1. Discover Toyota
  2. Quality
  3. Designing quality
Odaberite

Konstruisanje kvaliteta

Ugrađen kvalitet na svakom koraku

Ništa ne prepuštamo slučaju kada je riječ o isporuci izuzetnog kvaliteta. Koristimo precizne metode i stroga ispitivanja na svim proizvodima. Zadatak ugrađivanja najvećeg kvaliteta u naša vozila započinje od procesa početne konstrukcije. Svaki novi model je podvrgnut strogim ispitivanjima, laboratorijskim provjerama i hiljadama kilometara vožnje u stvarnim uslovima. Kada je riječ o razvoju proizvoda, ogolimo svaki detalj u potrazi za mogućim problemima kako bismo mogli da dijelimo znanje i iskustvo među našim timovima inženjera. Naši strogi standardi i dobro uspostavljeni procesi nam omogućavaju izgradnju temelja za ugrađivanje kvaliteta na svakom koraku procesa.

Kvalitet izgrađen na strogim provjerama

Da bismo shvatili kako će se naša vozila ponašati u rukama naših klijenata, sprovodimo temeljna istraživanja i provjere, u laboratorijima i na stvarnim putevima.

Kada je riječ o obezbjeđivanju visokog kvaliteta naših proizvoda, ništa ne prepuštamo slučaju. Prije nego bilo koje novo vozilo dođe u prodaju, ono je podvrgnuto strogim provjerama i mjerenjima, u laboratoriji, na privatnim ispitnim stazama i kroz hiljade kilometara na javnim saobraćajnicama, u ekstremnim uslovima. Svi prikupljeni podaci se proučavaju da bismo obezbjedili da će, kada klijent bude vozio taj automobil, performanse biti izvanredne.

Evropski test trajnosti

Sva naša vozila su podvrgnuta temeljnom ispitivanju u stvarnim uslovima kao dio programa evaluacije koji sprovodimo da bismo obezbjedili da performanse zadovoljavaju standarde koje zahtjevamo kao i da bismo pokušali da pronađemo moguće probleme.

Evropski test trajnosti je stroga provjera ponašanja naših novih modela u drugačijim klimatskim uslovima i na putevima različitog kvaliteta koje je moguće naći širom Evrope.

Svaki novi model prelazi preko 100.000 km vozeći u raznim uslovima, od arktičkih uslova na sjeveru Švedske, loših puteva u Rusiji do dobrih i brzih autoputeva u Njemačkoj. Proizvedeni podaci se analiziraju radi otkrivanja bilo kakvih problema i sprovođenja poboljšanja ili ispravki, prije nego što vozilo krene u prodaju.

Poboljšanje procesa razvoja

Razvojna faza novog proizvoda ili sklopa je ključni trenutak za identifikaciju i rješavanje problema. Preduzimanjem mjera u ranoj fazi možemo da spriječimo ozbiljnije i teže rješive probleme koji se javljaju bliže proizvodnji.