Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenovnici i katalozi
E-novosti
Konfigurišite svoju Toyotu
Moja Toyota

GT86 CS-R3 SPREMAN ZA DEBI NA SVETSKOM RELI ŠAMPIONATU U NEMAČKOJ

Nakon gotovo godinu dana razvoja, GT86 CS-R3 reli automobil će debitovati u javnosti kao nulti automobil na ADAC Rallye Deutschland u Triru 21-24. avgusta. Automobil se ne takmiči, ali ima važnu ulogu da testira svaku fazu kako bi osigurao bezbednost.

Prvi koraci

TMG je odlučio da se vrati svojim reli korenima sa automobilom sa pogonom na zadnje točkove koji će podjednako zabavljati vozače i obožavaoce prateći tragove točkova automobila kao što je spektakularni Celica Twin Cam Turbo (TA64), pobednik relija 80-ih godina.

/
Svetski šampion na točkovima

Ova odluka savršeno odražava globalnu TOYOTINU temu "zabavan za vožnju, ponovo" dok prati entuzijazam kompanije da podstiče učešće kroz izvorne inicijative motosporta.

Nekadašnja svetska šampionka Isolde Holderied će voziti CS-R3 i njen glavni zadatak biće da oceni automobil kako bi se dizajn doterao pre potvrde konačnih specifikacija.

CS-R3 će biti u ponudi za prodaju privatnim kupcima i partnerima TOYOTE u prvom tromesečju 2015. sa setom za trke, pružajući tako isplativ način da se uživa u uzbuđenjima konkurentnih reli trka, od lokalnih događaja pa sve do Svetskog reli šampionata (WRC).

/

“Ovo je uzbudljiva vest za TMG, a nadam se i za reli trke uopšte,” izjavio je Nico Ehlert, glavni inženjer za privatni motosport. “Videti nov reli automobil sa pogonom na zadnje točkove kako prvi put stupa na scenu bi trebalo da bude pravi spektakl. Važno je reći da GT86 CS-R3 koji će voziti Isolde nije gotov proizvod; potrebni su nam podaci od Rallye Deutschland da bismo finalizirali naš razvojni program. Zato ovo i predstavlja značajan korak u priči o GT86 CS-R3 i daje jasne naznake našim budućim kupcima da ovaj projekat brzo napreduje.”

CS-R3, još jedan sjajan primer globalne Toyotine teme ‘zabavan za vožnju, ponovo’.

Više o ovoj temi

Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.