Nebo je granica

Naša potraga za visokim performansama u WRC-u

Naoružan dodatnim znanjem, jači, brži Yaris WRC sa tri znalačke vozačke posade. TOYOTA GAZOO Racing 2018. godine kreće na FIA Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC) sa željom pomjeranja granica radi napretka.

Svi putevi vode ka poboljšanju
/
Asfalt

Uski zavoji, putevi koji ne praštaju i izdržljive tvrde gume. Spuštena suspenzija je obavezna na brzim trkama poput relija na Korzici.

Šljunak

Neravni putevi, šljunkovita podloga i niz mješavina za gume. Povišena suspenzija je od velike važnosti za trke po vrućem vremenu, kao što je reli u Meksiku.

Snijeg

Zaleđeni putevi, nanosi snijega i okovane gume. Suspenzija podešena za klizavu podlogu je najvažnija za trke po hladnom vremenu kakav je reli u Švedskoj.

Najteži poligon za treninge

Epski skokovi, senzacionalna klizanja i zastrašujuće velike brzine, WRC je najteži poligon za automobile. Nakon 17 godina, spremniji smo nego ikada da se borimo na najekstremnijim putevima svijeta,

“Radujem se što ćemo
nastaviti da učimo i ove godine”
Tommi Mäkinen
(Šef tima)

Stvoren za performanse

Yaris GRMN je reli automobil nove generacije stvoren za izazovne vožnje na najzahtijevnijim reli trkama na svijetu.

/
/
Motor:
Motor od 1.6 litara, 4 cilindra u redu sa direktnim ubrizgavanjem goriva. 
/
Maksimalna snaga:
Preko 380 PS - skoro dva puta veća snaga od Yaris GRMN
/
Najveća brzina:
201 km/h (u zavisnosti od prenosa) – spreman za odgovor i nevjerovatna ubrzanja
/
Aerodinamika:
Novi prednji branici i blatobrani povećavaju pritisak na podlogu i poboljšavaju balans
Yaris GRMN: Sa relija na put

Rođen za reli, putnički automobil ograničene serije Yaris GRMN testiran je na Nürburgring Nordschleife, oživljavajući duh malih i brzih automobila iz prošlosti. Kombinacijom snage, preciznosti i performansi Yaris GRMN oživljava duh malih i brzih automobila iz prošlosti.

OtkrijteYaris GRMN

Upoznajte tim

Vođeni četvorostrukim svjetskim prvakom, Tommijem Mäkinenom, TOYOTA GAZOO Racing timspreman je da pomjeri granice u 2018.

/
/
Akio Toyoda

Vođa tima

/
Tommi Mäkinen

Direktor tima

/
Automobil broj 7

Driver:  Jari-Matti Latvala

Country: Finland

Broj nastupa na WRC: 182

Uspjesi: WRC runner-up (2010, 2014 & 2015)

/
Automobil broj 7

Co-Driver: Miikka Anttila

Country: Finland

Broj nastupa na WRC: 193

Uspjesi: WRC runner-up (2010, 2014 & 2015)

/
Automobil broj 8

Driver: Ott Tänak

Country: Estonia

Broj nastupa na WRC: 79

Uspjesi: 3. na Svjetskom prvenstvu u reliju (2017)

/
Automobil broj 8

Co-Driver: Martin Järveoja

Country: Estonia

Broj nastupa na WRC: 50

Uspjesi: WRC runner-up (2010, 2014 & 2015)

/
Automobil broj 9

Driver: Esapekka Lappi

Country: Finland

Broj nastupa na WRC: 29

Uspjesi: First WRC victory (Rally Finland, 2017)

/
Automobil broj 9

Co-Driver: Janne Ferm

Country: Finland

Broj nastupa na WRC: 29

Uspjesi: First WRC victory (Rally Finland, 2017)

Više o TOYOTA GAZOO Racingu

Toyota predstavlja potpuno novi  kompaktni SUV - YARIS CROSS Toyota predstavlja potpuno novi kompaktni SUV - YARIS CROSS Gradski život nosi svoje izazove. Kada je riječ o vožnji, to je okruženje u kome vozači sve više cijene robusnost i visoki položaj za vožnju koje pruža SUV, ali u mjeri prilagođenoj gradskim ulicama, uz istinski naglasak na zaštitu okoliša. Toyota RAV4: od prvog na svijetu do najboljeg na svijetu Toyota RAV4: od prvog na svijetu do najboljeg na svijetu RAV4 je trasirao put za potpuno novi segment SUV-ova koji od tada neprestano raste: preko 25 godina od predstavljanja, RAV4 je najprodavaniji SUV na svijetu 2018. i 2019. godine, dok je 2019. bio i četvrti najprodavaniji putnički automobil uopšte. Globalna prodaja Toyote RAV4  dosegla 10 miliona  Globalna prodaja Toyote RAV4 dosegla 10 miliona RAV4 je proširio listu Toyotinih modela koji su prodajom premašili 10 miliona. Ukupna prodaja širom svijeta, krajem februara, premašila je ovu brojku, protežući se kroz pet generacija ovog modela koji se proizvodi od 1994. godine. #ostanikući – Napravite svoju trkaću Toyotu kod kuće #ostanikući – Napravite svoju trkaću Toyotu kod kuće Hashtag #ostanikući puni društvene mreže porukama ohrabrenja i savjetima o tome kako trenutnu izolaciju učiniti ugodnijom. I Toyota vam donosi način da provedete vrijeme bez dosađivanja.
Naša politika e-privatnosti

Koristimo kolačiće na našem sajtu kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako se slažete sa tim, nastavite da koristite sajt kao i obično, ili saznajte kako da podesite kolačiće.