1. Discover Toyota
  2. Quality
Odaberite

Kvalitet za Toyotu: naš DNK

Kvalitet je u srcu svega što radimo

Uvijek bolji automobili

 

Kvalitet postavljamo u središte svega što radimo i, u skladu sa načelom kaizena, uvijek pratimo kako možemo da uvedemo poboljšanja i tako osiguramo isporuku proizvoda i usluga najvećeg kvaliteta našim klijentima.

Svaki član naše ekipe shvata koliko je važno da se ne dopusti da neki dio lošeg kvaliteta pređe u sljedeći korak procesa. To znači da možemo da riješimo bilo koji problem u trenutku kada se dogodi, sprječavajući nastanak većih problema. Takav pristup se prostire cijelim putem, od istraživanja i razvoja, kroz proizvodnju do postprodajnih usluga. Širom svijeta naše aktivnosti u pogledu kvaliteta predvode direktori kvaliteta na svakom području, pomažući nam u stalnom nadzoru izvršavanja, učenju i uvođenju poboljšanja.

Mišljenja zaposlenih

 

Ljudi koji rade u našim proizvodnim pogonima širom svijeta osjećaju veliki lični ponos u tome što rade. Njihova posvećenost kvalitetnom radu na svakom koraku je temelj u osiguravanju isporuke vozila najvećeg kvaliteta našim klijentima.

Priča koju je ovde ispričao član proizvodne ekipe u UK pokazuje kako briga o kvalitetu stvara snažan tim i pokazuje poštovanje za naše klijente. On objašnjava: “Briga o kvalitetu je temeljni pristup.”

"Želimo da osiguramo da naš klijent ima najbolje vozilo koje možemo da napravimo."

Bob Chapman, Direktor operacija i John Cartwright, Osiguranje kvaliteta, Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited

Istorija kvaliteta

Proučavali smo i uvodili načine za poboljšanje kvaliteta još od samih početaka našeg poslovanja.

Kako su proizvodni procesi postajali složeniji, vozila postajala složenija, a potrebe i očekivanja klijenata su se širom svijeta razvijali, mi stalno poboljšavamo svoje znanje, procese i proizvode da bismo isporučili veći kvalitet svega što proizvodimo i radimo.

Uz gotovo cio vijek iskustva, izgradili smo globalnu reputaciju i potpuno smo posvećeni njenom održavanju i širenju.

 

Tradicije kvaliteta

Mnogo toga što danas radimo da bismo osigurali najveći kvalitet našeg poslovanja i naših proizvoda je dio našeg načina rada već dugi niz godina - još od prije nego smo počeli sa proizvodnjom vozila. Ponosni smo na ove tradicije koje i dalje razvijamo i poboljšavamo da bismo odgovorili na nove izazove.

Osnovna načela na kojima počiva sistem osiguranja kvaliteta naše kompanije, uključujući ‘Customer First’ (klijent je na prvom mjestu), ‘Quality First’ (kvalitet je na prvom mjestu) i ‘Genchi Genbutsu’ (kreni i vidi na licu mjesta), postavljena su kada je kompanija osnovana. Otada se ova načela prenose i sa njima se upoznaju svi organizacioni nivoi današnje Toyote, od proizvodnje do izvršne uprave.