Rekordan tržišni udio Toyote u Europi

Toyota Motor Europe (TME) ostvarila je rast prodaje i u drugom tromjesečju 2021., sa prodajom od 598.888 vozila Toyota i Lexus u prvom polugodištu, dostigavši rekordan tržišni udio od 6,6%. Sveukupno ovo predstavlja rast prodaje u odnosu na 2020. godinu od 41%, i rast od 4% u odnosu na 2019. godinu. Ekspanziju prodaje potiče stalna velika potražnja kupaca za Toyotinom visoko-tehnološkom, elektrificiranom linijom, posebno za hibridnim električnim modelima. Prodaja hibrida porasla je na 59% ukupnog europskog volumena, popevši se na 70% u zapadnoj Europi, dok je u istočnoj Europi predstavljala 27%.

“Potražnja potrošača je i dalje velika, a već smo revidirali naš plan prodaje za 2021. godinu na 1,15 miliona vozila. Također smo ostvarili i rekordan broj narudžbi, iako naravno, nismo imuni na izazove prekida opskrbe s kojima se suočava cijela industrija. Naš pristup elektrificiranju s više različitih tehnologija, a u cilju postizanja nulte stope ugljičnih emisija, omogućio nam je da dosljedno ispunjavamo zahtjeve kupaca i premašujemo naše ciljeve emisije CO2 u EU.“ – izjavio je Matt Harrison, predsjednik i izvršni direktor Toyota Motor Europe.

Najprodavaniji Toyota modeli u Europi u prvih pola godine bili su Yaris, Corolla porodiva i RAV4 koji su predstavljali 61% ukupnog volumena, sa udjelom hibrida od 64%. Potražnja za novim modelima RAV4 Plug-In i Mirai nastavlja rasti, a Toyotino globalno predstavljanje električnog vozila bZ4X D-SUV concept signalizira daljnje proširenje BEV (baterijska električna vozila) ponude.

Saznajte više

Toyota Motor Corporation je objavila imenovanje Tommija Mäkinena savjetnikom za Motosport Toyota Motor Corporation je objavila imenovanje Tommija Mäkinena savjetnikom za Motosport Tommi Mäkinen imenovan je Savjetnikom za motosport u Toyota Motor Corporation počevši od januara 2021., s ciljem daljnjeg unapređivanja proizvodnje sve boljih automobila. Toyota osvojila vrh kao najbolja marka prema Which? istraživanju pouzdanosti automobila Toyota osvojila vrh kao najbolja marka prema Which? istraživanju pouzdanosti automobila Toyota je izbila na vodeće mjesto najvećih marki u zadnjem istraživanju pouzdanosti automobila. Slijedeći svoju sestrinsku marku, Lexus, Toyota se našla na drugom mjestu prema zadovoljstvu „iskustvom vlasništva''. Briga za vaše vozilo Briga za vaše vozilo Ako namjeravate voziti automobil nakon dužeg razdoblja neupotrebe, dobra je ideja provjeriti svoje vjetrobransko staklo prije nego što krenete u vožnju. Predstavljena druga generacije Toyote Mirai Predstavljena druga generacije Toyote Mirai Sa predstavljanjem prve generacije Toyota Mirai, pogonjenog na gorive ćelije vodika, Toyota je još jednom postala predvodnik na polju tehnološki naprednih rješenja,ovaj put sa modelim bez negativnog utjecaja na okoliš.