1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Cleaner mobility
  4. Eco driving
  5. What are our eco-driving tips for hybrid drivers?
Odaberite

Koji su naši savjeti za eko-vožnju za vozače hibrida?

Naučite kako radi ekran s podacima o hibridnom sistemu u vašem automobilu kako biste mogli jednim pogledom utvrditi koliko energije trošite u vožnji.

Nježno i mirno pritišćite papučicu gasa, stalnim pritiskom. Na taj način možete produžiti vožnju na električni pogon (EV).

Prebacite se na način rada ECO: time se papučica gasa prilagođava za mirniji odziv, čak i ako je oštro pritisnete, a klima uređaj radi smanjenom snagom.

Pravovremenim i nježnim kočenjem automobil prikuplja više energije kroz generatorsko kočenje. Dodatna energija u bateriji znači da će automobil duže voziti na električni pogon.

Pratite pokazivače i mjerače na ploči s instrumentima kako biste znali stanje vašeg hibridnog sistema i vodite računa o održavanju potrebne napunjenosti baterije.

Ne prebacujte ručicu mjenjača u neutralni položaj (N) kada zaustavite automobil. Ako to učinite, automobil neće generirati električnu energiju, a baterija će se prazniti.

Održavanje stalne brzine u vožnji po otvorenoj cesti je odličan način štednje goriva. Predviđajte cestu ispred sebe i potražite ekološku rutu ako koristite navigacijski sistem.

Koristite električni pogon (EV) kadgod je to prikladno. Vožnja isključivo na električni pogon znači da vozite bez potrošnje goriva i bez emisije na ispuhu.