1. Discover Toyota
  2. Quality
  3. Producing quality
  4. How do we develop the skills needed to deliver quality
Odaberite

Kako razvijamo vještine potrebne za pružanje kvalitete?

Evropski globalni proizvodni centar

Naš Evropski globalni proizvodni centar (European Global Production Centre) je ključni resurs za pružanje obuke radi poboljšanja kvaliteta rada u našim proizvodnim pogonima širom Evrope.

Njegov zadatak je da se obezbjedi obuku i razvoj rješenja koja su jednako primjenljiva na rad u našim proizvodnim pogonima, prenoseći znanja na radna mjesta putem obuke.

Na taj način on ima za cilj poboljšanje organizacione sposobnosti i izgradnju samodovoljnosti u našim evropskim proizvodnim pogonima.

Učenje o kvalitetu za buduće generacije

Obuka za pripravnike obezbjeđuje da nova generacija posjeduje vještine koje su potrebne našem poslovanju i automobilskoj industriji uopšteno, radi obezbjeđivanja budućeg rada i uspjeha. Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited je pokrenula ovu obuku, radeći sa lokalnim školama na osnivanju Centra za razvoj pripravnika (Apprenticeship Development Centre).

Ovaj centar obezbjeđuje pripravnički program ne samo za mlade ljude među svojim zaposlenima nego i za dobavljače kao i za mala i srednja preduzeća iz svog regiona. Odličan kvalitet njihovog rada je prepoznao i nacionalni savjet za vještine u UK - SEMTA.

Kvalitet predvođen iskustvom – umjeće Takumi

Iako nam savremeni, kompjuterski vođeni proizvodni procesi pomažu u dosezanju kvaliteta preciznosti u djeliću milimetra, svaki put, postoje područja našeg rada u kojima ljudska ruka i oko ostaju najbolji alati koje možemo da koristimo.

Na primjer, naši takumi zanatski majstori su odgovorni za ručno dovršavanje i preciznu provjeru kvaliteta naših modela Lexus. Potrebne su godine iskustva za usavršavanje njihovih posebnih vještina - znanja koja prenose na nove generacije putem podučavanja i obuke.

Međunarodno priznanje i takmičenje World Skills

Savladane vještine Toyotini zaposleni redovno provjeravaju na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Uspjesi koje postižu naši zaposleni jasno pokazuju djelotvornost naših programa obuke i ličnu posvećenost učenju, poboljšanju i primjeni ličnih vještina.

Takmičenje World Skills International, koje se održava svake druge godine, okuplja najbolje pripravnike iz cijelog svijeta iz svih oblasti industrije u prijateljskom nadmetanju. Ponosni smo na rezultate koje smo postigli osvojivši 50 medalja, uključujući 23 zlatne medalje, sve do posljednjeg održanog takmičenja 2015. godine u Brazilu. Ovaj uspjeh pomaže da se nadahne sljedeća grupa pripravnika da razviju i pokažu sopstvene vještine najbolje što mogu.