Potpuno nova porodica hibrida Toyota Corolla

Izbor je vaš

Ikona postaje hibrid. Uz dinamičnu Corollu s pet vrata i praktični Touring Sports, sada je tu i elegantni novi sedan. Jedan od najvoljenijih automobila svih vremena sada je predstavljen i kao hibrid. Corolla Sedan zaokružuje savršeni trio Corolle pružajući izbor idealan za svaku vrstu vozača. Koju god karoserijsku izvedbu odaberete, uživat ćete u prednostima Corolline sjajne reputacije, kao i u Toyotinom samopunjivom hibridu.

Hibrid nikada nije bio tako dobar.

Toyotina paleta hibrida objedinjuje vrlo malu potrošnju goriva i najmanju moguću emisiju, nudeći privlačne automobile povoljne za okoliš. Uz sve više i više europskih gradova koji uvode strože propise o emisijama, cijenit ćete što možete voziti bilo kuda, bilo kada. S obzirom na to da je Corolla samopunjiva, nikada je ne morate uključivati u struju.

Hibridni pogon s motorom od 1,8 litara osigurava mirnu i opuštenu vožnju punu zadovoljstva, dok izvedbe s 5 vrata i Touring Sports mogu biti opremljene novim sistemom Hybrid Dynamic Force s motorom od 2 litre koji pruža neodoljivo britku i dinamičnu vožnju. Šta god izabrali, uživat ćete u tihoj vožnji punoj veselja.

Kada je vožnja tako zabavna, znate da je savršen trenutak da se pridružite 12 miliona kupaca širom svijeta, uključujući dva miliona ovdje u Europi, koji su odabrali Toyota Hybrida.

/
Vožnja puna užitka

Toyotina nova globalna arhitektura (Toyota New Global Architecture - TNGA) unosi revoluciju u način na koji oblikujemo i konstruišemo vozila kao dio naše misije stvaranja sve boljih automobila, čineći ih sigurnijima i ljepšima, tako da pružaju još više užitka u vožnji.

Karoserija velike krutosti poboljšava svaki aspekt vožnje, nisko težište smanjuje valjanje vozila, a unaprijeđeni ovjes osigurava veliku mirnoću vožnje. Položaj za vožnju isto je tako optimiziran kako bi osjećaj bio nevjerovatno prirodan, pomažući vam da izbjegnete umor čak i na najdužim putovanjima.

Ovo je prva Corolla izgrađena na novoj platformi TNGA, koja nadopunjuje sve dostupne hibridne motore. To nam je omogućilo usavršavanje osnovnih elemenata automobila i podizanje ukupnog nivoa iskustva vožnje.

Odmah ćete primijetiti razliku. Nova Corolla Hybrid pruža odličnu upravljivost i stabilnost bez kompromisa u pogledu udobnosti i tako garantuje vožnju bez napora uz veliki užitak.

/
Impresivna iz svih uglova

Upečatljivi izgled nove Corolle će sigurno privlačiti poglede, posebno s izborom novih, atraktivnih boja. Privlačan, niski poklopac motora daje automobilu sportski profil, naglašen odabirom atraktivnih felgi. Naprijed i nazad se ističe snažan, širok stav automobila naglašen velikom prednjom maskom i elegantnim LED glavnim svjetlima. Impresivan vanjski izgled je u skladu s podjednako elegantnom unutrašnjošću.

/

Više o Toyota Corolla

Novi sedan pridružuje se Corolla porodici Novi sedan pridružuje se Corolla porodici Nakon predstavljanja hatchback izvedbe s 5 vrata na Salonu automobila u Ženevi 2018. godine, odnosno izvedbe Touring Sports na Pariškom salonu automobila kasnije ove godine, sedan je treća karoserijska izvedba koja čini ponudu dvanaeste generacije Corolle. Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Uzbudljivo novo razdoblje za Corollu Nova generacija Toyotinog automobila u C segmentu će, u sve tri karoserijske izvedbe – hatchback, sedan i karavan, nositi u cijelom svijetu ime Corolla Priče o Aurisu Priče o Aurisu Vozili smo novu Toyotu Auris - prvi utisci. Novi Toyota Auris Novi Toyota Auris Novi Auris se pridružuje Avensisu u Ženevi.