1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Environmental challenge 2050
  4. Challege 1
  5. How are our environmental goals changing cities today?
Odaberite
Odaberite

Kako naši ekološki ciljevi mijenjaju gradove danas?

Taksi vozila na pogon vodikom na ulicama Pariza

Pokrenuta suradnja koja predstavlja novo mjerilo u nastanku društva baziranog na vodiku u Francuskoj te u razvoju Hypea, prve flote taksi vozila na svijetu s nultom emisijom, pogonjenih vodikom. Hype je pokrenut 2015. godine tijekom COP21 i posluje u Parizu i u regiji Île-de-France.

U zajedničkom ulaganju – pod imenom HysetCo – sudjeluju Air Liquide, Idex, Société du Taxi Électrique Parisien (STEP) i Toyota. To je prva kompanija ikada posvećena razvoju mobilnosti na bazi vodika u pariškoj regiji.

 

Mirai pomaže da Met Police očisti London

Londonska Metropolitan Police se udružila s našom Toyotom Mirai radi stvaranja najveće svjetske flote policijskih vozila s nultom emisijom.

Jedina emisija koju Mirai ispušta je voda - nusproizvod procesa u gorivnim člancima koji pretvara vodik u električnu energiju za pogon vozila. Nulta emisija Miraija će pridonijeti naporima Met Police da podrži strategiju za čisti zrak gradonačelnika Londona.

Grad Berlin kao jedan od najnaprednijih „Mirai gradova“

S 45 Miraija, berlinski start-up CleverShuttle je započeo uspješnu priču ovog vida prijevoda. Prijeđenih više od 5 milijuna kilometara u manje od dvije godine su savršeni dokaz pouzdanosti i održivosti u svakodnevnoj uporabi.

Početkom 2020. berlinska policija je registrirala dva automobila Toyota Mirai i redovito ih koristi u svakodnevnom obavljanju poslova. Ti Miraiji su u cijelosti opremljeni sirenom, radio opremom, svjetlosnom signalizacijom te su obojani u tipične policijske boje plavu i srebrnu.