.