Toyota odnijela SAFETYBEST nagradu

AUTOBEST je Toyoti dodijelio nagradu SAFETYBEST 2020 za razvoj i ugradnju središnjih zračnih jastuka u novom Yarisu, prvom u B segment u Europi.

Žiri AUTOBEST-a, koji se sastojao od 31 člana iz glavnih europskih automobilskih medija, nagradio je Toyotu jer je ovaj vodeći sigurnosni aspekt uključila u jedan od svojih najmanjih automobila, novi Yaris, nastavljajući time demokratizaciju sigurnosne tehnologije.

Novi Yaris, zasnovan na novoj platformi GA-B, dizajniran je i razvijen sa svim najnovijim sigurnosnim mjerama, uključujući vrlo snažno i kruto tijelo za najbolju zaštitu putnika. To je prva Toyota koja je opremljena SRS središnjim zračnim jastucima. Standardno su dio već početnog nivoa opreme, a sprečavaju sudaranje vozača i suvozača u slučaju bočnog udara u automobil.

/

Novi Yaris također je opremljen najnovijim Toyota Safety Sense sistemom i zapravo je prvi Toyotin model koji je opremljen najnaprednijim TSS sistemom. Povrh svih funkcionalnosti kao što su Sistem predsudarne zaštite (PCS) s urbanom funkcijom i funkcijom prepoznavanja pješaka i biciklista i Upozorenje o izlasku iz prometne trake (LDA), te radarskim prilagodljivim tempomatom (ACC), također ima napredne sisteme za pomoć vozaču, poput pomoći u upravljanju u nuždi i pomoći pri pretjecanju, kao prvi na bilo kojoj Toyoti.

Ovo je drugi put da Toyota prima nagradu SAFETYBEST. Posljednji put je to bilo 2017. godine, za implementaciju Toyota Safety Sense sistema kao standarda u kompletnoj liniji proizvoda. TSS nije samo standardan za sve Yarise, već sadrži i mnoge nove napredne sisteme za pomoć vozaču, pokazujući kako je sigurnost ključna za svaku novu Toyotu.

Novi Yaris također je na popisu finalista za nagradu “AUTOBEST 2021 - Best Buy Car of Europe”.

Saznajte više

Toyota Motor Europe postigla rekordnih 6% tržišnog udjela u 2020. godini  i značajno nadmašila tržište Toyota Motor Europe postigla rekordnih 6% tržišnog udjela u 2020. godini i značajno nadmašila tržište Toyota Motor Europe (TME) danas je objavila rezultate prodaje za 2020. godinu. Od januara do decembra, ukupno je prodato 993.113 vozila Toyota i Lexus, što je pad od samo 9,0% u odnosu na prošlu godinu, na tržištu koje je palo za 20%. Počela proizvodnja modela GR Yaris Počela proizvodnja modela GR Yaris Prvi primjerak modela GR Yaris iz serijske proizvodnje sišao je s proizvodne trake u fabrici Motomachi u mjestu Toyota City u Japanu. Ta potpuno nova fabrika posebno je osmišljena i dizajnirana kako bi zadovoljila potrebe proizvodnje novog modela GR Yaris. Potpuno nova Toyota Yaris Potpuno nova Toyota Yaris Potpuno nova, četvrta generacija Yarisa je automobil koji zadovoljava zahtjeve gradskog života, ali i pruža užitak na otvorenoj cesti. Početak proizvodnje nove Toyote Yaris u Francuskoj Početak proizvodnje nove Toyote Yaris u Francuskoj Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) je pokrenula proizvodnju nove generacije Toyote Yaris u svojem proizvodnom pogonu u Valenciennesu u sjevernoj Francuskoj.