1. Discover Toyota
 2. Environmental sustainability
 3. Environmental challenge 2050
 4. Challege 2
Odaberite

Izazov 2

Nulta emisija C02 u životnom ciklusu

Kako bismo postigli ciljeve našeg Izazova nulte emisije CO2 u životnom ciklusu radimo na konstrukciji ekološki povoljnijih vozila koji koriste sirovine s manjom količinom ugljika. Osim toga, konstruiramo i vozila s manje dijelova. U većoj mjeri koristimo biomaterijale iz obnovljivih izvora čineći pri tome naša vozila jednostavnijima za rastavljanje i recikliranje.

 

 • Naši ciljevi za godine pred nama

  Naš cilj je eliminirati emisiju CO2 iz cijelog životnog ciklusa vozila do 2050. godine. Naš cilj je do 2030. smanjiti emisiju CO2 za 25 posto ili više kroz cijeli životni ciklus vozila, u usporedbi s razinom iz 2013.
 • Neka od naših dosadašnjih postignuća

  • Emisija CO2 iz novog hibridnog električnog vozila Prius plug-in su bile 5% manje nego za prethodni model; emisiju CO2 je moguće dodatno smanjiti za 31% korištenjem obnovljive energije
  • Organizacija CDP (Carbon Disclosure Project - Projekt praćenja emisije ugljika) u svojem godišnjem postupku ocjenjivanja prepoznaje tvrtke sa smanjenim utjecajem na okoliš. Vrhunske tvrtke dospijevaju na A listu CDP-a. Godine 2017. Toyota je ostvarila rezultat za A listu po klimatskim promjenama.
  • Emisija CO2 iz novog Yarisa Hybrida je bila 38,4% manja u usporedbi s prethodnim Yarisom