1. Company
  2. News, Stories and Events
  3. Nova Toyota C-HR
Odaberite

Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220:

konceptni cestovni automobil, s dvojnim DNA kodom

  • Plug-in Hybrid 220 omogućuje svakodnevne vožnje samo na struju s dosegom do 66 km  u kombinaciji s učinkovitom Toyotinom hibridnom tehnologijom pete generacije
  • Prediktivna i učinkovita vožnja s novom funkcijom izrada geo ograda optimizira upotrebu baterije i omogućuje da vozilo bude spremno za vožnju u područjima u kojima je dopušteno prometovanje isključivo vozila s niskim stopama emisija
  • Proširen i potpuno elektrificiran asortiman vozila Toyota C-HR uključuje i modele Hybrid 140 sa samostalnim punjenjem, Hybrid 200 i Hybrid 200 AWD-i
  • Pioniri iz Toyotina asortimana u pogledu zaštite okoliša zahvaljujući upotrebi recikliranih materijala, manjoj težini i novim procesima za smanjenje emisija ugljika
  • Upečatljiv dizajn nalik na coupé modele i sofisticirana kvaliteta izrade zajedno tvore „konceptni automobil za cestovnu primjenu”
S prodanih gotovo 900.000 primjeraka u Europi od plasiranja na tržište 2017. godine, originalni model Toyota C-HR bio je svojevrsna prekretnica za marku Toyota i privukao je publiku kojoj su bitni stil i elegancija, a sve zahvaljujući svom nekonvencionalnom dizajnu izvana i unutra, značajkama koje ga čine zabavnim za vožnju i vrhunskoj kvaliteti.

Nova Toyota C-HR opravdava svoje naslijeđe i ide korak dalje te je savršen spoj upečatljive elegancije, energične vožnje i vodeće u klasi učinkovitosti, posebno usmjeren na to da prekorači očekivanja europskih kupaca svojom premium kvalitetom i održivosti.

Ikonska silueta nalik na coupé modele, koju je po prvi put prikazao njezin prethodnik, dodatno ističe izgled novog modela Toyota CHR koji je širi, samouvjereno izgleda i ima zapanjujuće 20-inčne kotače u inačici Plug-in Hybrid 220, a razina sofisticiranosti dizajna podignuta je za ljestvicu više.

Zahvaljujući holističkom i personaliziranom iskustvu, sve je u vozilu podređeno kupcu, a već priznate i poznate senzorne kvalitete na novom modelu Toyota C-HR još su više zahvaljujući opsežnim promjenama korištenih materijala koji su savršeno upareni s vrhunskim detaljima i značajkama.

Nova Toyota C-HR posebno je razvijena kako bi ispunila očekivanja europskih kupaca, što uključuje lokalni dizajn, projektiranje i proizvodnju te primjenu inovativnih novorazvijenih rješenja, uključujući prijem i obradu podataka od drugih vozača širom kontinenta u stvarnom vremenu.

Sve verzije novog modela Toyota C-HR, uključujući Plug-in Hybrid 220, opremljene su najnovijom, petom generacijom Toyotine hibridne tehnologije te imaju značajno unaprijeđenu dinamiku vozila i pružaju osjećaj uzbuđenja pri vožnji koja je sigurna i tiha.

U inačici Plug-in Hybrid 220, nova Toyota C-HR pruža jednostavnu i glatku vožnju kakvu može pružiti samo pravo električno vozilo (EV), s dosegom do 66 km (u WLTP kombiniranom ciklusu), što omogućuje obavljanje svih svakodnevnih vožnji u načinu rada samo na struju, a sve prema uobičajenim potrebama europskih kupaca. 

Zahvaljujući dvojnom DNA kodu, Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 automatski se prebacuje u hibridni način rada kad se baterija isprazni, što vozaču pruža osjećaj bezbrižnosti i fleksibilnost u vidu vodeće u klasi Toyotine hibridne tehnologije koja jamči neprekidnu učinkovitost pri svakom putovanju.
Pored verzije Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 dostupna su tri hibridna električna pogonska sklopa, što jasno pokazuje Toyotina nastojanja da primijeni više različitih tehnologija na putu ka ugljičnoj neutralnosti. Toyota smatra da kupci trebaju više opcija te pristupačna i praktična vozila koja će im pomoći da brže prijeđu na rješenja koja omogućuju smanjivanje emisija CO2, a sve to kako bi se u budućnosti osigurao uspješan prelazak na mobilnost s nula štetnih emisija.
Iznimno učinkovita verzija, Hybrid 140, ima 1,8-litreni motor snage 140 DIN ks, a namijenjena je kupcima koji žele još više uzbuđenja pri vožnji, dok verzija Hybrid 200 savršeno kombinira snagu i učinkovitost 2,0-litrenog motora snage 197 DIN ks i momenta od 190 Nm.  Opcija Hybrid 200 AWD-i omogućuje bezbrižnu i sigurnu vožnju s pogonom na sva četiri kotača. Osim veće snage i momenta, pruža bolju trakciju i stabilnost, omogućuje precizniju vožnju u zavojima i bezbrižniji osjećaj pri vožnji u različitim uvjetima na cesti.
Osim što je vodeća u klasi po pitanju učinkovitosti na cesti, nova Toyota C-HR dodatno smanjuje štetni utjecaj po okoliš uvođenjem novih, recikliranih materija koji nisu životinjskog porijekla, kao i kroz napredne tehnologije koje smanjuju težinu vozila i omogućuju niže emisije CO2 u fazi proizvodnje.