1. Company
  2. Toyota yaris proglašena europskim automobilom godine 2021.
Odaberite

TOYOTA YARIS PROGLAŠENA EUROPSKIM AUTOMOBILOM GODINE 2021.

Odabirom žirija koji sačinjava 59 automobilskih novinara iz cijele Europe, četvrta generacija Yarisa primila je nagradu za Europski automobil godine, 21 godinu nakon što je inovativna prva generacija proglašena Europskim automobilom godine 2000., što je bilo prvi put za Toyotu da osvaja ovo prestižno priznanje.

Žiri je pohvalio Yarisovu hibridnu tehnologiju zbog mirne vožnje, male emisije i pristupačne cijene – što objašnjava zašto preko 80% kupaca Yarisa u Europi bira hibridni pogonski sklop. Yaris je, isto tako, primio pohvale za dizajn, dinamičke performanse i vrhunsku sigurnost.

Dodatno, žiri Europskog automobila godine posebno je pohvalio Toyotin uspjeh u buđenju strasti za snažnim malim automobilima širom Europe, predstavljanjem GR Yaris izvedbe.

Nagrada Europski automobil godine za 2021. dodjeljuje se svega nekoliko dana nakon što je Yaris proglašen najprodavanijim automobilom u Europi, po prvi put, što je jasan znak da se europski kupci slažu sa žirijem Europskog automobila godine!

Matt Harrison, Izvršni potpredsjednik Toyota Motor Europe, je komentarisao: „Ovo je velika čast za Toyotu i želim zahvaliti žiriju na razmatranju i priznanju. Želim, osim toga, iskoristiti ovu priliku za odati priznanje našim razvojnim timovima u Europi i Japanu. Ovo je najbolji Yaris ikada i, baš kako je to Akio Toyoda zamislio, već izvlači osmjehe na lica naših kupaca.“

Toyota je tri puta primila nagradu za Europski automobil godine. Yaris je pobijedio 2000., Prius je pobrao lovorike 2005., a novi Yaris je ponovno podigao pobjednički pehar 2021.