Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

TOYOTA ME.WE

Koncept automobil - četiri automobila u jednom

Toyota ME.WE. Naziv dat vizionarskom automobilu u čijem srcu su dva cilja: briga za slobodu pojedinca (ME.) i odgovornost prema društvu (WE.).

Saradnja

Inovativni ME.WE koncept automobil koji ovde vidite je rezultat partnerstva između Toyota European Design & Development (ED2) i Jean-Marie Massaud, renomiranog industrijskog dizajnera čiji vizionarski projekti u dizajnu i arhitekturi dobijaju samo reči hvale za kreativnost.

Dok je osmišljavao ME.WE njegova ambicija je bila da stvori realističan, „anti-krizni“ automobil, koji traži odgovore na ljudske, ekonomske i ekološke izazove sveta.

/
Projekat sa tri primarna cilja

Jedinstvena saradnja je imala zajedničku viziju za projekat koji je uvideo promenu paradigme u automobilskom razmišljanju, koristeći nekonvencionalne tehnologije da proizvede koncept sa tri primarna cilja:

Podesnost

Strastvena, ali promišljena vizija automobila koji čulima pruža opojno iskustvo – automobil koji je relevantan i koji može da se prilagodi najrazličitijim životnim stilovima, a da pri tom zadrži visok nivo kvaliteta i inovacije.

Sinteza

Istinsko udaljavanje od tradicija u automobilskoj industriji kroz konsolidaciju i uklanjanje viškova. Koncept koji vam dozvoljava da mu promenite arhitekturu kako bi odgovarao vašim potrebama, a da pri tom ostane pristupačan.

Modernost

Izazivanje sadašnjih konvencija u nastojanjima za promenom. Ne samo da automobil dobro izgleda već ide korak dalje nudeći iskustvo koje pruža inteligentna rešenja za naše potrebe i htenja. Automobil koji odražava vrednosti dalekovidih ljudi, a ne odražava prosto njihov društveni status.

Ponovno određivanje naših očekivanja

Saradnja sa Massaud-om i dizajnerima u ED2 iznedrila je jedinstveni automobil, automobil koji menja očekivanja malih i pristupačnih automobila.

Izgrađen oko cevaste aluminijumske strukture, ME.WE je sastavljen od zamenjivih proširenih polipropilenskih panela za karoseriju. Ovaj vrlo otporan i vrlo lagan materijal čini karoseriju, uključujući vrata, krila, poklopac motora i branike i može se reciklirati 100%.

/
Četiri u jedan zaista ide

Ali prava genijalnost ME.WE-ovog dizajna leži u tome što je to četiri automobila u jednom. Vlasnik može da promeni konfiguraciju laganih zamenljivih panela i prilagodio automobil svakoj prilici: pikap, kabriolet, terenac ili mali gradski auto.

Postavljena na šinama u podu automobila, zadnja klupa sedišta može da se preklopi i smesti ispod prednjeg sedišta. Zadnji prtljažni prostor može da se proširi i vaš ME.WE se pretvorio u pikapa sa bambusovim podnim materijalom koji izgleda lepo i lako se čisti.

Ako je vreo letnji dan, onda jednostavno spustite sve prozore i vetrobransko staklo na vašem ME.WE i osetite vetar u kosi – a ako zastanete negde da uživate u pikniku, zadnja klupa sedišta može potpuno da se ukloni zahvaljujući čemu još više možete da uživate u vremenu provedenom na suncu.

/
Pogon na dva i četiri točka

Zamišljen kao električni automobil sa motorima koji su uredno integrisani u svakom točku kao kod Toyota i-ROAD koncept automobila, ME.WE može brzo da menja pogon između pogona na dva i četiri točka zavisno od terena po kom se vozi.

Unutrašnjost ME.WE vozila je u potpunosti posvećena potrebama svojih petoro putnika. Baterije automobila, koje obično utiču na prostor u vozilu, uredno su smeštene ispod poda dok je prtljag koji se nosi smešten na krov, zaštićen neoprenskim pokrivačem koji se odmotava od prednjeg dela krova.

Personalizujte okruženje u kom vozite

Sve u vezi sa kabinom ukazuje vozaču na jednostavnost. Jedan ekran koji je postavljen iznad upravljača vam kazuje brzinu, napunjenost baterije i informacije o putovanju i navigacione informacije koje se šalju preko pametnog telefona. Isti taj telefon omogućava da stvorite svoje lično okruženje, od kontrole temperature u kabini do komunikacije, muzike i aplikacija.

ME.WE koncept automobil ne predstavlja ponovni izum automobila već je to pre vozilo koje je dizajnirano za svakoga. Zadovoljstvo zbog posedovanja i vožnje ovog vozila potiče od jednostavnijih stvari kao što su lakoća parkiranja, prilagodljivost i ogromna količina zabave!

/

Više o ovoj temi

Svjetska premijera Toyotinog koncepta bZ4X Svjetska premijera Toyotinog koncepta bZ4X Toyota danas predstavlja konceptnu verziju nadolazeće Toyote bZ4X na salonu automobila u Šangaju - predstavljajući prvo u nizu električnih vozila s baterijom i nula emisija (BEV). do 2025. Toyota predstavlja Yaris Cross Adventure i Premiere edition Toyota predstavlja Yaris Cross Adventure i Premiere edition Potpuno nova Toyota Yaris Cross pokazuje svoje izvorne SUV kvalitete u izvedbi Adventure koja je sada predstavljena po prvi put. Aygo X prologue Aygo X prologue Nova Toyotina vizija za A segment NEZAUSTAVLJIVE. NEZAUSTAVLJIVE. Čestitamo vam 8. mart, Međunarodni dan žena.