1. Owners
  2. Warranty
  3. Toyota relax
Odaberite

TOYOTA RELAX

Osjećaj potpune bezbrižnosti koja traje do 10 godina

TOYOTA RELAX ZA BEZBRIŽNA PUTOVANJA:

Do 10 godina potpune bezbrižnosti

Do 200.000 km

Redovni servisi

10 godina garancije na gume

Toyota Eurocare - 10 godina garancije

OSTANITE BEZBRIŽNI TOKOM CIJELE GODINE UZ TOYOTA RELAX

Opustite se i osigurajte do 10 godina potpune bezbrižnosti redovnim održavanjem vozila u novom Toyota Relax programu.
Nakon isteka fabricke garancije nudimo mogućnost uključivanja u Toyota Relax program. Kao potvrdu kvaliteta, pouzdanosti i trajnosti naših vozila, nudimo dodatnu sigurnost od 12 mjeseci bez premca - do najviše 10 godina starosti vozila - ako vozilo održavate kod ovlašcenog Toyota partnera.

Dodatna bezbrižnost uz svaki redovni servis

Kada odaberete ovlašceni Toyota servis za održavanje svog vozila, dobit ćete stručne mehaničare koji koriste samo originalne dijelove. A, mi ćemo nagraditi vašu vjernost sa dodatnih 12 mjeseci bezbrižnosti – sve dok vaš automobil ne navrši 10 godina, odnosno prijeđe 200.000 kilometara (šta prije nastupi).
Kada je na redu redovni servis, sve što trebate učiniti je dovesti svoju Toyotu u ovlašceni Toyota servis i vaša bezbrižnost u Toyota Relax programu će biti produžena do slijedećeg redovnog servisa.
Naručite se na servis

Vozite bezbrižno

MOŽE LI VAŠA TOYOTA BITI UKLJUČENA U TOYOTA RELAX PROGRAM?

Sva Toyota vozila koja dolaze na redovni servis, automatski ulaze u Toyota Relax program bezbrižnosti, ukoliko ispunjavaju slijedeće kriterijume prihvatljivosti:

  • Do isteka fabricke garancije mora ostati manje od 1 godine ili manje od 15.000 km.
  • Vozilo je mlađe od 10 godina i ima manje od 200.000 km.

Pronađite Toyota partnera

Trajanje toyota relax programa

Uz Toyota Relax, vaša bezbrižnost će biti potpuna od dana redovnog servisa do datuma sljedećeg redovnog servisa - obično 12 mjeseci ili 15.000 km - šta prije nastupi. Za više pojedinosti informišite se kod svog ovlašcenog Toyota partnera ili potražite preporučene intervale održavanja u upustvima za upotrebu za svoj automobil.

Pronađite Toyota partnera

DO 10 GOD. GARANCIJA NA GUME

Nudimo vam i mogućnost besplatnog uključivanja vozila u program dodatne garancije za gume - do 10 godina starosti vozila ili 200.000 km, koja  traje jedan servisni interval propisan za vozilo. U sklopu dodatne garancije, u slučaju oštećenja gume, nudimo besplatnu pomoć na cesti koja će organizirati prevoz vozila u Toyota ovlašteni servis, gdje će oštećena guma biti zakrpljena ili zamijenjena novom.

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Ne ostavljajte nikakve sumnje, evo svih odgovora na vaša pitanja.

Toyota posvećuje veliku paznju dobrom osjećaju u vožnji svojih kupaca. Toyota Relax program razvijen je sa ciljem osiguranja bezbrižnosti te uklanjanja nastalih nedostataka u slučaju kvara vašeg vozila.
Prednosti Toyota Relax programa možete iskoristiti u slučaju kvarova mehaničkih, elektroničkih ili električnih komponenti vašeg vozila koji se mogu pripisati greskama u procesu proizvodnje ili ugradnje. Vlasnik vozila sa aktivnim Toyota Relax programom ima pravo na besplatan popravak u skladu sa Opštim uslovima programa.

Program se aktivira u skladu sa opštim uslovima u trenutku kada vozilo obavi redovan servis u ovlašcenoj mreži servisa Toyota Adria* i vazi do sledećeg redovnog servisa koji je potrebno odraditi zbog starosti vozila ili kilometraže (šta nastupi prije), u skladu sa uslovima održavanja navedenim u servisnoj i garancijskoj knjižici vašeg vozila.

Redovni servis mora biti obavljen u skladu sa planom održavanja vozila navedenim u knjižici Servis i garancija za vaše vozilo, prema načelu koji uslov se prije ispuni (vremensko ograničenje ili pređena kilometraža).

Toyota Relax aktivira se redovnim održavanjem u skladu sa Opštim uslovima, a pokriće programom traje jedan servisni interval, kako je propisao proizvođač za vaše vozilo – obično 12 mjeseci ili 15.000 km, šta prije nastupi.

Toyota Relax program obnavlja se odnosno ponovno aktivira pri svakom sljedećem obavljenom redovnom održavanju od strane odabranog ovlašcenog Toyota servisa.
Može se obnoviti do najviše 10 godina starosti vozila ili 200.000km (šta prije nastupi), pod uslovom da je u trenutku aktiviranja vozilo ispravno.


Toyota Relax program aktivira se i stupa na snagu nakon obavljenog redovnog održavanja vozila, ukoliko su kumulativno ispunjeni sljedeći uslovi:

1) vozilo je registrovano u regiji Toyota Adria*
2) garancija proizvođača (fabricka garancija) za vozilo je istekla ili je do isteka ostalo manje od 1 godine ili manje od 15.000 km
3) vozilo je mlađe od 10 godina i ima manje od 200.000 km
4) vozilo je tehnički ispravno
5) vozilo se ne koristi za posebne namjene (npr. policija, vatrogasci, hitna pomoć, trke, taksi, rent-a-car, auto-škole i slično)
6) na vozilu ne postoji dijagnostički kôd pogrešno izbrisan u posljednjih 30 dana ili 1.500 km prije nego što je vozilo stiglo u ovlašceni Toyota servis u mreži Toyota Adria*.

* Mrežu Toyota Adria ovlašcenih servisera čine ovlašceni Toyota servisi u sljedećim zemljama: Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo. Ovlašceni serviseri navedeni su na službenim web stranicama Toyote gore navedenih država.


Toyota Relax program zahtijeva da svoje održavanje obavljate u ovlašcenom Toyota servisu i da vozilo nema mehaničkih i/ili elektroničkih kvarova u vrijeme održavanja.
U slučaju tehničke neispravnosti, svi postojeći nedostaci i/ili kvarovi moraju se popraviti Toyotinim originalnim rezervnim dijelovima o trošku vlasnika vozila kako bi se vozilo uključilo u Toyota Relax program.

Toyota Relax uključuje besplatan popravak, uključujući troškove rada, originalne rezervne dijelove / komponente, elemente i materijale koji se koriste u službenoj Toyotinoj prodajno-servisnoj mreži. Dijelovi u programu mogu se popraviti ili zamijeniti u skladu sa upustvima proizvođača za popravak. Popis svih uključenih dijelova pronađite u Opštim uslovima programa.

Nisu uključeni nikakvi kvarovi ili oštećenja uzrokovani trošenjem, bukom, zračnosti, vibracijom, dijelovi karoserije, potrošni dijelovi, gumeni dijelovi, dijelovi unutrašnjosti, kvarovi nastali kao posljedica spoljnog uticaja ili prirodne pojave, sabotaža i/ili pojave uzrokovane nemarom, spoljne manipulacije, reprogramiranje itd.
Popis svih dijelova koji NISU uključeni u Toyota Relax program detaljno je opisan u Opštim uslovima.

Toyota Relax program je vezan za određeno vozilo i njegov broj šasije, tako da se prenosi na novog vlasnika.