Potpuno novi Highlander Hybrid
Puno prostora, male emisije

Predstavljamo potpuno novi Highlander. Lijep i prostran, ovaj profinjeni SUV sa sedam sjedišta se odlikuje našom najnovijom hibridnom tehnologijom i inteligentnim pogonom na sve točkove (AWD-i). Pored udobne vožnje, Highlander daje snagu, učinkovitost i svestranost i tako drži korak s najaktivnijim životnim stilovima.

Potpuno novi SUV Highlander Hybrid kreće u prodaju na većini europskih tržišta početkom 2021.

Prijavite se i među prvima isprobajte novi Highlander.

Isprobajte prvi

interior img
IZGLED I PROSTRANOST ZA SVAKU PRILIKU

Svojim snažnim nastupom i impresivnim aluminijskim naplatcima od 20”, Highlander spaja profinjeni izgled gradskog SUV-a i čvrsti izgled terenskog vozila. 
 
Kao autentično vozilo sa sedam sjedišta, Highlander pruža prostrani smještaj u trećem redu i lak pristup dvjema odraslim osobama u svestranu unutrašnjost. Senzor pomaka noge osigurava bezručno otvaranje velikog prtljažnika zapremine 631 litara – koji je moguće povećati na 1.909 litara – pa tako uvijek imate prostora kada vam je potreban.

RAVNOTEŽA SNAGE I EMISIJA BEZ PREMCA

Usvajanjem četvrte generacije hibridnog pogonskog sklopa, Highlander vam omogućava uživanje u pogodnostima velikog SUV-a bez ugrožavanja učinkovitosti i emisije.
 
Uz 248 KS snage iz mirnog 2,5-litarskog motora Hybrid Dynamic Force, Highlander nudi najbolju ravnotežu snage i učinkovitosti u klasi, uz emisiju CO2 i potrošnju goriva od samo 149 g/km odnosno 6,6 l/100 km. Uz dodanu kontrolu i sigurnost sistema AWD-i kao standardne opreme, kao i okretnu i udobnu vožnju, Highlander nagrađuje i pruža sigurnost gledano s bilo kojeg od njegovih sedam sjedišta. 

rear view
rear view
RAVNOTEŽA SNAGE I EMISIJA BEZ PREMCA

Usvajanjem četvrte generacije hibridnog pogonskog sklopa, Highlander vam omogućava uživanje u pogodnostima velikog SUV-a bez ugrožavanja učinkovitosti i emisije.
 
Uz 244 KS snage iz mirnog 2,5-litarskog motora Hybrid Dynamic Force, Highlander nudi najbolju ravnotežu snage i učinkovitosti u klasi, uz emisiju CO2 i potrošnju goriva od samo 146 g/km odnosno 6,6 l/100 km. Uz dodanu kontrolu i sigurnost sistema AWD-i kao standardne opreme, kao i okretnu i udobnu vožnju, Highlander nagrađuje i pruža sigurnost gledano s bilo kojeg od njegovih sedam sjedišta. 

Interior image
VELIKA UDOBNOST, MNOŠTVO OPREME

Tiha i profinjena vožnja u Highlanderu dodatno je unaprijeđena vrhunskom kabinom koja se ponosi odličnim oblogama, mekanim materijalima i nizom opreme i mogućnosti povezivanja kao standardnom.
 
Posebnosti unutrašnjeg uređenja uključuju ventilirana prednja sjedišta, audio sistem JBL* s 11 zvučnika i dodirni ekran multimedije od 12,3” preko kojeg se upravlja navigacijom i integriše pametne telefone putem aplikacija Apple CarPlay™ i Android Auto™. Kao pomoć u sprečavanju ili ublažavanju sudara, Highlander se odlikuje najnovijim paketom Toyota Safety Sense, uz virtuelni zaslon i digitalni retrovizor*.
 
*Ovisno o odabranoj opremi

NEKA VAS HIGHLANDER POVEDE NA PUT

Pretplatite se na naš newsletter o Highlanderu i primajte prvi najnovije vijesti, osvježenja i ponude.
Obavještavajte me

Saznajte više

Toyota Corolla Sedan dobija snažniji izgled i privlačnost sa novom izvedbom GR Sport Toyota Corolla Sedan dobija snažniji izgled i privlačnost sa novom izvedbom GR Sport Toyota Corolla Sedan dobit će novu, još atraktivniju verziju sa novim modelom GR SPORT koji će se pridružiti postojećoj paleti, nastavljajući uspjeh Hatchback i Touring Sports Corolle GR SPORT.  Toyota predstavlja rafinirani Highlander sa sedam sedišta u Evropi Toyota predstavlja rafinirani Highlander sa sedam sedišta u Evropi Najveći Toyotin hibridni SUV uskoro kreće u prodaju širom Starog kontinenta Prodaja Toyotinih hibrida premašila 15 miliona Prodaja Toyotinih hibrida premašila 15 miliona Toyota je širom svijeta prodala preko 15 miliona hibridnih električnih vozila od predstavljanja Priusa 1997. godine do januara 2020. U Europi je prodaja HEV - hibridnih električnih vozila, premašila brojku od 2,8 miliona, zahvaljujući širokoj paleti od čak 19 različitih HEV modela marki Toyota i Lexus, što je u 2019. godini predstavljalo 52% ukupne Toyotine prodaje. Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije Nova Toyota Prius Plug-in Hybrid donosi visoke tehnologije Toyota Prius originalan je i svjetski priznat hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja traje preko 20 godina.