Toyota Corolla Sedan dobija snažniji izgled

i privlačnost sa novom izvedbom GR Sport

Toyota Corolla Sedan dobit će novu, još atraktivniju verziju sa novim modelom GR SPORT koji će se pridružiti postojećoj paleti, nastavljajući uspjeh Hatchback i Touring Sports Corolle GR SPORT. Zajednički dizajnerski elementi, uključujući vanjske i unutrašnje dodatke, aluminijske naplatke i oblik sjedišta, nalaze se u sve tri karoserijske izvedbe, stvarajući snažno zajedništvo obitelji GR SPORT.

Izgledom nadahnutim Toyotinim sportskim modelima te noseći boje TOYOTA GAZOO Racinga, oprema GR SPORT donosi mladenačkiji i dinamičniji izgled elegantnoj i prepoznatljivoj limuzinskoj izvedbi Corolle.
Dodatnom vizuelnom svježinom, Corolla Sedan postat će privlačnija i mlađim kupcima. Hrom ustupa mjesto sjajnim crnim detaljima izvana, uključujući masku hladnjaka, poklopce vanjskih retrovizora, srednje stupove i bočne letvice koje naglašavaju nizak stav automobila. Tu je i crna letvica koja čini uočljivi okvir u obliku slova C u uglovima prednjeg branika, pojačavajući osjećaj širokog stava automobila.

Aluminijski naplatci su crni s kontrastnim sjajem koji daje završna mašinska obrada prema vrhovima krakova, te upečatljivi GR crveni prsten oko središnjeg poklopca. Na raspolaganju su dvije različite izvedbe naplataka s 10 krakova – 17“ koja se ugrađuje standardno te 18“ koja je dostupna kao opcija.
Dinamičan karakter se vidi i u diskretno integrisanom spojleru poklopca prtljažnika, u boji karoserije, crnaoj stražnjoj letvici iznad registarske pločice, te znački GR SPORT.

/

Siva boja Dynamic je nova posebna boja za izvedbu GR SPORT, jedna od osam boja na raspolaganju. Sve ih je moguće kombinovati s crnim krovom što čini prvu dvobojnu izvedbu za Corollu Sedan.

Dinamično okruženje kabine naglašeno je crnom oblogom stropa, obručem upravljača presvučenim perforiranom kožom te prednjim letvicama praga od četkanog aluminija koje nose logo GR.

Sportska prednja sjedišta jednako dobro izgledaju i drže tijelo, zahvaljujući izvrsnim bočnim osloncima i integrisanim naslonima za glavu. Presvlake sjedišta su u kombinaciji crne tkanine i visokokvalitetne umjetne kože, s kontrastnim vertikalnim šavovima u bijeloj i crnoj boji, u skladu s bojama TOYOTA GAZOO Racinga. Ista kombinacija boja je primijenjena i na stražnjoj klupi.
Kao opciju, kupci Corolle Sedan GR SPORT mogu naručiti ambijentalnu unutrašnju rasvjetu, LED glavna svjetla te dvobojnu izvedbu karoserije.

Novi model će biti dostupan - ovisno o tržištu - s novim 1,8-litarskim hibridnim ili 1,6-litarskim benzinskim motorom. Proizvodnja će početi u novembru 2020., dok će prodaja krenuti, opet zavisno o tržištu, od januara 2021.

Saznajte više

Prodaja Toyotinih hibrida premašila 15 miliona Prodaja Toyotinih hibrida premašila 15 miliona Toyota je širom svijeta prodala preko 15 miliona hibridnih električnih vozila od predstavljanja Priusa 1997. godine do januara 2020. U Europi je prodaja HEV - hibridnih električnih vozila, premašila brojku od 2,8 miliona, zahvaljujući širokoj paleti od čak 19 različitih HEV modela marki Toyota i Lexus, što je u 2019. godini predstavljalo 52% ukupne Toyotine prodaje. Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije Toyota Prius originalan je i svjetski priznat hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja traje preko 20 godina. Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Novi Toyota Corolla i RAV4 osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Predstavljeni ranije ove godine, Toyota Corolla i RAV4 2019., ostvarili su najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožijem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Dvije nove verzije Toyota Corolle imati će svoj svjetski debi na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine – Corolla GR SPORT i Corolla TREK.