Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

TOYOTA ME.WE

Koncept automobil - četiri automobila u jednom

Toyota ME.WE. Naziv dat vizionarskom automobilu u čijem srcu su dva cilja: briga za slobodu pojedinca (ME.) i odgovornost prema društvu (WE.).

Saradnja

Inovativni ME.WE koncept automobil koji ovde vidite je rezultat partnerstva između Toyota European Design & Development (ED2) i Jean-Marie Massaud, renomiranog industrijskog dizajnera čiji vizionarski projekti u dizajnu i arhitekturi dobijaju samo reči hvale za kreativnost.

Dok je osmišljavao ME.WE njegova ambicija je bila da stvori realističan, „anti-krizni“ automobil, koji traži odgovore na ljudske, ekonomske i ekološke izazove sveta.

/
Projekat sa tri primarna cilja

Jedinstvena saradnja je imala zajedničku viziju za projekat koji je uvideo promenu paradigme u automobilskom razmišljanju, koristeći nekonvencionalne tehnologije da proizvede koncept sa tri primarna cilja:

Podesnost

Strastvena, ali promišljena vizija automobila koji čulima pruža opojno iskustvo – automobil koji je relevantan i koji može da se prilagodi najrazličitijim životnim stilovima, a da pri tom zadrži visok nivo kvaliteta i inovacije.

Sinteza

Istinsko udaljavanje od tradicija u automobilskoj industriji kroz konsolidaciju i uklanjanje viškova. Koncept koji vam dozvoljava da mu promenite arhitekturu kako bi odgovarao vašim potrebama, a da pri tom ostane pristupačan.

Modernost

Izazivanje sadašnjih konvencija u nastojanjima za promenom. Ne samo da automobil dobro izgleda već ide korak dalje nudeći iskustvo koje pruža inteligentna rešenja za naše potrebe i htenja. Automobil koji odražava vrednosti dalekovidih ljudi, a ne odražava prosto njihov društveni status.

Ponovno određivanje naših očekivanja

Saradnja sa Massaud-om i dizajnerima u ED2 iznedrila je jedinstveni automobil, automobil koji menja očekivanja malih i pristupačnih automobila.

Izgrađen oko cevaste aluminijumske strukture, ME.WE je sastavljen od zamenjivih proširenih polipropilenskih panela za karoseriju. Ovaj vrlo otporan i vrlo lagan materijal čini karoseriju, uključujući vrata, krila, poklopac motora i branike i može se reciklirati 100%.

/
Četiri u jedan zaista ide

Ali prava genijalnost ME.WE-ovog dizajna leži u tome što je to četiri automobila u jednom. Vlasnik može da promeni konfiguraciju laganih zamenljivih panela i prilagodio automobil svakoj prilici: pikap, kabriolet, terenac ili mali gradski auto.

Postavljena na šinama u podu automobila, zadnja klupa sedišta može da se preklopi i smesti ispod prednjeg sedišta. Zadnji prtljažni prostor može da se proširi i vaš ME.WE se pretvorio u pikapa sa bambusovim podnim materijalom koji izgleda lepo i lako se čisti.

Ako je vreo letnji dan, onda jednostavno spustite sve prozore i vetrobransko staklo na vašem ME.WE i osetite vetar u kosi – a ako zastanete negde da uživate u pikniku, zadnja klupa sedišta može potpuno da se ukloni zahvaljujući čemu još više možete da uživate u vremenu provedenom na suncu.

/
Pogon na dva i četiri točka

Zamišljen kao električni automobil sa motorima koji su uredno integrisani u svakom točku kao kod Toyota i-ROAD koncept automobila, ME.WE može brzo da menja pogon između pogona na dva i četiri točka zavisno od terena po kom se vozi.

Unutrašnjost ME.WE vozila je u potpunosti posvećena potrebama svojih petoro putnika. Baterije automobila, koje obično utiču na prostor u vozilu, uredno su smeštene ispod poda dok je prtljag koji se nosi smešten na krov, zaštićen neoprenskim pokrivačem koji se odmotava od prednjeg dela krova.

Personalizujte okruženje u kom vozite

Sve u vezi sa kabinom ukazuje vozaču na jednostavnost. Jedan ekran koji je postavljen iznad upravljača vam kazuje brzinu, napunjenost baterije i informacije o putovanju i navigacione informacije koje se šalju preko pametnog telefona. Isti taj telefon omogućava da stvorite svoje lično okruženje, od kontrole temperature u kabini do komunikacije, muzike i aplikacija.

ME.WE koncept automobil ne predstavlja ponovni izum automobila već je to pre vozilo koje je dizajnirano za svakoga. Zadovoljstvo zbog posedovanja i vožnje ovog vozila potiče od jednostavnijih stvari kao što su lakoća parkiranja, prilagodljivost i ogromna količina zabave!

/

Više o ovoj temi

Toyota predstavlja Yaris Cross Adventure i Premiere edition Toyota predstavlja Yaris Cross Adventure i Premiere edition Potpuno nova Toyota Yaris Cross pokazuje svoje izvorne SUV kvalitete u izvedbi Adventure koja je sada predstavljena po prvi put. Aygo X prologue Aygo X prologue Nova Toyotina vizija za A segment NEZAUSTAVLJIVE. NEZAUSTAVLJIVE. Čestitamo vam 8. mart, Međunarodni dan žena. Toyota Yaris proglašena Europskim automobilom godine 2021. Toyota Yaris proglašena Europskim automobilom godine 2021. Odabirom žirija koji sačinjava 59 automobilskih novinara iz cijele Europe, četvrta generacija Yarisa primila je nagradu za Europski automobil godine.