Nebo je granica

Naša potraga za visokim performansama u WRC-u

Naoružan dodatnim znanjem, jači, brži Yaris WRC sa tri znalačke vozačke posade. TOYOTA GAZOO Racing 2018. godine kreće na FIA Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC) sa željom pomjeranja granica radi napretka.

Svi putevi vode ka poboljšanju
/
Asfalt

Uski zavoji, putevi koji ne praštaju i izdržljive tvrde gume. Spuštena suspenzija je obavezna na brzim trkama poput relija na Korzici.

Šljunak

Neravni putevi, šljunkovita podloga i niz mješavina za gume. Povišena suspenzija je od velike važnosti za trke po vrućem vremenu, kao što je reli u Meksiku.

Snijeg

Zaleđeni putevi, nanosi snijega i okovane gume. Suspenzija podešena za klizavu podlogu je najvažnija za trke po hladnom vremenu kakav je reli u Švedskoj.

Najteži poligon za treninge

Epski skokovi, senzacionalna klizanja i zastrašujuće velike brzine, WRC je najteži poligon za automobile. Nakon 17 godina, spremniji smo nego ikada da se borimo na najekstremnijim putevima svijeta,

“Radujem se što ćemo
nastaviti da učimo i ove godine”
Tommi Mäkinen
(Šef tima)

Stvoren za performanse

Yaris GRMN je reli automobil nove generacije stvoren za izazovne vožnje na najzahtijevnijim reli trkama na svijetu.

/
/
Motor:
Motor od 1.6 litara, 4 cilindra u redu sa direktnim ubrizgavanjem goriva. 
/
Maksimalna snaga:
Preko 380 PS - skoro dva puta veća snaga od Yaris GRMN
/
Najveća brzina:
201 km/h (u zavisnosti od prenosa) – spreman za odgovor i nevjerovatna ubrzanja
/
Aerodinamika:
Novi prednji branici i blatobrani povećavaju pritisak na podlogu i poboljšavaju balans
Yaris GRMN: Sa relija na put

Rođen za reli, putnički automobil ograničene serije Yaris GRMN testiran je na Nürburgring Nordschleife, oživljavajući duh malih i brzih automobila iz prošlosti. Kombinacijom snage, preciznosti i performansi Yaris GRMN oživljava duh malih i brzih automobila iz prošlosti.

OtkrijteYaris GRMN

Upoznajte tim

Vođeni četvorostrukim svjetskim prvakom, Tommijem Mäkinenom, TOYOTA GAZOO Racing timspreman je da pomjeri granice u 2018.

/
/
Akio Toyoda

Vođa tima

/
Tommi Mäkinen

Direktor tima

/
Automobil broj 7

Driver:  Jari-Matti Latvala

Country: Finland

Broj nastupa na WRC: 182

Uspjesi: WRC runner-up (2010, 2014 & 2015)

/
Automobil broj 7

Co-Driver: Miikka Anttila

Country: Finland

Broj nastupa na WRC: 193

Uspjesi: WRC runner-up (2010, 2014 & 2015)

/
Automobil broj 8

Driver: Ott Tänak

Country: Estonia

Broj nastupa na WRC: 79

Uspjesi: 3. na Svjetskom prvenstvu u reliju (2017)

/
Automobil broj 8

Co-Driver: Martin Järveoja

Country: Estonia

Broj nastupa na WRC: 50

Uspjesi: WRC runner-up (2010, 2014 & 2015)

/
Automobil broj 9

Driver: Esapekka Lappi

Country: Finland

Broj nastupa na WRC: 29

Uspjesi: First WRC victory (Rally Finland, 2017)

/
Automobil broj 9

Co-Driver: Janne Ferm

Country: Finland

Broj nastupa na WRC: 29

Uspjesi: First WRC victory (Rally Finland, 2017)

Više o TOYOTA GAZOO Racingu

Dinamičniji izgled i dodatna ekskluzivnost modelu C-HR sa novom izvedbom GR Sport Dinamičniji izgled i dodatna ekskluzivnost modelu C-HR sa novom izvedbom GR Sport Uvođenjem novog modela, GR SPORT, i novog izbora boja i obloga za opremu C-HIC, paleta Toyote C-HR za 2021. donosi dodatnu profinjenost, ekskluzivnost i prestiž impresivnom dizajnerskom jeziku i izvanredne dinamičke performanse koje su ovom SUV-u u segmentu C već donijeli status legende unutar palete Toyotinih modela. Počela proizvodnja modela GR Yaris Počela proizvodnja modela GR Yaris Prvi primjerak modela GR Yaris iz serijske proizvodnje sišao je s proizvodne trake u fabrici Motomachi u mjestu Toyota City u Japanu. Ta potpuno nova fabrika posebno je osmišljena i dizajnirana kako bi zadovoljila potrebe proizvodnje novog modela GR Yaris. Nova Toyota RAV4 Hybrid Black Edition Nova Toyota RAV4 Hybrid Black Edition Naziv novoga modela RAV4 Hybrid Black Edition jasno naglašava po čemu će on biti prepoznatljiv. Atraktivnost popularnog Toyota SUV-a podignuta je na višu razinu odabirom samo jedne boje za čitavu vanjštinu. Toyota Motor Corporation je objavila imenovanje Tommija Mäkinena savjetnikom za Motosport Toyota Motor Corporation je objavila imenovanje Tommija Mäkinena savjetnikom za Motosport Tommi Mäkinen imenovan je Savjetnikom za motosport u Toyota Motor Corporation počevši od januara 2021., s ciljem daljnjeg unapređivanja proizvodnje sve boljih automobila.