1. New Cars
  2. Sports cars
Odaberite

Saznajte više o sportskim automobilima marke Toyota

Za zaljubljenike u sportske automobile vožnja do odredišta puno je važniji događaj i doživljaj od samog odredišta. Zahvaljujući uzbudljivim performansama i spretnosti koja oduzima dah, ovi automobili jamče vožnju prepunu adrenalina koja će vam dugo ostati u pamćenju. Ono zbog čega su toliko privlačni jest izravan i trenutan osjećaj povezanosti između čovjeka i stroja, u tolikoj mjeri da se vaše reakcije i reakcije automobila jednostavno pretvaraju u jedan isti pokret. Automobili kao što su izvanredni GR Yaris, GR Supra i GR86 svi redom potječu iz bogate povijesti izrade sportskih automobila Toyota i utemeljeni su na uspješnim pothvatima ove marke u motosportu.

Saznajte više o našem proizvodnom programu sportskih automobila

Često postavljana pitanja

Svrha pravog sportskog automobila jest pružiti zabavnu vožnju, a osnovne značajke koje takav automobil treba posjedovati uključuju malenu težinu, veliku snagu, izvrsno reagiranje i izvrsnu razinu upravljivosti te agilnost.

Dok su neki visokoučinkoviti automobili tek poboljšane verzije osnovnog modela vozila iz iste linije, pravi sportski automobili kao što je Toyota GR86 čistokrvni su strojevi stvoreni u samo jednu svrhu i bez kompromisa.

Dok su obični ili normalni automobili namijenjeni za to da budu praktični, udobni i jednostavni za vožnju, kod sportskih automobila najvažnije su performanse i užitak pri vožnji.

Sportski automobili Toyota uzdaju se u tehnička znanja i stručnost koje je tvrtka stekla pri izradi prvoklasnih modela za natjecanja u motosportu, posebice u kategoriji utrka izdržljivosti na duge staze i relija, gdje je pouzdanost vozila ključna za uspjeh i dobre rezultate.

Ne nužno. Premda kod njih nema kompromisa u pogledu dizajna i inženjeringa, sportski automobili ne moraju nužno biti skupi. Jedan od njihovih najjačih atributa jest malena težina, a sam etos lakoće ne košta ništa.