1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Environmental challenge 2050
  4. Challege 1
  5. How are our environmental goals changing cities today?
Odaberite

Kako naši ekološki ciljevi mijenjaju gradove danas?

Taksi vozila na pogon vodikom na ulicama Pariza

Pokrenuta suradnja koja predstavlja novo mjerilo u nastanku društva baziranog na vodiku u Francuskoj te u razvoju Hypea, prve flote taksi vozila na svijetu s nultom emisijom, pogonjenih vodikom. Hype je pokrenut 2015. godine tijekom COP21 i posluje u Parizu i u regiji Île-de-France.

U zajedničkom ulaganju – pod imenom HysetCo – sudjeluju Air Liquide, Idex, Société du Taxi Électrique Parisien (STEP) i Toyota. To je prva kompanija ikada posvećena razvoju mobilnosti na bazi vodika u pariškoj regiji.

 

Mirai pomaže da Met Police očisti London

Londonska Metropolitan Police se udružila s našom Toyotom Mirai radi stvaranja najveće svjetske flote policijskih vozila s nultom emisijom.

Jedina emisija koju Mirai ispušta je voda - nusproizvod procesa u gorivnim člancima koji pretvara vodik u električnu energiju za pogon vozila. Nulta emisija Miraija će pridonijeti naporima Met Police da podrži strategiju za čisti zrak gradonačelnika Londona.

Grad Berlin kao jedan od najnaprednijih „Mirai gradova“

S 45 Miraija, berlinski start-up CleverShuttle je započeo uspješnu priču ovog vida prijevoda. Prijeđenih više od 5 milijuna kilometara u manje od dvije godine su savršeni dokaz pouzdanosti i održivosti u svakodnevnoj uporabi.

Početkom 2020. berlinska policija je registrirala dva automobila Toyota Mirai i redovito ih koristi u svakodnevnom obavljanju poslova. Ti Miraiji su u cijelosti opremljeni sirenom, radio opremom, svjetlosnom signalizacijom te su obojani u tipične policijske boje plavu i srebrnu.